Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak založit nové akvárium.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak založit nové akvárium."— Transkript prezentace:

1 Jak založit nové akvárium.
Michaela Roszbecková , Petr Kadah.

2 Vyčištění akvária Nejprve akvárium pečlivě vyčistíme.
Po vyčištění nalepíme na zadní stěnu akvária foto pozadí a akváriu umístíme na zvolené místo. Akvarijní písek, i když je označen jako praný rozhodně doporučuji propláchnout nad tekoucí vodou.

3 Topení Protože většina ryb, které jsou vhodné pro akvaristu začátečníka pochází z tropů, budete do prvního akvária potřebovat topné tělísko. Teplota vody by se podle chovaného druhu ryb měla pohybovat mezi – 26 °C. V akvaristických prodejnách najdete širokou nabídku topných tělísek do akvária.

4 Založení dna akvária Tento substrát nasypeme na dno akvária ve výšce 2-5 mm a překryjeme 3-5 cm silnou vrstvou říčního písku nebo akvarijní drti. U říčního písku je optimální kulatý tvar, přirozená přírodní barva a zrnitost 4 až 8 mm. Jemnější písek může kořen rostlin „dusit“ a rostliny nerostou. Pokud použijete hrubší zrnitost, nemusí se kořen rostliny udržet a ty pak mohou vyplavat k hladině. A jednou denně se tam přidají dvě kapky AQUA + plus

5 Napuštění dna akvária Nyní máte možnost udělat poslední úpravy v umístění akvária, pozadí a dekoračních předmětů uvnitř. Pokud je vše na svém místě, začněte napouštět vodu. Teplota vody by se měla pohybovat v rozmezí 21 – 25 °C.   Abyste zabránili zvíření substrátu ve spodní části dna akvária proudem vody, položte na dno misku a vodu nalévejte do ní. Do vody  postupně přidávejte přípravek pro úpravu vodovodní vody na vodu akvarijní.

6 Dekorace do akvária


Stáhnout ppt "Jak založit nové akvárium."

Podobné prezentace


Reklamy Google