Informativní schůzka – dotace v oblasti dobrovolnické služby Ministerstvo vnitra.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rozpočty územně samosprávných celků v roce 2011 Leden 2011.
Advertisements

2 Dobrovolníci v sociálních službách zákon č. 198/2002 Sb., o dobrovolnické službě a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Ing. Hana.
FINANCOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ.
Způsobilé výdaje projektů
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
ZÁKLADNÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ A VYÚČTOVÁNÍ DOTACÍ 5. ledna 2011, Městský úřad Vsetín.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Příjmy a výdaje v daňové evidenci
Projekt „Vzdělávejte se!“
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Automobil a daň z mezd Poskytne-li zaměstnavatel zaměstnanci bezplatně firemní motorové vozidlo k používání pro služební i soukromé účely, považuje se.
Zaměstnanecký benefit
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_245.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 5. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Jednoduché účetnictví
Financování regionálního školství
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1114Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek a DPFO Téma: Nezdanitelné ásti podle.
Metodika MŠMT pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na realizaci aktivit v oblasti prevence rizikového chování v období Seminář pro žadatele.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Téma 5 Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
Informativní schůzka – dotace v oblasti dobrovolnické služby Ministerstvo vnitra.
Informativní schůzka – dotace v oblasti dobrovolnické služby Ministerstvo vnitra.
RKC Regionální konzultační centra Vykazování nákladů Romana Žáková.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Seminář pro příjemce finanční podpory z OP VK Způsobilé a nezpůsobilé výdaje Jihomoravský kraj Oddělení evropských dotací Březen 2009.
Přímá podpora kapitola rozpočtu 7 Denisa Kolouchová 1.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Kontrolní poznatky z výkonu veřejnosprávních kontrol OKP KrÚ JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE – DOTAČNÍ PROGRAM „PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V RÁMCI INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI “
Alena Zítková INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Daňová evidence Pohledávky a závazky. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
DOTAČNÍ PROGRAM MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ REZIDENČNÍ MÍSTA METODIKA Oddělení nelékařských zdravotnických povolání a uznávání kvalifikací Mgr. Pavla Povolná.
1 Metodika MŠMT pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na realizaci aktivit v oblasti prevence rizikového chování v období Metodika dotačního.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 6. dubna 2016 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Ing. Michaela Stříbrná.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Téma 4 Zdanění příjmů ze závislé činnosti  Zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů,  Zákon č. 337/1992 sb., o správě daní a poplatků.
Informativní schůzka – dotace v oblasti dobrovolnické služby Ministerstvo vnitra.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Zásady MA21 a Zdraví 21 Jana Böhmová Zásady MA21 a Zdraví 21 Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování.
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Program MŠMT VIII v roce 2017
Zaměstnanecký benefit
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
RP04-18 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín,
Účtování se zaměstnanci - účtová třída 3 účtová skupina 33
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Informativní schůzka – dotace v oblasti dobrovolnické služby Ministerstvo vnitra

Vyúčtování dotace za rok 2010 Vyúčtování požadavky Účty – nevyčerpané prostředky Vyúčtování přílohy

Vyúčtování dotace roku 2010 Vyúčtování požadavky: Rozhodnutí o poskytnutí dotace Zásady poskytování dotací a hospodaření s neinvestičními dotacemi ze státního rozpočtu České republiky v akreditovaných projektech vysílajících organizací v oblasti dobrovolnické služby č. 2/2009

Vyúčtování dotace roku 2010 Příklad bod Podmínky čerpání dotace Rozhodnutí o a)dotace je určena na úhradu uvedených materiálních nákladů (položek): Kč ,- o Kancelářské a hygienické potřeby o Pomůcky pro dobrovolníky o Stravné o Propagace

Vyúčtování dotace roku 2010 Příklad bod Podmínky čerpání dotace Rozhodnutí b)dotace je určena na úhradu uvedených nemateriálních nákladů (položek): Kč ,- o Propagace o Stravné a ubytování o Poštovné, tel.poplatky o Školení dobrovolníků o Nájem o Supervize dobrovolníků

Vyúčtování dotace roku 2010 Příklad bod Podmínky čerpání dotace Rozhodnutí b)dotace je určena na úhradu uvedených mzdových nákladů (položek): Kč ,- o Koordinátor dobrovolníků Kč ,- o Supervizor Kč ,- o Školitel Kč ,- o Účetní Kč ,-

Vratky Metodika výpočtu vratek viz. Zásady

Účty k 31. prosinci 2010, na který byla dotace poskytnuta na následující bankovní účty Ministerstva vnitra: a) občanská sdružení: číslo /0710 b) obecně prospěšné společnosti a právnické osoby církví nebo náboženských společností: číslo /0710

Účty k 31. lednu 2011 na depozitní účet Ministerstva vnitra číslo /0710

Účty Účty jsou vedeny u ČNB a jako variabilní symbol se uvede číslo Rozhodnutí. Vrácení finančních prostředků musí být doprovázeno avízem o vrácení prostředků.

Spolufinancování projektu Dotace max. do 70% celkových nákladů projektu Spolufinancování min. 30% mimo zdroje státního rozpočtu

Vyúčtování dotace roku 2010 Termín odevzdání 31. ledna 2011 Přiložit: tabulka Přehled čerpání dle jednotlivých položek rozpočtu +spolufinancování projektu účetní evidence čerpání dotace komentář k realizaci projektu příloha č. 7 část A vyhlášky č. 52/2008 Sb.

Podmínky poskytnutí dotace na rok 2011 Náležitosti žádosti Zásady poskytování dotací Položky – výběr Změny účelu položek dotace

Podmínky poskytnutí dotace na rok 2011 Zásady poskytování dotací a hospodaření s neinvestičními dotacemi ze státního rozpočtu České republiky v akreditovaných projektech vysílajících organizací v oblasti dobrovolnické služby na rok 2011 č. 4/2010 Změna zásadní povinnost vést podvojné účetnictví!!!

Základní podmínka Platná akreditace do konce roku 2011 ! Řádný termín pro podání žádostí o dotaci: 31. října 2010 ! Formulář žádosti + rozpočtová tabulka (1 originál poštou+kopie em nebo 8 kopií poštou )

Nelze dle Zásad žádat prostředky na: pokuty, úroky z prodlení, penále, odpisy pohledávek, úroky, manka a škody zřízení pevných telefonních linek nespecifikované výdaje (tj. výdaje, které nelze účetně doložit) cesty do zahraničí zaměstnanců organizace a jejich stáže v zahraničí pohoštění a dary odměny statutárních orgánů právnických osob

Nelze žádat prostředky na: mzdy zaměstnanců (s výjimkou mzdy koordinátora dobrovolníků), státní sociální výdaje na zaměstnance, ke kterým nejsou zaměstnavatelé povinni dle zvláštních právních předpisů (příspěvky na penzijní připojištění, životní pojištění,dary k životním jubileím, příspěvky na rekreaci apod.), leasingové splátky, podnikatelské a výdělečné aktivity, členské příspěvky v mezinárodních institucích, splátky půjček a dluhů,

Nelze žádat prostředky na: tvorbu kapitálového jmění, výzkum a vývoj, provedení účetního auditu, náklady na provoz (nejedná-li se o provoz zařízení souvisejících přímo s výkonem dobrovolnické služby), DPH, o jejíž vrácení je možné právoplatně žádat, na školení a kurzy, které nesouvisí se zaměřením poskytované dotace

Zásady - limity Dotace max. do 70% celkových nákladů projektu. Hodinová sazba DPP, DPČ, fakturované personální služby max. Kč 300,-/hod. Měsíční mzda koordinátora, DPČ Kč ,- včetně odvodů ( hodinový přepočet však nesmí převýšit částku Kč 250,-/1 hod.). Příspěvek na stravování max. 100 Kč/1den/osoba (nejedná se o stravné dle §163 zákon 262/2006 Sb.) Příspěvek na ubytování max. 200Kč/noc/osoba Pojištění dobrovolníka max Kč/dobrovolník v ČR

Zásady - limity Provoz automobilů (pouze v odůvodněných případech, kdy se prokáže komplikovaná dostupnost hromadnou dopravou, popř. doprava zdravotně postižených osob.) Použije–li zaměstnanec či dobrovolník silniční motorové vozidlo, s výjimkou vozidla poskytnutého organizací (zaměstnavatelem), bude dotace poskytnuta maximálně do výše nákladů, které by odpovídaly ceně jízdného za hromadný dopravní prostředek.

Lze žádat dotaci např. na položky : Materiální Počítač, kopírka Ochranné a pracovní pomůcky pro dobrovolníky Kancelářské, hygienické potřeby Odborná literatura Mobilní telefon

Lze žádat dotaci např. na položky: Nemateriální Pojištění dobrovolníků Lektorné, supervize, účetnictví, psychologické testy apod. na fakturu Provozní náklady (nájem, telefon, internet, poštovné) Školení dobrovolníků, koordinátorů Pronájem místností na školení Cestovné, příspěvek na stravování, ubytování Propagace (tisk, kopírování, inzerce, tvorba webové stránky) Výpis z rejstříku trestů, lékařské potvrzení

Lze žádat dotaci např. na položky: Osobní náklady koordinace projektu - mzda,DPČ,DPP lektorné, supervize, vedení účetnictví na DPP, DPČ

Změny účelu položek dotace Písemné žádosti zasílat během roku nejpozději do 1. října 2011 Žádost musí obsahovat veškeré náležitosti viz. Rozhodnutí Žádat pouze o podstatné změny, které je nutné dobře odůvodnit. Nelze žádat o přesun prostředku na osobní náklady.

Informace (služby pro veřejnost) Hana Frýdlová tel: Ministerstvo vnitra odbor prevence kriminality oddělení preventivní programů a dobrovolnické služby Nad Štolou Praha 7-Letná