Jak požádat o grant GA UK na rok 2016 Jana Bryksíová Grantové oddělení FF UK 8. října 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář k výběrovému řízení 2014
Advertisements

Stipendia. 2 Legislativní rámec Zákon o vysokých školách (§ 91) Stipendijní řád Směrnice Upa č. 6/2013 Pravidla pro přiznávání a výplatu stipendií.
Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU náležitosti účetních dokladů na ZČU u projektů se samostatným bankovním účtem.
Psaní grantových žádostí
Řešení projektů SGS na EF TUL – problémy a časté chyby doc. Ing
Psaní grantové přihlášky Postdoktorandský projekt)
Řešení projektů SGS na EF TUL – problémy a časté chyby doc. Ing
INTERNÍ GRANTOVÁ AGENTURA FLD
Jak požádat o grant GA UK na rok 2015
Realizace Vnitřních grantů Obecné informace k realizaci projektu/harmonogram Realizace začíná podáním návrhu na přiznání stipendia na GO, podávat.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Informace ze schůzky na MŠMT Postdoc I. + Postdoc II.
Kreditní systém v doktorském studiu na FF UK Ivan Šedivý
Podání přihlášky prostřednictvím elektronické aplikace
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
2. infoschůzka.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 7. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
Příprava výzkumného projektu II. Bakalářský seminář Jan Vávra Miloslav Lapka 23. listopadu 2011.
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 5. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
5. ročník Mg. studia do podání přihlášky ke SZZ do odevzdání diplomové práce v tištěné a elektronické formě.
GAUK 2015 seminář pro příjemce grantu
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Školení IGA AF MENDELU 2015 IGA AF MENDELU 2015 týmové projekty Havlíček doc. Dr. Ing. Zdeněk Havlíček Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Přímá podpora kapitola rozpočtu 7 Denisa Kolouchová 1.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Diplomový seminář úvodní přednáška 11. května 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 20.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Seminář pro předkladatele dílčích projektů na podporu aktivit proof-of-concept (GAMA TA ČR) - modul IGS, finanční řízení Linda Ondráčková, CTTZ UPa1. 10.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. ledna 2016.
Setkání s doktorandy Setkání s doktorandy
Česko-norský výzkumný program. Uzávěrka přijímání návrhů projektů: 14:00 hod Uzávěrka přijímání návrhů projektů na UTB: (nutno.
Služební cesta Účast na konferencích. Směrnice kvestora 2/2012 na internetových stránkách univerzity (formuláře jsou přílohou směrnice) Formuláře:  Nepojmenovaná.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
UNIVERZITNÍ INSTITUT SEMINÁŘ K OP VK VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ DOPORUČENÍ PRO PŘÍPRAVU PROJEKTŮ Zlín, budova VTP, 1. července 2009.
Psaní grantových žádostí Vědecká komunikace.
Řešení projektů SGS na EF TUL – problémy a časté chyby doc. Ing. Klára Antlová, Ph.D. Ing. Jarmila Hawlová
Interní grantová soutěž 2017 (IGS 2017) Základní informace Mgr. Galina Cimová, CSc.
Seminář pro žadatele – výzva IGA 2014 Komise IGA PEF ČZU v Praze.
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Seminář k podávání projektů pro rok 2017
Diplomový seminář úvodní přednáška
FINANCOVÁNÍ KNIHOVNY PŘED ÉROU OPERAČNÍCH PROGRAMŮ
Oddělení pro vědu a výzkum, FHS UK Praha
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Jak podat v InSIS přihlášku do interní grantové soutěže
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Doktorské studium na FLD
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Řešení projektů SGS na EF TUL – problémy a časté chyby doc. Ing
Závěrečná zpráva o průběhu řešení projektu
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Mgr. Josef Smékal Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Doktorské studijní programy v biomedicíně
Institucionální program
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
Porada vedoucích SO
Elektronická Spisová Služba
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Jak požádat o grant GA UK na rok 2016 Jana Bryksíová Grantové oddělení FF UK 8. října 2015

Program setkání Důležité termíny Elektronická přihláška Pravidla GA UK na rok 2016 Individuální konzultace Ptejte se hned u každého tématu

Důležité termíny 1 Fakultní uzávěrka 6. listopadu 2015 v 23:59,nastavena v aplikaci-nelze obejít! - následně čas na úpravu dle našich poznámek - buďte na u, abyste mohli upravit žádost - bez kontroly Grantového oddělení nelze grant podat - definitivní termín GA UK nenechat na poslední chvíli: případný kolaps systému, neschopnost školitele potvrdit souhlas s podáním žádosti apod. není omluvou. Výsledky … konec března 2016

Důležité termíny 2 Školení o administraci…. Duben/květen 2016 Podpis smlouvy… duben/květen 2016 Čerpání prostředků… květen-listopad 2016 Průběžná zpráva s žádostí o peníze na další roky polovina prosince 2016 Závěrečná zpráva jednoletých projektů… polovina března 2017 Termíny budou postupně upřesňovány

Elektronická přihláška Aplikace GA UK: Username: osmimístné číslo studenta (projekt můžete podat, jen když jste momentálně studenti) Password: heslo k čipové kartě, případně možno získat na (IPP) - aplikaci provozuje ÚVT (Ústav výp. techniky) rektorátu, při potížích se obracejte přímo na helpdesk ÚVT nebo na kancelář v Celetné 13 (viz obstarání hesla nenechte na poslední chvíli - ujistěte se, že školitel bude v době podání na u (dává souhlas s projektem) nebo mu dejte přihlašovací údaje Návody: Příručky jsou přímo ve webové aplikaci

Co udělat nejdříve Ujasnit si obsahově záměr Seznámit se s pravidly GA UK 2016 Připravit projekt, oslovit tým Sepsat žádost Konzultovat se školitelem a s kolegy Konzultovat s grantovým oddělením – s žádostí o radu se neobracejte na GA UK ani na jiná oddělení děkanátu FF UK (můžete dostat zavádějící rady) Při konzultacích se svými zkušenějšími kolegy mějte na paměti, že pravidla se každý rok trochu mění. POZOR NELZE PODAT stejný nebo podobný projekt (obdobné cíle a výstupy) jako ve Vnitřních grantech – čestné prohlášení v žádosti!!!

Pravidla GA UK 2015 Pravidla: (aktuální Zásady činnosti GA UK, Grantový řád) Vyhlášení: (Opatření rektora 36/2015) Vstup do aplikace:

Délka projektu roky Přerušení studia (pokud možno se vyvarujte, ale lze řešit) Studium v zahraničí (není vyloučeno, ale je komplikace. GA UK nehradí!) Přechod mezi Mgr. a PhD. Studiem (ok i v průběhu projektu, vždy informovat. Pozor – chvíli nejste student) Ukončení studia (standardní konec studia v posledním roce projektu je ok; jinak – změna řešitele nebo konec projektu. Hlásit v předstihu) Úskalí jednoletých projektů (nedá se stihnout, pokud máte naplánovány nepřiměřeně složité nebo četné výstupy, protože fakticky projekt začne nejdříve v květnu 2016 a do prosince tak času málo) GA UK povoluje prodloužení projektů pouze v případě mimořádné excelence, jiné důvody (nemoc, těhotenství atd.) NE Nemá smysl podávat na konci studia, pokud určitě nepokračujete na PhD.

Osnova projektu (jen jeden!) Základní informace o projektu: vyplnit správně Řešitelský kolektiv + Charakteristika: viz dále Finanční požadavky + Struktura: viz dále Anotace +Anotace v anglickém jazyce: shodné texty Současný stav poznání Přínos fakultě/VŠ Materiální zajištění Cíle řešení projektu Způsob řešení projektu Prezentace výsledků Vyjádření děkana (zařizuje GO) Přílohy: povinné CV řešitele + školitele, jinak ideálně žádné Pozor na potvrzení formuláře čestného prohlášení před podáním

Řešitelský tým 1 Řešitel: Mgr. či PhD. student FF UK (i kombinované studium) Školitel u PhD. studentů, u studentů Mgr. studia jiný akademik, ideálně vedoucí zadané diplomky (pokud není zaměstnancem FF, je nutné jej zaevidovat v systému jako externího spolupracovníka – umí GO, ale jen v dostatečném předstihu před uzávěrkou!!!) školitelem může být i student doktorského programu, pokud je zaměstnán na fakultě jako akademický pracovník, ale pouze u mgr. žadatele. ne u doktoranda; Další Mgr. a PhD. studenti mimo UK - eviduje se jako externí spolupracovník – nepočítá se jako student!! Další akademici – zaměstnanci UK mají své číslo Akademici mimo UK- eviduje se jako externí spolupracovník Mgr. + PhD. studenti UK ≥ ostatní členové Jeden student max. ve třech běžících projektech/žádostech

Řešitelský tým 2 U projektů PhD. studentů podepisuje smlouvu doktorand U projektů Mgr. studentů podepisuje smlouvu vedoucí diplomky nebo jiný akademik, student spolupodepisuje Členy možno během řešení měnit při zachování poměru: Mgr. + PhD. Studenti ≥ ostatní

Charakteristika členů týmů Rozložení úloh a úkolů v projektu, lze stručně u všech členů týmu Klasické CV jako příloha stručné, u studentů hlavně zmínit: -Účast na VŠ vědeckých soutěžích -Vystoupení na konferencích -Dosavadní publikační činnost -Zapojení do jiných projektů -U vedoucího: -CV, ale hlavně max. 10 nejdůležitějších publikací za posledních 5 let

Rozpočet Max. 300 tis. Kč na rok Nelze převádět ušetřené prostředky do dalšího roku Uvést výhledy na další roky (celkové částky jsou v podstatě závazné, meziroční doporučený rozdíl cca 10%) Možné (a pravděpodobné) krácení rozpočtu ze strany GA UK

Stipendia Jen pro studenty UK Během přerušení studia nelze vyplácet Celkem na projekt: max. 160 tis. Kč Hlavní řešitel: max. 80 tis. Kč Spoluřešitel: není stanoveno, za všechny projekty GA UK max. 100 tis. Kč (platí pro každého studenta) Podíl prostředků na stipendia na součtu prostředků za mzdy a stipendia musí činit alespoň 60% (hlídá aplikace)

Mzdy, odvody a OON Celkem na projekt max. 40 tis. Kč Z toho maximálně 20 tis.Kč pro školitele, může být 0 Pro zaměstnance FF jen mzdy Pro externí spolupracovníky jen DPP,DPČ (i studenti mimo UK) ODVODY - jde o tzv. zákonné odvody z mezd (sociální a zdravotní pojištění), aplikace je sama spočítá POČÍTAT S TÍM, že budou daným osobám automaticky strženy při výplatě (36% z mezd, 34% z DPČ,0% z DPP)

Cestovné Pro členy řešitelského týmu (studenty, externisty) Pro akademiky jen výjimečně. Typická cesta: terénní výzkum, archiv, knihovna, konference – jen aktivní účast! -Jízdné -Ubytování -Stravné -Nutné vedlejší výdaje v zahraničí (kopírování jen v zahraničí, konferenční poplatky na místě ) Z grantu GAUK NELZE HRADIT: - dlouhodobé stáže, kurzy, letní školy apod. -náklady na cesty vozem

Ostatní neinvestiční náklady Materiál do ceny 40 tis. Kč : kancelářské potřeby, knihy, PC, notebook, foťák, flashdisc, externí HDD, diktafon, tiskárna…(doporučená cena 1 položky max. 20 tis.) Služby: software (max.do 60 tis. Kč), vydání knihy, překladatelské služby, konferenční poplatky v předstihu fakturou apod. Vše zůstává majetkem FF UK a podléhá inventarizaci (od 3 tis. Kč) z grantu GA UK NELZE HRADIT: - standardní programy PC – poskytuje fakulta - tvorbu webových stránek, přípravu koncertů, výstav, konferencí a sympozií - náklady na poštovné, telefon, odměny pro respondenty

Režie pro FF – Doplňkové náklady Tyto prostředky vám nebudou k dispozici, v rámci grantového programu jsou určeny na podporu zázemí fakulty Přesně 15% z přímých nákladů, ne méně - v aplikaci se dopočítají doplňkové náklady (režie) samy, ponechte vypočítanou částku!

Výsledky grantu a jejich prezentace Typický výsledek: odborný článek, kniha, prezentace na konferenci (aktivní) – poster nebo článek ve sborníku Splnění podmíněno otištěním článku v odborném periodiku, vydáním knihy (potvrzení o přijetí do tisku) Autorem musí být student z týmu (pokud je autorem jen vedoucí projektu, nelze výstup považovat za výsledek projektu) Nutná dedikace GA UKu Nutná afiliace FF UK Nesplnění uvedených podmínek - grant nesplněn

Způsob hodnocení Přihláška bude posuzována nejméně 2 oponenty (jména oponentů nejsou zveřejňována, ani GO je nezná) Bude přihlíženo k: vědecké závažnosti a aktuálnosti projektu, zpracování návrhu, koncepce a metodice řešení, přiměřenosti finančních nákladů s ohledem na výstupy projektu Žadatel bude o výsledku informován em, který udá v žádosti

Děkuji za pozornost DOTAZY buď HNED nebo později KONTAKT: Jana Bryksíová trl: