Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DOMOV HÁJ LEDEČ NAD SÁZAVOU
Advertisements

Návrh komunitního plánu na rok
Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
Posouzení nepříznivé sociální situace
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
DOMOV PRO SENIORY Reynkova 3643, Havlíčkův Brod
Sociální služba – domov pro seniory
1 Domov Duha, p.o. Hřbitovní č Nový Jičín Sociální služba – domov pro osoby se zdravotním postižením Domov Duha, p.o. Hřbitovní č
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Obor: Sociální práce se zdravotnickým profilem
Gymnázium Děčín. StudentUčitelé Škola Rodiče ŠkolaRodiče Student.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Průvodcovské a předčitatelské služby. jsou terénní nebo amb. služby poskytované osobám, jejichž schopnosti jsou sníženy z důvodu věku nebo zdravotního.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
ENERGIE obecně prospěšná společnost poskytuje v souladu se zákonem č 108/2006 Sb. o sociálních službách tyto sociální služby: § 50 domov se zvláštním režimem.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
DOMOV PRO SENIORY.  Cílová skupina  Kde se nacházíme  Co poskytujeme  Objekty areálu  Pokoje  Aktivity  Fakultativní služby  Zprostředkovávané.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Denní stacionáře.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Pečovatelská služba.
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
PREZENTACE DOMOV PRO SENIORY.
Sociálně terapeutické dílny
PREZENTACE DOMOV PRO SENIORY.
Týdenní stacionáře.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Terapeutické komunity
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Volný čas u lidí v pobytových sociálních službách
Ústav vs. Komunitní služba
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociálně aktivizační služby
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
„Nad konáním dobra není třeba uvažovat“
Transkript prezentace:

Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace

Místa poskytování Zařízení poskytuje službu domova pro osoby se zdravotním postižením: v Nových Zámcích a v Litovli.

Nové Zámky Nové Zámky poskytují službu 96 mužům - uživatelům sociální služby. Posláním sociální služby v Nových Zámcích je poskytování podpory osobám v nepříznivé životní situaci, způsobené dlouhodobě nepříznivým zdravotním stavem (mentálním postižením), která vyžaduje zejména podporu v základních životních potřebách. Sociální služba usiluje o zkvalitnění života uživatelů dlouhodobě závislých na péči a pomoci jiných osob. Sociální služba v Nových Zámcích je poskytována mužům ve věku od 27 let s mentálním postižením včetně přidružených smyslových nebo tělesných omezení, kteří jsou závislí na pomoci jiné fyzické osoby. Jedná se o osoby, které potřebují stálou (dlouhodobou) péči či pomoc ve většině základních životních potřeb.

Pobočka v Litovli poskytuje sociální službu 67 uživatelům: 14 ženám a 53 mužům. Posláním sociální služby v Litovli je poskytování podpory osobám v nepříznivé životní situaci způsobené zdravotním stavem (mentálním postižením) nebo nedostatečnými sociálními dovednostmi z něj vyplývajícími. Sociální služba usiluje o zapojení uživatelů do společnosti, získání soběstačnosti a maximální přiblížení se běžnému životu vrstevníků. Sociální služba v Litovli je poskytována mužům a ženám ve věku od 20 let s mentálním postižením (lehkým až středním) včetně přidružených smyslových nebo tělesných omezení. Jedná se o osoby, které jsou závislé na pomoci jiné osoby, nevyžadují však stálou podporu v základních životních potřebách. Litovel

Ubytování Ubytování je zajištěno v jedno až čtyřlůžkových pokojích se společným sociálním zařízením, v Litovli mají některé pokoje vlastní sociální zařízení a kuchyňku. Pokoje jsou vybaveny standardním nábytkem organizace i soukromým majetkem uživatelů. Uživatelům jsou k dispozici společné prostory pro výdej stravy - jídelna, společenská místnost, vestibul, dílny, relaxační místnosti pro aktivizaci, pro uživatele pobočky v Litovli se využívají prostory dílen na Července.

Stravování Stravovací provoz zajišťuje celodenní stravování uživatelům služeb v Nových Zámcích a v Litovli. Uživatelé, kteří mají racionální stravu si mohou vybrat oběd ze dvou druhů.

Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost. Pomoc při péči o domácnost

Pomoc při péči o vlastní osobu Uživatelé jsou vedeni ke zvládání sebeobsluhy a rozvoji manuálních dovedností, podle zjištěných potřeb je jim poskytována podpora a pomoc v běžných denních činnostech.

Zdravotní péče je zajištěna smluvním praktickým lékařem. Ošetřovatelská péče je zajišťována prostřednictvím vlastních zaměstnanců - - pracovníků v sociálních službách a kvalifikovaných všeobecných sester. Vlastními pracovníky je zajišťována rehabilitace. Zdravotní a ošetřovatelská péče

Aktivizace Aktivizace se zaměřuje na upevnění pracovních návyků a dovedností, rozvoj jemné, hrubé motoriky, sebeobslužných a pracovních návyků. Uživatelé mají možnost si vybrat z několika druhů dílen – svíčkařské, keramické, rukodělné, aranžérské, dřevařské, textilní a dvou zahradnických dílen. Dílny doplňuje relaxačně muzikální terapie a individuální terapie, sportovní, divadelní kroužek a kroužek vaření, kroužek výpočetní techniky a hudební kroužek. Zařízení zajišťuje a organizuje účast uživatelů sociální služby na jimi zvolených společenských, kulturních i sportovních akcích, organizace rovněž pořádá vlastní společenské programy.

V rámci sociálního začleňování jezdí nebo chodí uživatelé zejména do města Litovle. Pracovní uplatnění uživatelů je zajišťováno ve spolupráci s firmou Trio (chráněná dílna). Ve volném čase uživatelé využívají návštěv kina, divadla, pořádají výlety, využívají nabídky sportovních aktivit (fotbal, házená, kuželky,…). Uživatelé mají možnost navštívit, dle svých přání, zajímavá místa, zúčastnit se sportovních soutěží, navštívit spolupracující zařízení sociálních služeb, která pořádají společenská či sportovní setkání. Zprostředkování kontaktu se společenským prostředím

Fakultativní služby Fakultativní služby jsou uživatelům nabízeny nad rámec základních činností, vycházejí z potřeb a přání uživatelů a jsou uživatelem hrazeny zvlášť za cenu odpovídající skutečným nákladům. canisterapie

Pomoc při uplatňování práv, zájmů a osobních záležitostí Podporu ve věci prosazení práv a zájmů uživatelů, jednání s úřady, soudy, pomoc při vyřizování korespondence mají v pracovní náplni sociální pracovníci, popřípadě klíčoví pracovníci. Zařízení podporuje uživatele při zprostředkování kontaktu s jeho opatrovníkem, rodinou. Poskytuje základní sociální poradenství nejen uživateli, ale i jeho opatrovníkovi, pomáhá při správě financí a depozit uživatele. Uživatelé jsou podporování při uplatňování svých práv, při podávání stížností, nakládání s jejich osobními údaji. V zařízení funguje Výbor uživatelů a Výbor rodičů a přátel.

Smlouva Poskytování sociální služby je možné jen na základě Smlouvy o poskytování sociální služby.

Zájem o poskytování sociální služby V případě zájmu o námi poskytované sociální služby je nutno vyplnit žádost a s požadovanými přílohami ji doručit do naší organizace. Ve vlastním zájmu doporučujeme zařízení předem navštívit a seznámit se s podmínkami poskytované sociální služby. Doporučený formulář žádosti si můžete stáhnout na webových stránkách organizace nebo Vám jej na požádání zašleme.

Kontakty V případě zájmu o poskytování sociální služby můžete využít kontakty zveřejněné na našich webových stránkách: nebo zavolat na telefonní číslo: osobně nás můžete navštívit na adrese: Nové Zámky 2, Mladeč.

Těšíme se na Vás