Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Advertisements

Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Ing. Stanislava Správková
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Analýzy v projektu „Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji“
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
„OBCE SOBĚ“ projekt meziobecní spolupráce Jak vnímáme meziobecní spolupráci na Rakovnicku Výsledky Dotazníku 1. část.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Zkušenosti s fungováním sociálního podniku 3B sociální firma s.r.o.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Obecná východiska.
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
SMĚRNICE RADY KRAJE Č. 2/2008 K SYSTÉMU PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ KRAJE A ORGANIZACÍ ZŘIZOVANÝCH ČI ZAKLÁDANÝCH KRAJEM SPOLUFINANCOVANÝCH Z FONDŮ EU.
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Ing. Stanislava Správková
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Vyhodnocení RAP 2018.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
V. Setkání se starosty obcí
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Transkript prezentace:

Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást přípravy Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Ústeckého kraje Tento projekt je spolufinancován z prostředků Evropské unie Mgr. Miroslav Flanderka, Bc. Petr Achs; Ústí n. Labem 16. listopadu 2006

Řešitelský tým, náklady, čas Sociální agentura, o.s. Mgr. Jaromír Licek, Mgr. Miroslav Flanderka, Bc. Petr Achs Výzkumný ústav práce a sociálních věcí Mgr. Jaromíra Kotíková náklady ,- Kč (SROP) realizace červen – říjen 2006

Cíle analýzy zmapování činnosti poskytovatelů sociálních služeb působících na území Ústeckého kraje zmapování absorpčních schopností poskytovatelů sociálních služeb ve vztahu ke strukturálním fondům EU

Lokalizace analýzy ÚSTÍ N. LABEM TEPLICE MOST CHOMUTOV DĚČÍN LITOMĚŘICE LOUNY

Klíčové problémy omezenost finančních prostředků časový „nesoulad“ (analýza x zákon) jeden úhel pohledu - poskytovatelé

Šetřený vzorek Poskytovatelé sociálních služeb Příspěvkové organizace Nevládní neziskové organizace Fyzické osoby

Uplatňované metody dotazníkové šetření prostřednictvím elektronické a klasické pošty telefonické a ové konzultace osobní jednání s vytipovanými subjekty osobní jednání se zástupci zadavatele statistické vyhodnocení v progr.SPSS zpracování písemné souhrnné zprávy

Aplikovaný metodologický postup zpracování databáze poskytovatelů zpracování dotazníkového formuláře realizace dotazníkového šetření zpracování vyplněných dotazníků statistické vyhodnocení získaných dat zpracování písemné souhrnné zprávy

Základní statistické informace 294 oslovených subjektů 150 vyplněných dotazníků návratnost = 51,02 %

% návratnosti dle typu organizace

% návratnosti dle okresů

Podíly okresů na počtu šetřených organizací (v %)

Účastníci dotazníkového šetření dle právního statutu (v %)

Pracovníci v sociálních službách fyzický počet – 4420 přepočtený počet – 4221,4 z toho žen – 3612,7 (85,6 %) z toho OZP – 210,7 (5 %)

Zaměstnanci dle kategorie

Velikost organizací dle počtu zaměstnanců (v %)

Podíl cílových skupin na poskytovaných službách (v %)

Přehled nejčastěji poskytovaných služeb

Objem prostředků v sociálních službách

Podíl jednotlivých typů zdrojů na celkovém objemu – rok 2005 (v %)

Žebříček podílů jednotlivých zdrojů na celkovém financování – rok 2005 Původ finančního zdroje Celkem (v tisících Kč) % z celkové částky 1.Ústecký kraj (vč. příspěvku zřizovatele) ,931,7 2.Příjmy od klientů ,230,7 3.Města a obce ,713,7 4.MPSV - dotace OSS + OpR ,89,7 5.Jiné (Min. financí a Min. informatiky) ,23,6 8.Předvstupní a jiné programy EU ,10,98 13.ESF – OP RLZ 6 465,30,46 15.ESF – SROP 5 056,90,36 23.ESF - EQUAL 258,90,02

Pořadí četností využití jednotlivých zdrojů za rok 2005

Využití zdrojů v NNO a PO letech

Vnější zdroje v souvislosti s absorpční kapacitou Ústeckého kraje v období projekt BROÚK zmapování absorpčních schopností poskytovatelů sociálních služeb aktivita rozvojového centra

Hodnocení dostupnosti a kvality informací o možnostech získání prostředků z fondů EU

Žádala organizace či nikoliv?

Překážky při zpracování žádosti a realizaci projektu financovaného EU

Rozvojové centrum při Sociální agentuře DĚKUJEME ZA POZORNOST