TISKÁRNY  Jehličkové  Inkoustové  Laserové  Termosublimační  Termální.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Laserová tiskárna barevná
Advertisements

Publikované materiály pochází ze zdrojů autora.
Periferní zařízení počítače
Periferní zařízení počítače
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Přídavná zařízení.
na interaktivní tabuli
POČÍTAČOVÉ TISKÁRNY VY_32_INOVACE_E3-03 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
Systémy tisku CTP a CTF semestrální práce
Kartografická polygrafie a reprografie
TISKÁRNY.
TISKÁRNY VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren.  8, 9 nebo 24 jehliček  Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body, čímž vzniká na papíře obraz.
Počítačové tiskárny.
Tiskárny.
Opáčko Jak funguje CD-ROM, jak čte data?
Informační a komunikační technologie
Výstupní zařízení počítače
Počítačová grafika.
Periferní zařízení počítače
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
LED tiskárna barevná Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí LED diod resp. práškového toneru. Využívají se celkem čtyři tonery (tři barevné,
Periferní zařízení.
Rozdělení podle principu tisku
Jak fungují tiskárny?.  Po tisknutí v určitém programu Tisk nebo CTRL + P začne program který je instalován k tiskárně přepisovat vše to, co se má vytisknout.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A20 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření květen.
Informatika - Tiskárny akademický rok 2013/2014
POČÍTAČOVÝ TISK.
Skener.
Laserové tiskárny.
Technické vybavení pro zpracování grafiky Jan Přichystal.
TISKÁRNY Tiskárna je výstupní zařízení, které slouží k přenosu dat uložených v elektronické podobě na papír nebo jiné médium (fotopapír, kompaktní disk.
Výstupní počítačová zařízení tiskárny
TISKÁRNYTISKÁRNY Od tiskařských lisů až po laserové tiskárny.
Tiskárny Josef Maleček učo:
ELEKTROTECHNIKA Elektronické počítače
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
Vendula Smékalová VŠLG
Laserové tiskárny Laserová tiskárna pracuje na obdobném principu jako kopírka – využívá fotoelektrických vlastností polovodičů (selenu), který je nanesen.
TISKÁRNY-HISTORIE AŽ SOUČASNOST
Užití skeneru.
Podle principu tisku se dělí na:
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – tiskárny, 2. část Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Jazyk: čeština Datum vytvoření:21.
Selen v rámci technologie kopírek a tiskáren (xerox)
INFORMATIKA 8 Skenování a tisk III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
TISKÁRNY SIMONA LESCHINGEROVÁ 4.Z. TISKÁRNY 4 JEHLIČKOVÉ TISKÁRNY 4 LASEROVÉ TISKÁRNY 4 TRYSKOVÉ TISKÁRNY 4 BAREVNÉ TISKÁRNY 4 VOSKOVÉ TISKÁRNY.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_238.
Tiskárny, skener NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_13_TISKARNY.
Tiskárny a barevné prostory Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Autor:Lea Bučková. KKdybychom se měli dozvědět něco o tisku musíme zabrousit do minulosti 15 století.V tomto století vynalezl brusič drahokamů Johannes.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_14_SKENERY.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren. Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body Často používaná v obchodech pro tisk paragonů (pokladních.
Periferní zařízení počítače - opakování
Tiskáry Jse dělí na 3 druhy: Jehličková tiskárna Inkoustová tiskárna
PC Výstupní periferie.
LASER vs. INK JET: úskalí použití technologií na různých materiálech
Výstupní zařízení počítače - skener
LASEROVÉ TISKÁRNY.
Inkoustové tiskárny.
TISKÁRNY Anna Hošková Máme 3 druhy tiskáren.
Výstupní zařízení - skener
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Laserová tiskárna
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Mgr. Miroslava Telingerová
Transkript prezentace:

TISKÁRNY  Jehličkové  Inkoustové  Laserové  Termosublimační  Termální

Jehličková tiskárna  Jehličkové tiskárny patří k nejstarším. Princip je založen na využití tiskové hlavy, která obsahuje drobné jehličky (většinou 9 nebo 24 jehel). Tyto jehly jsou ovládány malými elektromagnety, které každou z jehel vysune. Mezi jehlou a papírem je barvící páska, která umožňuje přenos barviva na papír. Během tisku se hlava pohybuje rovnoměrně po celé šíři tisknuté stránky.

Inkoustová tiskárna  Je založen na procesu, který se stará o vypuzení kapky inkoustu z tiskové hlavy na potiskované médium. Teplo, resp. ohřev, je aplikováno v tiskové hlavě obsahující množství trysek s komůrkami, které se během tisknu neustále zaplňují inkoustem. Rychlým ohřevem vznikne v prostoru komůrky přetlak, který "vystřelí" kapičku z komůrky tryskou na potiskové médium. Tato technologie je také nazývána bubble-jet

Inkoustová tiskárna

Laserová tiskárna  Princip laserového tisku je založen na přenosu elektrického náboje pomocí přenosového válce. Selenový válec se exponuje laserovým paprskem, čímž vzniká elektrický náboj. Přitahováním opačně nabitých částic se na válec přenese tonerový prášek, který je následně přenesen na papír. Aby toner na papíru vydržel, používá se tepelné a tlakové fixace - papír prochází přítlakovými válci, které jsou navíc zahřány na vysokou teplotu.

Laserová tiskárna

Termosublimační tiskárna Tepelné tiskárny používající speciální barviva Tento typ tiskáren používá k tisku speciální termoplastická barviva, nanesená ve formě proužků na nosné fólii. Barvivo je v přímém kontaktu s papírem (Obr. 13). K jeho přenosu na papír dojde pouze v místech, kde je barvivo tepelnou tiskovou hlavou roztaveno. Při tisku se fólie s barvivem postupně posouvá tak, aby nad tiskovou hlavu bylo přiváděno nové barvivo.

Termosublimační tiskárna

SCANERY  elektronické zařízení umožňující převod grafických předloh do digitální podoby, popř. zhotovení fotoreprodukčních předloh (např z filmů pro určitou tiskovou techniku).  Slouží k naskenování obrázků, textů a fotografií do počítače

Typy SCANERů Ruční:  snímají obraz při svém pohybu po předloze  vhodné pouze pro méně náročné snímání obrazu  Nevýhoda – nutnost jemné a přesné obsluhy  Výhoda – možnost scanování nepřenositelných předloh

Typy SCANERů Stolní:  kvalitně vyšší úroveň oproti scanerům ručním  jednodušší práce, malé požadavky na obsluhu - všechny parametry (snímání, rozlišení, jas, kontrast apod.) lze nastavit programově  Nízká cena, velmi rozšířené

Typy SCANERů Bubnové (rotační)  představují scanery nejvyšší kvality, avšak také nejdražší (cenově statisících až milionech Kč)  jsou určeny především pro specializovaná grafická pracoviště a DTP

SCANERY - parametry  Rozlišení v DPI  Barevná hloubka (až 48 bitů)  Formát (A4,A3)  Možnost rozšíření (scanování filmů…)

14Skenování

15Skenování

16Skenování

17Skenování

18 Porovnání kvality Rozlišení 150 DPI Rozlišení 75 DPI