Příběh o mravenečkovi Každý den po včasném příchodu do práce se pouští malý mraveneček okamžitě do práce...

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Příběh o mravenečkovi.
Advertisements

„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
VY_32_INOVACE_LID_19 Ukončení pracovního poměru. Obsah Způsoby ukončení pracovního poměru Dohoda Výpověď Okamžité zrušení Zrušení ve zkušební lhůtě Uplynutí.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
MAM Milan Pučálka. Styl řídící práce Forma vztahu manažera k spolupracovníkům bývá označována jako styl řídící práce: Ten se liší v závislosti na: – Okamžité.
Agenturní zaměstnávání: shrnutí výsledků šetření agentury Sanep Pavel Janíčko ČMKOS.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | ŽIVOTNÍ PODMÍNKY ČESKÝCH DOMÁCNOSTÍ Michaela Brázdilová Šárka Šustová Tisková konference,
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 30 Anotace.
Praxe Portsmouth Výběrové řízení  Přihlášky- průměry známek z předchozích ročníků, známky z angličtiny, absence, motivace k přihlášení se na stáž.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Vypravování 3 Název sady: Český jazyk 6. ročník Číslo projektu:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_242_TÉMA_ Doklady a evidence Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_16_ Téma: pro 4.,5.ročník ZŠ, vytvořeno:
Proč je dobré požádat o prostředky ze šablon. Je to jednoduché Není to souboj o peníze – vyjdou na každou školu Žádost o podporu i zprávy o realizaci.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada44 Anotace.
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autor bakalářské práce: Jitka Macháčková Vedoucí bakalářské práce: Ing.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Jak se UČIT K MATURITĚ? Motivace, koncentrace, paměť.
PROJEKT OP LZZ „IMPLEMENTACE AGE MANAGEMENTU V ČR“ CZ /5. 1
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivační a věrnostní programy jako nástroj budování loajality zákazníků Autor práce: skopalová.
Návrhy opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Procesní management v oddělení logistiky
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_20_Rovinné útvary
Vedoucí práce: Ing. Lenka Ližbetinová, Ph.D.
MÁ SMYSL POŘÁDAT KONFERENCE?
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Bojíte se francouzštiny?
Biologie - pokyny ke zkoušce
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_17 Výkon Šablona číslo: IX Sada číslo: I
Návod na tvorbu prezentace diplomové / bakalářské práce
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza controllingu ve vybraném podniku Autor bakalářské práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Pracovní porada Pracovní list.
Občanské soudní řízení I.
Pracovní porada Pracovní list.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady  15
Finanční analýza ve vybraném podniku ve vztahu k podpoře řízení
Adaptace jedinců v novém pracovním prostředí
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Zase po roce: Knihovna KTF
Materiál je určen pro žáky od 3.třídy.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
VYBER SPRÁVNÉ PŘÍSLOVÍ
Klasický management. Klasický management KLASICKÝ MANAGEMENT první fáze vývoje managementu vychází z praxe, zaměřen na organizování výroby.
Přídavná zařízení.
Exkurze žáků sedmých ročníků ZŠ Školní 1480, Chomutov Projekt LABORA
FLSmidth spol. s r.o., společnost se zaměřením na výrobu a vývoj automatických zařízení se sídlem v Brně, hledá posilu do svého týmu na pozici Project.
Kvalita a bezpečí jako hlavní principy k úspěšné a efektivní akreditaci Gabriela Franková.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Občanské soudní řízení I.
Organizace práce na prodejně
Příběh o mravenečkovi.
Občanské soudní řízení I.
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI
Technika kolem nás Svět, ve kterém žijeme, se skládá z živé a neživé přírody, ale také techniky. Dokázali byste říct příklad živé a neživé přírody? Do.
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Požehnané vánoční přáníčko, co potěší každé srdíčko.
Transkript prezentace:

Příběh o mravenečkovi

Každý den po včasném příchodu do práce se pouští malý mraveneček okamžitě do práce...

Je velmi produktivní, motivovaný a spokojený se svým zaměstnáním…

Šéf, lev, dennodenně jen překvapeně zíral, jak mraveneček úplně samostatně, na vlastní zodpovědnost, usilovně a kvalitně pracuje...

... a uvažoval, o kolik bude mravenec produktivnější pod dohledem, když už bez dohledu tak dobře pracuje!

Zaměstnal proto švába, který měl fundované zkušenosti na vedoucí pozici a byl známý excelentním psaním protokolů.

Jako první opatření šváb zavedl regulované zaznamenávání pracovního času.

Vzápětí potřeboval ještě sekretářku, která kontrolovala příchody a odchody mravence ze zaměstnání a vypisovala jeho pracovní dobu do protokolů.

Dále šváb zaměstnal pavouka, který evidoval to množství údajů (také kontroloval sekretářku) a monitoroval veškeré telefonáty a ovou komunikaci.

Šéf byl nadmíru spokojený se švábovými protokoly a poprosil ho o vytvoření grafů zobrazujících vývoj a analýzy produktivity, s kterými by mohl zářit na zasedáních řídícího managementu.

Na to ale šváb potřeboval nový počítač a barevnou laserovou tiskárnu…

... a vůbec mu přišlo šikovné zaměstnat na post vedoucího IT-oddělení mouchu.

Mravenec, který byl dosud ještě produktivní a motivovaný, začínal nenávidět tu stále se zvětšující byrokracii i pořád častější porady, které mu zabíraly skoro celý pracovní čas a byly pro chod oddělení naprosto zbytečné.

Šéf došel k názoru, povolat vedoucího pro oddělení, ve kterém mraveneček pracoval.

Novou pozici dostala cikáda, která se sice v práci na oddělení vůbec nevyznala, ale byla v úzkém vztahu se lvem. Jako první si objednala nový koberec a ergonomickou židličku do své kanceláře.

Dále ještě potřebovala notebook a osobní asistentku (tu si přivedla ze svého předchozího zaměstnání), která by jí pomáhala vytvořit strategii pro optimalizaci pracovní a rozpočtové kontroly.* * Tu nevyhnutelně potřeboval šváb * pro svou výroční zprávu!

Oddělení, ve kterém pracuje mravenec, je dnes žalostné místo, kde se už dávno nikdo nesměje a všichni jsou tu frustrovaní…

Proto cikáda přesvědčila šéfa, že je nevyhnutně nutné udělat podrobnou analýzu o špatné pracovní atmosféře na pracovišti.

Po analýze výkonu a nákladů oddělení, v němž pracoval mravenec, zjistil lev velmi rychle, že se produktivita práce výrazně snížila...

… pověřil proto mezinárodně uznávaného poradce podnikatelů, sovu, aby zanalyzovala daný případ a předložila zlepšovací návrhy.

Po 3 měsících předložila sova několik svazků posudků, závěrem nichž konstatovala: »Oddělení je nadměrně obsazené…«

Hádejte, kdo byl propuštěn.

Samozřejmě, že mravenec, protože nebyl motivovaný a i jinak projevoval negativní postoje.

Poznámka: Postavy v tomto příběhu jsou fiktivní a jakákoli podobnost s lidmi z vaší firmy je samozřejmě čistě náhodná… K O N E C