Naše vize: Domov, ve kterém je o seniory postaráno tak, jak bychom chtěli, aby se jednou někdo staral o nás….

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
CZ.1.04/3.4.04/ Rodina a práce: PROČ NE?
Péče o pracovníky.
Řízení diverzity Mgr. Hana Velíšková, HR specialistka Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů.
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Genderový audit Mgr. Tomáš Bitrich Společenská odpovědnost firem v Ústeckém kraji CZ.1.07/3.2.06/
Dominik Míček Adam Kožušník Martin Páleník Patrik Dunker
Netradiční formy zaměstnávání  Způsoby a okolnosti uplatňování nových forem  Slaďování rodinného (soukromého) života se zaměstnáním  Účast žen na trhu.
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
Netradiční formy práce nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 28. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
1 BOJ NA TRHU PRÁCE aneb bojujeme se ctí Kateřina Cempírková HR manager 21. května 2008, Praha.
Opatření v oblasti sladění profesního, rodinného a osobního života
Implementace systému flexibilních benefitů
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Možnosti úspor v Domovech pro Seniory. Nabízíme našim zákazníkům více než pouze výrobky!
Netradiční formy práce nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
KONFERENCE Program obnovy rodiny MALENOVICE
Životní úroveň obyvatel v České republice
Kulatý stůl- Hodonín, Nástroje pro-rodinné politiky a jejich využití v oblasti lidských zdrojů a budování dobrého jména firmy Blanka Brabcová.
Místní akční skupina Rakovnicko
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
PÉČE O PRACOVNÍKY.
Vstřícný zaměstnavatel Kritéria soutěže. 1. Organizace práce Vstřícnost a reálné možnosti využívání flexibilních forem práce Další úpravy pracovního režimu.
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
Zkušenosti získané při realizaci projektu Brandýský Matýsek o.s.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
Zkušenosti z inspekce přímé péče na základě práce s biografií Domov pro seniory Velké Meziříčí, příspěvková organizace Mgr. Eliška Gregorová.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDICÍ SKUPINY.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
„SLAĎUJEME V JIHOMORAVSKÉM KRAJI“ Ing. Jaromíra Vítková
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
 Zřizovatel: Ústecký kraj (od )  Adresa: Za Humny 580, Trmice  Vznik: 1991 (jako příspěvková organizace Statutárního města Ústí nad Labem..v.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Personální práce v malé organizaci Milada Matyšková.
Benefity. Výhody poskytování benefitů pro zaměstnavatele:  úspora mzdových nákladů s ohledem na daňové úlevy  účinný nástroj personálního managementu.
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Způsoby slaďování rodinného a pracovního života v zahraničí
Oddělení domova se zvláštním režimem
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
Bezradný rodič? Bezradný zaměstnavatel? Hledejme společnou řeč…
Slučitelnost zaměstnání a rodiny
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
Benefity.
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Kontaktní pracoviště v Mostě
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
Transkript prezentace:

Naše vize: Domov, ve kterém je o seniory postaráno tak, jak bychom chtěli, aby se jednou někdo staral o nás….

Organizace byla založena v roce 1898 Kapacita nyní 120 klientů 76 pracovnic a pracovníků na PS, 27 na DPP a DPČ, z toho 11 mužů Služby ve třech objektech

 sídlo organizace  kapacita 52 obyvatel  služba domov pro seniory  pokoje dvou a třílůžkové

kapacita 43 obyvatel služba domov pro seniory pokoje dvou, tří a čtyřlůžkové

 kapacita 25 obyvatel  služba domov se zvláštním režimem – pro klienty s Alzheimerovou chorobou a jinými typy demencí  třílůžkové pokoje

Naše organizace se dlouhodobě snaží o slaďování profesního a rodinného života Myslíme si, že do života každého z nás by se měla vejít jak práce, tak i rodina, přátelé, vztahy s ostatními lidmi, sport, zájmy, cestování, duchovní záležitosti… Nabízíme zaměstnancům:  zkrácené úvazky  pružnou pracovní dobu  čerpání celodenního náhradního volna (obdoba stlačeného týdne)  práce z domova (pouze u administrativních pracovnic a pracovníků)  neplacené volno i dlouhodobé (např. v případě nutnosti péče o osobu blízkou, ale i z jakýchkoliv jiných důvodů)  plánování služeb dle požadavků zaměstnanců

Specifika organizace: nepřetržitý provoz nutná přítomnost většiny zaměstnanců na pracovišti prioritou musí být vždy zajištění provozu Proto: se snažíme maximálně vycházet vstříc požadavkům zaměstnanců při plánování služeb snažíme se o dostatečný počet pracovníků, aby bylo možné vykrýt i občasné nepřítomnosti v práci u zaměstnanců, u nichž je nutná přítomnost na pracovišti (školení, PN, dovolené) máme pracovnice a pracovníky na DPP a DPČ zajišťující tyto zástupy – u více specializovaných profesí je to ale vždy problém (např. u zdravotních sester, kuchařek, apod.) Snažíme se o: nepřetěžování zaměstnanců, o nízký počet přesčasů

Další specifika: neziskový sektor – nemáme finanční prostředky navíc, nelze přispívat na hlídání dětí, na dopravu, finančně podporovat zařízení pro děti, dětské tábory malá organizace - nemůžeme si dovolit dětskou skupinu či firemní mateřskou školku (3 MD/RD) Proto organizace alespoň: udržuje kontakt s pracovnicemi na MD/RD (muže na MD/RD nemáme) umožňuje jim účastnit se vzdělávání, firemních akcí, pracovních projektů snaží se usnadnit jim návrat do zaměstnání – zkrácené úvazky, pružná pracovní doba, lépe to jde u pracovnic v administrativě nebo jednosměnném provozu než v nepřetržitém

 na všech našich pracovištích jsme zřídili dětské koutky, máme v nich králíky, morčata, rybičky  poskytneme soukromí kanceláře na kojení či přebalování dětí  uspořádali jsme dětský den pro děti našich zaměstnankyň a zaměstnanců, děti tak měly možnost poznat pracoviště rodičů

Další zaměstnanecké benefity:  bezplatné vzdělávání pracovníků  možnost zapojit se do systému podnikové telefonní mobilní sítě  nabídka od Komerční banky na vedení účtu  zájezdy do divadel pořádané zřizovatelem  účast na zahraničních služebních cestách  umožnění letních brigád dětem zaměstnanců  pořádáme setkání pracovníků, kteří odešli do důchodu Rádi bychom zavedli:  3 neplacené dny volna v roce s úhradou zdravotního pojištění zaměstnavatelem

V organizaci se dále zabýváme těmito okruhy otázek: Společenská odpovědnost firmy: zaměstnáváme např. lidi s handicapem, přijímáme dobrovolníky, účastníme se komunitního plánování města (konkrétní výstupy – umístění laviček, veřejných WC, apod.), vzdělávací akce pro školky, atd. Zdravé pracovní prostředí: čistota okolí, dostatek ochranných pomůcek, podpora zaměstnanců supervizí Ochrana životního prostředí: třídění odpadu, šetření energiemi, zateplení budov, používání recyklovaných materiálů, v našich zahradách umísťujeme budky pro drobné ptactvo, účastníme se programu na záchranu ohrožených rorýsů Úplnost a úroveň vnitřních předpisů

Dopady prorodinných opatření : nízká fluktuace větší personální stabilita vysoký počet uchazečů o zaměstnání – lepší možnost výběru zaměstnanců Doufáme ve: větší spokojenost pracovnic a pracovníků Protože si myslíme: SPOKOJENÝ PRACOVNÍK = SPOKOJENÝ KLIENT

Děkuji za pozornost Ing. Hana Hlaváčková ,