PŘIBLIŽME SE K SOBĚ – PD STUDIE CENTRA OBCE REG.Č.: CZ3.22/3.3.05/12.03378 Začátek spolupráce: Dne 9.3.2006 byla zástupci obou obcí Mosty u Jablunkova.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Destinační management turistických lokalit regionu Hranicko a Dolina Małej Panwi Projekt podpořen z OP Přeshraniční spolupráce ČR – PR Hranická rozvojová.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE období
NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN LIBEREC
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Závěrečná konference IS INTERREG IIIA ČR – Polsko , Olomouc, Hotel Flora Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství Seminář je spolufinancován.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Spolupráce, která přináší plody
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
EGON Centrum a technologické centrum kraje Vysočina Petr Pavlinec, vedoucí OI KrÚ.
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
Možnosti podnikání českých podnikatelů v Polsku TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z PROSTŘEDKŮ ERDF PROSTŘEDNICTVÍM EUROREGIONU TĚŠÍNSKÉ SLEZSKO.
Shrnutí programu IS INTERREG III A ČR–Polsko ve Slezském vojvodství Závěrečná konference Interreg III A ČR – Polsko 2004 – , Olomouc Seminář.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474) km 0,222-0,840“ Tento projekt byl financován výhradně z prostředků obce Investor: Obec Mosty u Jablunkova.
Chceme čistú vodu na Slovensku i Česku Kód ITMS: Začátek spolupráce: Dne bylo zástupci obou obcí podepsáno prohlášení o partnerství.
IROP – Národní program Ing. Ilona Kunešová / Ing. Filip Novosád Odbor územního plánování Ministerstvo pro místní rozvoj 10. prosinec 2015, pracovní porada.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Výsadba dřevin Návrh výboru pro životní prostředí září 2015.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Nízkonákladový mezinárodní projekt spolupráce Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblastí.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
„Jímání, ČS Motyčonka a výtlak surové vody“ Celková dotace z rozpočtu Moravskoslezského kraje : ,75 Kč Vlastní prostředky obce: ,25 Kč Začátek.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠŤ Regenerace panelových sídlišť je dlouhodobý proces zaměřený na sociální, ekonomické, urbanistické, architektonické a technické.
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474)“ 2. úsek: Bezbariérový chodník a autobusová zastávka 3. úsek: „Tunel – konec zastavěného území“
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Financování projektů z fondů EU
Interreg V – A Česká republika - Polsko
Údržba Jablunkovských šancí
Projektová dokumentace „Polní opevnění – Jablunkovské Šance“
odbor politiky bydlení
Krajský úřad Karlovarského kraje
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
oddělení absorpční kapacity Odboru strategického rozvoje kraje
Pracovní setkání středních škol
Tisková konference k výsledkům forenzního auditu projektu OPENCARD
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

PŘIBLIŽME SE K SOBĚ – PD STUDIE CENTRA OBCE REG.Č.: CZ3.22/3.3.05/ Začátek spolupráce: Dne byla zástupci obou obcí Mosty u Jablunkova a Węgierska Górka podepsána dlouhodobá dohoda o spolupráci. Zastupitelstvo obce Usnesením č. 18/239 dne schválilo předložení projektu „Přibližme se k sobě – PD studie centra obce“ a prohlášení o partnerství v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika Začátek realizace aktivit: Ukončení realizace aktivit: byla podána žádost, která byla následně registrována pod č. CZ3.22/3.3.05/ Tato žádost byla po vyhodnocení schválená a dne byla podepsána smlouva č. TS/124- CZ3.22/3.3.05/ /102 o financování projektu ZO usnesením.č.16/219 jmenovalo komisi pro Revitalizaci centra obce ve složení: Josef Szotkowski,Ing. Marie Macurová, Doc. MUDr. Stanislav Czudek, CSc., Ing. Marian Martynek, Ing. Roman Szotkowski, Ing. Milan Procházka, Mgr. Kamil Bula, Ing. Hedvika Onderková, Ing. Ondřej Niedoba, Jitka Bilková, později nahrazena Mgr. Alenou Kolčárkovou Tento projekt je spolufinancovaný v rámci Fondu mikro projektů Těšínské Slezsko Śląsk Cieszynski

PŘIBLIŽME SE K SOBĚ – PD STUDIE CENTRA OBCE Tento projekt je spolufinancovaný v rámci Fondu mikro projektů Těšínské Slezsko Śląsk Cieszynski Celková podpora s Fondu mikroprojektu : max ,10 EUR což činí 85 % konečných způsobilých výdajů Vlastní prostředky obce max: 1440,9 EUR což činí 15 % konečných způsobilých výdajů

Mapa řešeného území a etapizace území mapa 5 etap

Cíle projektu Projekt je zaměřen na přípravu podmínek pro sblížení obyvatel Mostů u Jablunkova a Węgierské Górky i jiných partnerských obcí PL, SL. Partneři se dohodli v rámci příprav projektu – vypracovat studii centra obce, která bude řešit chybějící články a zároveň zlepší podmínky pro společné akce. Celá studie je rozdělena do 5 oblastí – etap, která každá může být řešena samostatně a zároveň je spojena jednotlivými spojovacími prvky (charakter staveb, použitý materiál apod). Na společné schůzce byly vytipovány hlavní požadavky na studii. Studie má navrhnout spojovací prvky s partnerkou obcí Wędierska Górka – odkazy tabule. Předmětem projektu je řešení celého území centra s potřebným zázemím a sítí cest, součástí budou hřiště, plochy a stanoviště pro kulturní a společenské akce. V lokalitě tak bude vytvořena infrastruktura pro sportovní i kulturní vyžití i pro další volnočasové a rekreační aktivity, čímž dojde k vytvoření podmínek pro vytvoření kulturního centra obce.

PŘIBLIŽME SE K SOBĚ – PD STUDIE CENTRA OBCE Práce komise Dne – pracovní schůzka – vytýčení hlavních cílů, požadavky na zadání PD, průzkumné práce Dne – shrnutí hlavních cílů a požadavků PD urbanistické studie Dne – seznámení s návrhem zadávacích podmínek, připomínky k podkladům Dne – dopracování zadávacích podmínek, seznámení s architekty, kteří projevili zájem na studii pracovat Dne – společná schůzka se zástupce partnerské obce WG, seznámení s postupem prací. Poté pokračovala schůze komise centra obce Dne schůzka členů komise a realizačního týmu zpracovatelů, této schůzky se opět zúčastnili zástupci WG Zpracovatelé urbanistické studie Ing. arch Lucie Chytilová Bc. Markéta Kozubová Bc. Jan Kříž Bc. Lenka Macurová Ing. arch. Ivo Pavlík Bc. Jana Truhlářová

Ukázky řešení I. Etapa - prostranství kolem obecního úřadu – Centrum obce

Ukázky řešení I. Etapa - prostranství kolem obecního úřadu – Centrum obce

Ukázky řešení II. Etapa - prostranství kolem budovy 333-staré školy, sokolovny a hasičské zbrojnice

Ukázky řešení III. Etapa - prostranství kolem pošty– Centrum obce

Ukázky řešení IV. Etapa - prostranství kolem nad nádražím– Centrum obce

Ukázky řešení V. Etapa - prostranství kolem školy bazénu a hřbitova