Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2014 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Novela zákona č. 218/2000 Sb. – povinnost zřídit účty u ČNB
Advertisements

Rozpočtové hospodaření obcí
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
Podmínky zápočtu VFA Docházka 50% Docházka 50% Prezentace referátu Prezentace referátu Test Test.
Návrh rozpočtu vlastního hlavního města Prahy na rok 2010 Praha
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Rozpočty územních samosprávných celků
Novela RUD účinná k Novela RUD účinná k Hospodaření ÚSC Jan Zikl Ředitel odboru financování územních rozpočtů a prog. financování Ministerstvo.
Ing. Karel Tyll ředitel odboru státního rozpočtu 2. prosince 2010
Metodika dělení příspěvku dle ukazatelů A+B1 na základě rozhodnutí Akademického senátu zůstává metodika dělení příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1.
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2008.
Předsednictvo Rady vysokých škol1 Ekonomické informace.
Příprava rozpočtu na rok zasedání S RVŠ Praha, Jakub Fischer, předseda EK.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VYBRANÉ POSTUPY ÚČTOVÁNÍ ÚSC (2)
Finanční a rozpočtové právo Přednáška č. 5 Obecná problematika rozpočtového práva Rozpočtové právo hmotné.
ZPŮSOBY FINANCOVÁNÍ A ZPOPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Rozpočtový vývoj roku 2011 Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok
Rozpočty obcí a krajů v roce 2009 v návaznosti na aktuální ekonomický vývoj Ministerstvo financí ČR Praha červen 2009 Jan Zikl ředitel odboru financování.
1 R ozpočet města Police nad Metují na rok Rozpočet 2015 Rozpočet je navrhován jako schodkový s celkovými příjmy, výdaji a financováním ve výši.
STATUTÁRNÍ MĚSTO CHOMUTOV Ing. Jan Mareš Závěrečný účet města za rok 2013.
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“  Běžná praxe: občané mají možnost vyjádřit se k návrhu rozpočtu až ve fázi, kdy je návrh rozpočtu.
Česká spořitelna Partner pro Bytová družstva a Společenství vlastníků jednotek Vsetín
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Vyhodnocení preferencí občanů v rámci dotazníku Hlasování občanů probíhalo od do formou internetového.
Ekonomické a organizační problémy ve školství Pk v 1. Q 2009 Ing. Ladislav Forman vedoucí odboru školství, kultury, památkové péče a tělovýchovy
Hospodaření rozpočtů územních samosprávných celků za rok 2005 Mgr. Oldřich Hájek.
Rozpočtové hospodaření obcí  Rozpočtové hospodaření územních samosprávných celků  rozpočtový výhled  rozpočtové provizorium  rozpočet 
Státní fond dopravní infrastruktury Objemy finančních prostředků pro budování infrastruktury v ČR, Ing. Kristýna Kastlová, Ph.D. referent specialista.
Porušení rozpočtové kázně při čerpání dotací z rozpočtů územně samosprávných celku. Ing. Michal Obrusník.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Pracovní schůzka ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok
Výroční zpráva SFDI za rok dubna RozpočetCelkem Národní zdroje Dluhopisový program D47 EUEIB Schválený
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 6. dubna 2016 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2016 Leden 2016.
Rozpočet přímých NIV na rok 2010 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 26. srpna 2010 KÚ Liberec.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Rozpočet hl. m. Prahy 2017 (Tisková konference dne ) prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc. náměstkyně primátorky hl. m. Prahy
Pracovní porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Analýza hospodářského výsledku
Podpora podnikání v ČR Konference „Evropská unie a český export“
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Pracovní skupina RSK pro dopravu Informace o výzvách IROP
VLIV ZÁKONA O ROZPOČTOVÉ ODPOVĚDNOSTI NA ZADLUŽOVÁNÍ OBCÍ
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2011
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Ekonomický vývoj Pardubického kraje a návrh rozpočtu 2012
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování
Návrh rozpočtu kraje na rok 2018 a návrh střednědobého výhledu rozpočtu kraje na léta 2019 – 2021 úvodní slovo Ing. Jaroslav Kania
Návrh rozpočtu JMK na rok 2018 Změna procesu reprodukce majetku JMK
Závěrečný účet a účetní závěrka 2013
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování OE
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 20. – 21. září 2018 Hejnice Ing.
Návrh rozpočtu JMK na rok 2019
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2017
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2019
Transkript prezentace:

Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok

2  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2014 a doporučila jeho schválení ZJMK dne  byl návrh rozpočtu JMK uveřejněn v zestručněné podobě na úřední desce JMK.  Plné znění návrhu rozpočtu je k dispozici na informacích hlavní budovy KrÚ JMK, odboru ekonomickém KrÚ JMK a internetových stránkách v tématu „Ekonomika a finance“  Návrh závazných ukazatelů vůči příspěvkovým organizacím je uveden v kapitole VII.2.

3 Připomínky k návrhu rozpočtu JMK na rok 2014 mohli občané uplatnit do :  písemně poštou  elektronicky na adrese Ústně mohou občané uplatnit připomínky na zasedání ZJMK dne

Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2014 (v tis. Kč) 4

 v rozpočtu financování je zohledněna splátka jistiny úvěru poskytnutého Evropskou investiční bankou v roce 2005 ve výši tis. Kč  financování (po odečtu splátky) činí tis. Kč Struktura návrhu rozpočtu financování Jihomoravského kraje na rok 2014 (v tis. Kč) 5

Návrh rozpočtu příjmů Jihomoravského kraje na rok 2014 (v tis. Kč) 6

 zákon č. 243/2000 Sb. o rozpočtovém určení výnosů některých daní územním samosprávným celkům a některým státním fondům (zákon o rozpočtovém určení daní)  od došlo ke změně podílu krajů na výnosu daně z přidané hodnoty, který se v souvislosti s reformou penzijního systému a s navýšením snížené sazby DPH z 10 % na 14 % snížil z 8,92 % na 8,29 %  od – „stabilizační balíček“ – kraje v letech 2013 až 2015 neparticipují na efektech z daňových opatření, dochází k dalšímu snížení podílu krajů na sdílených daních  podíl Jihomoravského kraje činí 9, % Daňové příjmy Jihomoravského kraje 7

Návrh rozpočtu nedaňových příjmů Jihomoravského kraje na rok 2014 (v tis. Kč) 8

Pokrytí účetních odpisů PO dle jednotlivých oblastí 9

Návrh rozpočtu kapitálových příjmů Jihomoravského kraje na rok 2014 (v tis. Kč) 10

Návrh rozpočtu výdajů Jihomoravského kraje na rok 2014 dle oblastí hospodaření (v tis. Kč) 11

Podíl zřízených PO na výdajích JMK 12

Návrh rozpočtu výdajů Jihomoravského kraje na rok 2014 dle jejich charakteru (v tis. Kč) 13

 oblast dopravy45 projektů např. projekty: II/380 Těšany – Borkovany, II/430 Rousínov – Tučapy, II/379 Deblín – Tišnov  oblast sociálních věcí2 projekty např. projekt: Domov seniorů Újezd u Brna - novostavba  oblast školství17 projektů např. projekty: DM a Zařízení školního stravování Brno, Klášterského 4 - rekonstrukce obvodového pláště a Gymnázium Blansko - tělocvična, přístavba, spojovací lávka - rekonstrukce  oblast zdravotnictví6 projektů např. projekt: Nemocnice Znojmo - rekonstrukce a dostavba II. etapa - 2. část - akce I.  ostatní oblasti5 projektů např. projekt: CEITEC Science Park Projekty financované z úvěru od EIB v roce tis. Kč 14

 oblast dopravy22 projektů např. projekt: Modernizace odbavování cestujících v IDS JMK – Elektronické odbavování cestujících, II/408 Hrádek průtah, II/408 Přímětice - Suchohrdly - I/38  oblast sociálních věcí2 projekty projekty: Srdce v domě v Lednici a Mikulově  oblast kultury3 projekty např. projekt: Archeologický park Pavlov  ostatní oblasti4 projekty např. projekt: Moravian Science Centre Brno Projekty financované z EU v roce tis. Kč 15

 Celkem bylo odevzdáno 451 dotazníků od občanů JMK Preference občanů:  doprava, dopravní obslužnost  školství, tělovýchova  zdravotnictví Návrh rozpočtu JMK na rok 2014 je v souladu s preferencemi občanů. „Váš kraj, Váš rozpočet” 16

Zavedení cash poolingu  JMK jednal s Komerční bankou o optimalizaci vedení a úročení běžných účtů JMK a příspěvkových organizací.  Důvod – výrazný pokles příjmů z úroků vlivem poklesu úrokových sazeb a povinného vedení účtů JMK pro přijetí dotací u ČNB.  Nabídka Komerční banky na zřízení cash poolingu pro všechny účty JMK a účty sedmi příspěvkových organizací, které mají nejvyšší zůstatky na účtech – nemocnice. 17

Zavedení cash poolingu  Účelem fiktivního cash poolingu je sdružování zůstatků účtů, s cílem dosáhnout výraznějšího zhodnocení prostředků,  je veden v jedné měně  Úročení prostředků probíhá denně – sečtou se fiktivně zůstatky na jednotlivých účtech (nedochází k fyzickým převodům prostředků),  Výsledný úrok může být připisován:  na vybraný účet  rozpočítán na všechny účty skupiny podle podílu hotovosti 18

Zavedení cash poolingu  Komerční banka nabízí zřízení 4. pásma úročení – od 500 mil. Kč ve výši 0,55%.  Současné úrokové sazby nemocnic:  do 50 mil. Kč sazba 0,01%  nad 50 mil. Kčsazba 0, 05%  Přínos pro JMK a vybrané PO cca 900 tis. Kč.  Rozhodnutí o zavedení cash poolingu – RJMK počátkem ledna.  V průběhu ledna budou PO vyzvány ke spolupráci na technickém řešení zavedení cash poolingu (nové smlouvy s KB apod.) 19

Děkuji za pozornost 20