Agendové IS MPSV a ÚP Plán konsolidace a rozvoje Petr Krůček 1. náměstek ministryně 29. května 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny systém minitendrů pro školy Praha.
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Veřejné zakázky v IT Ing. Jiří Fridrich Skupina Informatiky MF Jiri
Dopady novely ZVZ na transparentnost veřejných zakázek v ČR Mgr. Martin Kameník, Oživení, o. s. Praha, 1. září 2011.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Jaromír Šlesinger, HEWLETT-PACKARD s.r.o.
3. Životní cyklus a procesy projektu
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Projekt zavádění jednotné bezpečnostní politiky v prostředí VZP ČR
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
Marta Toušková Útvar rozvoje hl. m. Prahy Setkání geodetů 2013 Ukončení projektu Digitální mapa Prahy a zadání Digitální mapy veřejné správy hl. m. Prahy.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
CIS Cizinecký informační systém
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Realizační tým ICZ duben 2005
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Vaše jistota na trhu IT Vybudování a provozování e-spisovny Josef Sedláček ICZ a.s.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Projekt z PA104 Richard Benkovský (139912, Jan Horák (143443, Miroslav Ligas (139542, Tomáš.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
Konference Internet ve státní správě a samosprávě Hradec Králové 2 – 3. dubna 2007.
Technické řešení PostSignum QCA
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
Vratislav Paulík ředitel projektů
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR
Sekce náměstka ministryně pro řízení úřadu. Ministerstvo práce a sociálních věcí, sekce náměstka ministyrně pro řízení úřadu Sekce náměstka ministryně.
Debyrokratizace státu a redukce administrativní zátěže - Personální audit ministerstev a dalších státních úřadů - Konec obíhání úřadů – soustředění souvisejících.
Mgr. Zuzana Jentschke - Stőcklová náměstkyně ministryně Sekce pro sociální a rodinnou politiku 10. dubna 2014.
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
Program rozvoje města Hostinné SEZNÁMENÍ VEŘEJNOSTI S VÝSLEDNÝM DOKUMENTEM 4. VEŘEJNÉ PROJEDNÁVÁNÍ ( , velká zasedací místnost MěÚ)
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Poskytování služeb KIVS prostřednictvím dynamického nákupního systému – stav projektu CMS FORUM
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
1 PRIORITY SEKCE NÁMĚSTKYNĚ MINISTRA PRO SOCIÁLNÍ A RODINNOU POLITIKU.
Cena dopravního výkonu v dlouhodobé smlouvě o zajištění dopravní obslužnosti veřejnou linkovou dopravou Kroměříž
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Řízení investičních projektů DSZ DÚR DS ZBV RS DVZ DSP Systém Aspe.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Snídaně starostů , Jedlí
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Odbor ekonomický Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Zpráva o činnosti ÚP ČR osnova
Karta sociálních systémů
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Transkript prezentace:

Agendové IS MPSV a ÚP Plán konsolidace a rozvoje Petr Krůček 1. náměstek ministryně 29. května 2013

Rozsah a odpovědnosti IS resortu MPSV

Strategie – výchozí stav  Zpochybněna historie smluv i cen služeb:  OKsystem o Vznik smlouvy v 1993 o Nepřiměřená ziskovost dodavatele (viz OR) o Tržby 2006 = 345 mil. (výdaje MPSV za spol. OKsystem 380 mil. Kč s DPH) o Provozní zisk 2006 = 161 mil. Kč  Fujitsu o Rozhodnutí ÚOHS k dodatkům 5 a 6 o Rozhodnutí ÚOHS k dodatkům 1 až 4 o Vedená trestní řízení

Strategie  Dlouhodobé řešení – otevřené výběrové řízení  Soutěžní dialog – „Komplexní řešení agendových informačních systémů pro zpracování nepojistných sociálních dávek a dávek z oblasti státní politiky zaměstnanosti“  Pokrývá aplikační vrstvu  Na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou – předpoklad na min. 4 až 8 let (v průběhu 4 let uhrazena cena za vývoj a nasazení systému)  Cena 1,4 mld. Kč / 4 roky, tj. méně než 90% průměrné ceny v letech  Harmonogram o 05/ předběžné oznámení o 06-07/ vyhlášení soutěže o 12/ /2014 – uzavření smlouvy o – termín uvedení nového systému do provozu

Cíle veřejné zakázky  Zajistit spolehlivou výplatu nepojistných sociálních dávek nezávisle na výplatním médiu (složenka, účty, sKarta) = samozřejmost  Podpořit růst produktivity práce pracovníků ÚP - vytvořit prostor pro zlepšení práce s klienty ÚP, zavést samoobslužné funkce pro klienty ÚP  Zajistit využití služeb externích IS eGovernmentu  Zajistit podklady pro „manažerské rozhodování“ – např. státní politika zaměstnanosti dle detailních statistik z trhu práce  Sjednotit platformy AIS – Oracle x Microsoft x jiná platforma  Snížit celkové výdaje na AIS (v oznámení vycházíme z 90% minulých cen za aplikace jako limit VŘ)

Přechodné období – krizový plán  Konsolidace stávajících systémů  Restartována činnost řídícího výboru projektu  Aktivní práce mikro-týmů (podle agend) – věcní garanti  Posílena role systémového integrátora – HP  Revidován plán implementace nových verzí  Podklady pro manažerské rozhodování  Příprava veřejných výstupů

Přechodné období – krizový plán  MPSV a ÚP musí zajistit zpracování žádostí a výplatu sociálních dávek – AIS jsou součástí kritické infrastruktury státu  Dvě reálné možnosti dočasných řešení  Nové smluvní zajištění stávajícího řešení Fujitsu a OKsystem  Přechod k původnímu řešení OKsystem  Pracujeme s technickými, ekonomickými a právní omezeními – např. zdroje datového centra, bezpečnost (dostupnost a integrita dat a služeb AIS), pokrytí agend “zdravotně postižení“ a „veřejná služba“ atd.  Podkladem pro rozhodování je/bude i znalecký posudek.

Děkuji za pozornost