KULTURNÍ DĚDICTVÍ, CESTOVNÍ RUCH Ing. Margit Beníčková, MMR ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
C H R Á M C H M E L E A P I V A Regionální operační program NUTS II Severozápad.
Advertisements

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR , Olomouc Program Interreg V-A Česká republika - Polsko.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM výroční konference ROP Střední Čechy listopadu 2014.
Regionální stálá konference v Libereckém kraji Strategické plánování rozvoje vzdělávací soustavy Libereckého kraje Liberec Regionální stálá.
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Skupina 1 Vize přestane být snem… KONCEPCE REVITALIZACE MĚSTA AŠ.
Revitalizace zámeckého návrší v Litomyšli. PROGRAM Projekt v rámci IOP Projekt v rámci IOP Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví Národní.
OČIMA ŽEN Projekt OČIMA ŽEN je podpořen z programu „Fondu pro nestátní neziskové organizace“. Program „Fond pro nestátní neziskové organizace“, jež je.
PODNIKÁNÍ VY_32_INOVACE_POD_20. Obsah Základní pojmy Právní úprava Podnikání podle živnostenského zákona Obchodní společnosti Družstva Státní podnik Neziskové.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Obchodní společnosti Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Turistický region Český ráj a jeho nabídka 18 Turistický region Český ráj a jeho nabídka Setkání podnikatelů cestovního ruchu Libereckého kraje.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Plzeň Integrovaný operační program Název materiálu2 Co je to IOP? Tematický operační program financovaný z ERDF pro období 2007-
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Návrh věcného záměru zákona o podpoře a řízení cestovního ruchu Výroční konference cestovního ruchu turistického regionu Východní Morava Holešov, 25. leden.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
Vyhlášené oblasti / podoblasti podpory výzva č. 03/ března 2008 Jeseník 18. března 2008 Olomouc 19. března 2008 Zlín 20. března 2008 Kroměříž.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Olomouc Zlín Informace o vyhlášené Výzvě č. 47/2013.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
2. setkání pracovních skupin „Podnikání a cestovní ruch“
Cestovní ruch dostupný všem. 1) Rekonstrukce/vybudování odpočívadel, center služeb pro turisty a hygienického zázemí pro pěší, cyklisty a handicapované.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_05.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_07.
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Programový rámec Integrovaný regionální operační program (IROP)
Národní program podpory cestovního ruchu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Pracovní skupina č. 2: Strategický skelet
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
Centrum společných služeb
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Členská schůze MAS Nepomuk,
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
Státní organizace.
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Moravskoslezský kraj – využití areálu Bílá
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
2. ČNB a její role v platebním styku.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Agroturistika a podnikání na venkově
Podpora rozvoje venkova v ČR
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
OP přeshraniční spolupráce ČR – Rakousko
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Cestovní ruch České republiky
Připravenost na nové plánovací období
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
IX. Konference Finance pro města a obce
Transkript prezentace:

KULTURNÍ DĚDICTVÍ, CESTOVNÍ RUCH Ing. Margit Beníčková, MMR ČR

SC 1.4. ZVÝŠENÍ DOSTUPNOSTI KAPITÁLU PRO PODNIKY Z OBLASTI CESTOVNÍHO RUCHU A KULTURY Příklady podporovaných aktivit: výstavba a základní vybavení zařízení služeb cestovního ruchu, např. ubytovací a stravovací zařízení; rekonstrukce, oprava, obnova a vybavení památkových a jiných objektů za účelem využití jako volnočasových areálů, ubytovacích a stravovacích zařízení; výstavba areálů volnočasových aktivit s primárním využitím pro cestovní ruch a kulturu;

SC 1.4. ZVÝŠENÍ DOSTUPNOSTI KAPITÁLU PRO PODNIKY Z OBLASTI CESTOVNÍHO RUCHU A KULTURY Identifikace hlavních cílových skupin: Podnikatelé, návštěvníci, turisté Typy příjemců: malé a střední podniky; fyzické osoby zájmová sdružení právnických osob nestátní neziskové organizace, církve Územní zamření podpory: Území všech krajů České republiky (NUTS 3) kromě hl. m. Prahy.

SC 1.4. ZVÝŠENÍ DOSTUPNOSTI KAPITÁLU PRO PODNIKY Z OBLASTI CESTOVNÍHO RUCHU A KULTURY Formy podpory: Finančního nástroje, poskytující dlouhodobé úvěry Veřejná podpora: Bude nutná notifikace výdajů podle článku 107, Smlouvy o fungování EU Hlavní principy pro výběr operací: projekt spadá do schválené integrované strategie, nositel strategie/koncepce doporučil projekt k podpoře, o poskytnutí zvýhodněného úvěru bude rozhodnuto vždy na základě podnikatelského záměru posouzeného bankou, zvýhodňovány budou projekty využívající brownfields

SC:3.1 ZEFEKTIVNĚNÍ PREZENTACE, POSÍLENÍ OCHRANY A ROZVOJE KULTURNÍHO A PŘÍRODNÍHO DĚDICTVÍ Příklady podporovaných aktivit: a)Revitalizace a obnova kulturního a přírodního dědictví Kulturní dědictví (památky) revitalizace památek a objektů za účelem jejich dalšího využití jako např. muzea, galerie, archivy, knihovny, divadla, koncertních sály, vzdělávací, multifunkční a kulturně-komunitní centra; rekonstrukce památek lidové architektury za účelem jich využití, např. prostory pro prezentaci tradičních řemesel, pokrmů, návštěvnická centra;

SC: 3.1. ZEFEKTIVNĚNÍ PREZENTACE, POSÍLENÍ OCHRANY A ROZVOJE KULTURNÍHO A PŘÍRODNÍHO DĚDICTVÍ Příklady podporovaných aktivit: a)Revitalizace a obnova kulturního a přírodního dědictví Paměťové instituce (muzea) revitalizace, modernizace objektů (budov), úpravy prostor a pořizování technologického vybavení ve vazbě na kulturní a kreativní průmysly (sklářství, keramika, oděvnictví, obuvnictví atd.); zefektivnění kvality správy sbírek muzejní povahy a jejich dlouhodobé, bezpečné uchování (rekonstrukce, modernizace, úprava a vznik depozitářů pro muzejní a galerijní sbírky systémy inventarizace, determinace, třídění, digitalizace; obnova a rekonstrukce dílen a technologického vybavení Nositelů tradice lidových řemesel, oceněných dle nařízení vlády č. 5/2003 Sb., o oceněních v oblasti kultury, ve znění pozdějších předpisů, s podporou udržení autentičnosti výroby;

SC: 3.1. ZEFEKTIVNĚNÍ PREZENTACE, POSÍLENÍ OCHRANY A ROZVOJE KULTURNÍHO A PŘÍRODNÍHO DĚDICTVÍ Příklady podporovaných aktivit: a)Revitalizace a obnova kulturního a přírodního dědictví Přírodního bohatství rozvoj návštěvnické a veřejné infrastruktury vodní dopravy mimo síť TEN-T pro využití v cestovním ruchu; návštěvnická infrastruktura (naučné stezky, infocentra, WC, odpočívadla apod.) vyjma území CHKO a NP. Liniová stavba může procházet katastrem obce i chráněným územím.

SC: 3.1. ZEFEKTIVNĚNÍ PREZENTACE, POSÍLENÍ OCHRANY A ROZVOJE KULTURNÍHO A PŘÍRODNÍHO DĚDICTVÍ b) Propagace České republiky jako destinace cestovního ruchu propagační kampaně ČR v zahraničí ve vazbě na tematické produkty (kulturní, aktivní, lázeňský, kongresový a incentivní cestovní ruch propagační kampaně ČR, kraje/turistických regionů domácím návštěvníkům a turistům

SC: 3.1. ZEFEKTIVNĚNÍ PREZENTACE, POSÍLENÍ OCHRANY A ROZVOJE KULTURNÍHO A PŘÍRODNÍHO DĚDICTVÍ c) Informační podpora oboru cestovního ruchu statistická šetření, monitoring návštěvníků, marketingové výzkumy Pro rozhodování všech stakeholderů v oboru cestovního ruchu je nutné kontinuálně zajišťovat relevantní informace, marketingový informační systém, monitoringy návštěvníků v regionech apod.

SC: 3.1. ZEFEKTIVNĚNÍ PREZENTACE, POSÍLENÍ OCHRANY A ROZVOJE KULTURNÍHO A PŘÍRODNÍHO DĚDICTVÍ Identifikace hlavních cílových skupin: Návštěvníci, turisté, subjekty působící v cestovním ruchu a kulturních službách, obyvatelé. Typy příjemců: Organizační složky státu, příspěvkové organizace organizačních složek státu Obce, kraje Dobrovolné svazky obcí, Organizace zřizované nebo zakládané dobrovolnými svazky obcí Organizace zřizované nebo zakládané kraji či obcemi Nestátní neziskové organizace, Církve Organizace zřizované nebo zakládané církvemi Zájmová sdružení právnických osob, fyzická osoba

SC: 3.1. ZEFEKTIVNĚNÍ PREZENTACE, POSÍLENÍ OCHRANY A ROZVOJE KULTURNÍHO A PŘÍRODNÍHO DĚDICTVÍ Územní zaměření podpory: Území všech krajů České republiky (NUTS 3) kromě hl. m. Prahy. Formy podpory: Individuální projekty - aktivita a),b) Veřejná podpora: ???? Hlavní principy pro výběr operací: V rámci aktivit bude zásadní jasné definování výstupů z projektu a jejich rozsah a vazba na jednotlivé úrovně tj. celou republiky, kraj/kraje nebo minimálně turistický region. Projekty na propagaci jednotlivých měst/obcí/akcí nebou podporovány. nositel strategie/koncepce projekt doporučil k podpoře-aktivita a)i b)

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Margit Beníčková, Řídicí orgán IROP Web: Telefon: