„Odpadový seminář“ pro obce Pardubického kraje Svitavy, 28. června 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Advertisements

Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Resort životního prostředí a zemědělství -Dotační politika -Činnosti resortu.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
Předcházení odpadům z pohledu Svazu měst a obcí ČR Pohled obcí a měst jako původců komunálních odpadů Praha, Svaz měst a obcí České republiky.
Nástroje dotační politiky MŽP k ochraně půdy Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Regionální poradenské a informační místo (dále jen „RPIM2“) sídlo Hradec Králové Nový Pivovar, Soukenická 54.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
CZ  Územní plán  Evropské indikátory udržitelného rozvoje  Analýza brownfieldů  Studie udržitelné MHD ve Vsetíně  Přenos dobré praxe a zkušeností.
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Září 2008Mgr. Lenka Schwarzová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu.
Strana 1 INTEGROVANÉ POVOLOVÁNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Publicita projektu
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Národní program podpory cestovního ruchu
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
„Odpadový seminář“ pro obce Pardubického kraje
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Centrum společných služeb
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Členská schůze MAS Nepomuk,
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Aktuální témata v oblasti Evropských strukturálních a investičních fondů JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů.
„IOP – šance pro váš rozvoj“
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Regionální rozvojová agentura Východní Moravy 1998 – let partnerem v regionálním rozvoji Východní Moravy RNDr. Otakar Prudil.
Absorpční kapacita Jihomoravského kraje
Operační program životní prostředí (OPŽP)
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Akční plán Strategie MAS, Programové rámce, Fische
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Setkání členů rady LK se starosty měst a obcí Libereckého kraje 15
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Agroturistika a podnikání na venkově
Pozemkové úpravy.
Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji
„Odpadový seminář“ pro obce Pardubického kraje
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
„Odpadový seminář“ pro obce Pardubického kraje
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Průmysl možnosti podpory
Aktuální informace k dotačním titulům MŽP
Fond Vysočiny Odpady 2018 Ing. Eva Navrátilová Jihlava 10. dubna 2018
Transkript prezentace:

„Odpadový seminář“ pro obce Pardubického kraje Svitavy, 28. června 2011

 Regionální rozvojová agentura PK (RRA PK) byla založena v r.1999 jako zájmové sdružení právnických osob,  RRA PK má nyní 12 členů (Pardubický kraj a 11 měst Pardubického kraje),  RRA PK podporuje regionální rozvoj Pardubického kraje a poskytuje podporu a poradenství členům a dalším subjektům působícím na území kraje,  RRA PK vyvíjí v rámci své činnosti aktivity zaměřené na dopravní infrastrukturu, životní prostředí, obnovu kulturních památek, lidské zdroje, cestovní ruch a další,  RRA PK úzce spolupracuje s orgány regionální správy, představiteli měst a obcí, Krajskou hospodářskou komorou Pardubického kraje a dalšími subjekty, které mají vliv na rozvoj území Pardubického kraje. Regionální rozvojová agentura Pardubického kraje

 Poradenská činnost (poradenství malým a středním podnikům)  Projektová činnost (příprava projektových záměrů)  Získávání a využívání finančních zdrojů pro regionální rozvoj  Organizování odborných akcí, přenášek, seminářů  Řešitelská a expertní činnost, osvětové aktivity  Tvorba strategických dokumentů pro města a obce, mikroregiony, svazky měst a obcí a další subjekty  Realizace dlouhodobých projektů (Enterprise Europe Network, GO ECO! Environmental services for SME´s, provoz Regionálního odpadového centra Pardubického kraje, projekt „Intenzifikace odděleného sběru a zajištění využití KO včetně jejich obalové složky“ a další) Činnosti regionální rozvojové agentury PK

Podmínky projektu nádob:  nádoby budou rozmísťovány na základě výběru EKO-KOM, -příjem žádostí ukončen, -distribuce nádob do konce prázdnin, -nádoby jsou zapůjčovány bez dalších podmínek, -projekt bude pokračovat v příštím roce. Projekt nádob

Soutěž obcí o perníkovou popelnici Soutěží všechny obce PK, zapojené do systému EKO-KOM Průběžné výsledky za 1. čtvrtletí 2011 zveřejněny na obec evidenční číslo počet obyvatelhodnocení celkem pořadí celkem pořadí ve skupině Město Bystré u Poličky70/ až Město Jevíčko70/ až Město Litomyšl70/0080nad Obec Křenov70/0602do Obec Kukle70/0077do Obec Lubná70/ až Obec Městečko Trnávka70/ až Obec Tržek70/0110do Obec Vendolí70/ až Město Březová nad Svitavou70/ až Obec Telecí70/0108do Město Svitavy70/0106nad

Komunikační kampaň Komunikační cíle:  utvrdit a ujistit třídiče v tom, že konají správnou a smysluplnou věc  budovat důvěru ve fungování systému odpadového hospodářství  posílit průběžnou účast občanů na třídění odpadů  PR podpora technických opatření Prostředky pro komunikaci:  plakáty  letáky  velkoplošné bannery  samolepky na kontejnery

Výroba a distribuce plakátů Cíl: - prezentace moderního životního stylu spojeného s tříděním odpadů, upevnění třídičů v tom, že dělají správnou věc, - komunikace technických opatření, podpora třídění. Nástroj: - vizuály upozorňující na prospěšnost třídění odpadů, - umístění na výlepové plochy v obcích, případně v dalších vhodných prostorech. Plánována výroba 2000 plakátů

Výroba a distribuce letáků Cíl: -snížit/zastavit nárůst množství občanů, kteří upouští od třídění odpadu, -publicita realizovaných technických opatření, komunikace pravidel pro třídění odpadu, zvýšení množství a kvality vytříděných odpadů Nástroj: - letáky komunikující téma přínosu třídění a využití vytříděných odpadů, - distribuce prostřednictvím lokálních zpravodajů, vkládání do schránek Plánována výroba letáků

Velkoplošné bannery Cíl: -komunikace tématu využití odpadů, upozornění na místa pro sběr a zpracování odpadů, -poděkování občanům. Nástroj: - Návrh a výroba velkoplošných bannerů na sběrné dvory a místa pro sběr odpadů.

Cíl: poděkování občanům za aktivní přístup ke třídění odpadů. Samolepky umísťované na kontejnery na tříděný sběr. Plánována výroba 3500 samolepek. Samolepky na kontejnery

PR podpora - tiskové zprávy, články Cíl: -komunikace tématu třídění odpadů, -komunikace pravidel pro třídění odpadu, -publicita realizovaných technických opatření, -budování důvěry ve fungování systému odpadového hospodářství, -zlepšení kvality vytříděných odpadů. Nástroje: -články do lokálních tiskovin, -tiskové zprávy a novinová inzerce, -rozhlasové spoty, -televizní spot.

Doprovodný program vybraných akcí v Pardubickém kraji Cíl:  popularizace tématu třídění odpadů,  vzdělávání dětí a rodičů v oblasti třídění odpadu. Vysoké Mýto, Moravská Třebová, Česká Třebová, Chrudim, Ústí nad Orlicí, Svitavy. Barevné dny

Cíl: -komunikace tématu třídění odpadů, -demonstrace tříděného odpadu v proskleném kontejneru. Určený pro veřejné akce, školy, obce, města. Zapůjčení bezplatné, termíny nutno rezervovat předem. Prosklený kontejner

Operační program Životní prostředí v oblasti odpadového hospodářství: PRIORITNÍ OSA 4 Zkvalitnění nakládání s odpady a odstraňování starých ekologických zátěží OBLAST PODPORY Zkvalitnění nakládaní s odpady:  integrované systémy nakládání s odpady: a)regionální systém pro mechanicko-biologickou úpravu komunálních odpadů, b)zařízení na energetické využití komunálních odpadů,  systémy odděleného sběru, skladování a manipulace s odpady,  zařízení na úpravu nebo využívání odpadů, zejména na třídění, úpravu a recyklaci odpadů,  rekultivace starých skládek a odstranění nepovolených skládek.

Podmínky:  až 85% dotace z Fondu soudržnosti,  žádosti o podporu (kritéria přijatelnosti, způsobilé výdaje) musí být v souladu s Programovým dokumentem OPŽP, Implementačním dokumentem OPŽP, Směrnicí MŽP č. 3/2011 a výzvou pro podávání žádostí. Veškeré dokumenty jsou k dispozici na  vyhlášena 27. výzva pro podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Operačního programu Životní prostředí. Podrobnější informace, konzultace projektů v rámci OPŽP: Ing. Veronika Kvasničková

Děkuji za pozornost a přeji hezký den. Petra Smuts Regionální rozvojová agentura Pardubického kraje