Procesní modelování agend veřejné správy Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR Chomutov, 27. 5. 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kolik opravdu stojí veřejná správa?
Advertisements

Praha 9. března Chci-li rozhodnout o tom jak a co mám měnit, zlepšovat, modernizovat, musím vědět PROČ TO DĚLÁM, JAK a PRO KOHO. Tedy znát ÚČEL……
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Správní právo Pojem správního práva.
Veřejná moc a veřejná správa
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Registrace agend orgánů veřejné moci
Konference MV Květen zásadně snížit byrokratickou zátěž všem promítnout jednou pořízený údaj všem OVM promítnout změnu existujícího údaje všem.
Výhled Ministerstva vnitra – kvalita ve veřejné správě odbor veřejné správy a eGovernmentu Ministerstvo vnitra.
SYSTEMIZACE PRACOVNÍCH MÍST
Samospráva 1 SP1 Přednáška.
Základní registry veřejné správy
Dopady zavedení registru práv a povinností na orgány veřejné moci.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
STÁTNÍ SPRÁVA A SAMOSPRÁVA
Přenesená působnost Přenesená působnost svěřená právními předpisy a)obci správní území – území obce b)pověřenému obecnímu úřadu správní území –území obcí.
SENÁT PČR 11. ZÁŘÍ 2012 STANOVISKO SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV ČESKÉ REPUBLIKY K NÁVRHU KONCEPCE DOKONČENÍ REFORMY VEŘEJNÉ SPRÁVY ING. JOSEF BARTONĚK PŘEDSEDA.
Územní uspořádání ČR Česká republika se člení na
9. května 2012 Praha. Chci-li rozhodnout o tom jak a co mám měnit, zlepšovat, modernizovat, musím vědět PROČ TO DĚLÁM a PRO KOHO. Tedy znát ÚČEL……
Odbor veřejné správy a eGovernmentu v roce 2013
MVČR Projekt Procesní modelování agend 9
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Realizační tým ICZ duben 2005
Kontrola veřejné správy I.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
Územní samospráva Kraje
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
Základní registry ve veřejné správě
MÍSTNÍ SPRÁVA II. ..
Bc. Jan Podloučka.  Základní registry  Zapisovatelé do ISEO   Práce s CzechPOINTem ◦ Ohlašovna – trvalý pobyt ◦ Ohlašovna – doručovací.
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Základní registry.
MÍSTNÍ SPRÁVA III. ..
Územní samospráva Obce
1 Referendum Jitka Bělohradová. 2 Referendum Projev přímé formy demokracie –Jeho zvláštní projevy: plebiscit, veto –Další formy přímé demokracie: lidová.
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
Interaktivní personální portál
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
Převod kompetencí krajům (decentralizace a dekoncentrace) Ing. Světlana Kubíková Vrchní ředitelka sekce veřejné správy, Ministerstvo vnitra Praha, 24.
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Spojení základních registrů s okolním světem Hradec Králové 2012.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Koncepce rozvoje eGovernmentu Strategický rámec Mgr. Bohdan Urban Chomutov,
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Standardizace orgánů sociálně-právní ochrany PhDr. Miloslav Macela Odbor rodiny a ochrany práv dětí.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Havarijní plán kraje.
Ohlédnutí za deseti lety řízení kvality na Městském úřadě Kopřivnice
STANOVISKO SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV ČESKÉ REPUBLIKY K NÁVRHU KONCEPCE DOKONČENÍ REFORMY VEŘEJNÉ SPRÁVY ING. JOSEF BARTONĚK PŘEDSEDA SMS ČR SENÁT PČR.
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Obecná část rozpočtového práva III
Projekt e-Sbírka a e-Legislativa snazší přístup k právu a k informacím o jeho změnách pro podnikatele JUDr. Vít Šťastný a Mgr. Aleš Gola Ministerstvo.
Transkript prezentace:

Procesní modelování agend veřejné správy Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR Chomutov,

Co to je procení modelování agend? Účinný nástroj, jak provést standardizaci veřejné správy Standardizaci chápeme jako stanovení závazných postupů orgánů veřejné moci při výkonu jejich agendy (procesní popis vykonávané agendy, minimální parametry jejího plnění, popis časových, personálních, informačních a technologických požadavků)

Souvislosti projektu PMA Komplexní analýza veškerých právních předpisů upravujících výkon veřejné správy V registru práv a povinností (RPP) jsou registrovány všechny agendy na zákonné úrovni –Registrováno cca 370 agend a jednotlivých úředních rolí –V rámci přeneseného výkonu státní správy jde o cca 182 agend s úředními rolemi

Souvislosti projektu PMA Modelování jednotlivých agend a jejich procesů Aplikace výsledků – chceme dělat správné věci správně

Cíl PMA Vytvořit procesní modely všech agend, které budou obsahovat: –nositele agendy – který úřad ji vykonává –konkrétní zákonné zmocnění - na základě kterého právního předpisů –procesní postup výkonu procesů agendy na konkrétní úrovni úřadu – kompetenční model –Personální (znalostní a kapacitní) předpoklady výkonu agendy - personální model –kvalitativní požadavky na výkon agendy –materiální zdroje a náklady výkonu agendy

Cíl PMA To vše s cílem zefektivnit činnost úřadů veřejné správy, snížit finanční náklady a zajistit dostupnost a kvalitu služeb na standardní úrovni v rámci celé ČR

Agendy modelované v projektu Výkon státní správy konané na ústředních orgánech státní správy Výkon státní správy v přenesené působnosti Bude možné modelovat procesy samosprávy

Předmět dodávky Vypracování Metodiky procesního modelování agend veřejné správy –Cílem není personální audit Dodávka AIS RPP Modelovacího, vybaveného moduly řízení, editace, připomínkování a publikování procesních modelů Dodávka rozhraní mezi AIS RPP Modelovacím a RPP Vyškolení vybraných úředníků v procesním modelování

Předmět dodávky Zpracování procesních modelů vzorku 30 agend veřejné správy –Cílem je zavedení a ověření systému pro modelování agend –Nejde o vytvoření a vyhlášení standardů těchto 30 agend Návrh institucionálních a věcných podmínek pro zřízení metodického centra procesního modelování agend –Udržení znalostí a založení dlouhodobého výhledu rozvoje systému

Agendy modelované v projektu PMA A1155Vydávání Sbírky zákonů a Sbírky mezinárodních smluv A330Vydávání osvědčení v souvislosti s výkonem státní správy A424Stanovení obcí s pověřeným obecním úřadem a obcí s rozšířenou působností A5Církve a náboženské společnosti A3Registrace politických stran a politických hnutí A45Plnění úlohy komunikační centrály pro volby do Evropského parlamentu A47Aplikace zákona o dobrovolnické službě A423Územní členění státu A1023Státní občanství České republiky A414Matriky A117Občanské průkazy A118Cestovní doklady občanů České republiky A115Evidence obyvatel a rodná čísla A113Registrace agend a orgánů veřejné moci pro výkon agendy A124Katastr nemovitostí A121Živnostenské podnikání A123Územní identifikace A1263Státní kontrola A1149Řízení o přestupcích A1261Poskytování informací A120Obchodní rejstřík, nadační rejstřík, rejstřík OPS a rejstřík společenství vlastníků jednotek A337O integrovaném záchranném systému a o změně některých zákonů A1185Sociálně-právní ochrana dětí A343Obecní zřízení (zákon o obcích) A1097Krajské zřízení (zákon o krajích) A1282Volby do zastupitelstev krajů A1153Správní řád A530Sociální služby A561Podpora regionálního rozvoje A1301O úřednících územních samosprávných celků Státní správa Přenesená působnost Kompetenční Agendy Procesní Agendy

Časový plán a organizace projektu Zahájení prací na projektu Akceptace prvních výstupů –Metodika PMA –Dodávka AIS Modelovací Modely pilotních agend Aktualizace Metodiky PMA – červenec 2013 Dokončení modelů 26 agend – říjen 2013 Dokončení školení – listopad 2013 Datum ukončení projektu Zahájení činnosti Metodického centra MV ČR Udržitelnost projektu do

Závěr Co umíme? –Popsat agendu a její procesy –Vše vizualizovat –Stanovit spotřebu zdrojů a spočítat náklady –Stanovit podmínky kvality procesů –Určit možnosti zlepšení, které stát - pokud bude chtít - může využít

Závěr Co bude následovat? –Období tvorby procesních modelů a standardizace –V něm budou vytvořeny podmínky odměňování za výkon – v rámci přenesené působnosti nikoliv příspěvek, ale 100% úhrada dle výkonu konkrétní agendy –Na PMA naváže projekt podpory tvorby standardů

Děkuji za pozornost Mgr. Petr Prokop vrchní ředitel Sekce veřejné správy a eGovernmentu tel.: