BEZPEČNÉ UŽÍVÁNÍ LÉKŮ PharmDr. Lubomír Chudoba Výbor pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny PČR 9. června 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
O.Sláma, Š. Špinka Projekt „Paliativní péče v ČR“ Senát PČR
Advertisements

Průzkum v azylových domech
Farmaceutický asistent a jeho role v lékárně-vývoj a současnost,porovnání s EU Vypracovala: PharmDr.Bobková Romana
1 Financování lékárenské péče , ČZF - Darová PharmDr. Lubomír Chudoba.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Financování zdravotnictví ČR
Restrukturalizace akutní lůžkové péče Ing. Petr Nosek náměstek pro zdravotní pojištění
„Kvalitnější zdravotní péče pro českou olympijskou reprezentaci“
Zdravotnictví V odvětví zdravotnictví v ČR je zaměstnáno pracovníků a výdaje státního rozpočtu do tohoto odvětví představuji asi 9% HDP. Po roce.
Koncepce sítě adiktologických služeb: pracovní verze 2012
Lékárna a léčba závislosti na tabáku
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Proč potřebujeme nákupčí zdravotní péče MUDr. Pavel Hroboň, M.S.
Doktor. Co dělá doktor ? provádění vyšetření a preventivních prohlídek předepisování léků či doporučení týkající se životního stylu provádění povinných.
Reforma českého zdravotnictví poznámky a připomínky
Cena, výše a podmínky úhrady LP PharmDr.Lubomír Chudoba, člen Lékové komise SZP ČR za ZPMV ČR Konference „Rizika v činnostech farmaceutické.
eHealth vs eGovernment : souboj bez vítěze
Pohled samosprávy na eHealth
ICT ve zdravotnictví – Malostranský palác 9:00 Zahájení a přivítání Ing. Roman Srp 9:05 Úvodní slovo RNDr. Jiří Schlanger – náměstek ministra.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
Kvalita v českém zdravotnictví
ZDRAVÍZDRAVÍ Stav plné tělesné, duševní a sociální pohody, nikoliv pouze nepřítomnost nemoci nebo vady.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
E-preskripce je část zdravotnického informačního systému, která umožní: zjednodušené předepsání receptu (Rp) s kontrolou vlastní preskripce přiřazení hlavní.
Co umožní uplatnění informačních technologií ve zdravotnictví
16. BESKYDSKÝ SLET LÉKÁRNÍKŮ, PHARMDR. LUBOMÍR CHUDOBA
Národní zdravotnický informační systém
Individuální konzultace poskytované pacientovi ve veřejné lékárně PharmDr. Jana Šolínová Lékárna Cvikov.
Zdraví a jeho determinanty Mgr. Aleš Peřina, Ph. D. Ústav ochrany a podpory zdraví LF MU Kamenice 5, Brno.
Martin Gregora.  Podvýživa je stav nerovnováhy mezi potřebami organismu a skutečným příjmem, který vzniká v důsledku nedostatku živin důležitých pro.
[ 1 ] PharmDr. Martin Beneš © 2011 Státní ústav pro kontrolu léčiv Kam kráčí lékárenství ? Martin Beneš ředitel SÚKL.
Standardy výdeje léčivého přípravku a výkony lékárenské péče Mgr.Michal Hojný Vedoucí lékárník ÚL IKEM Praha Viceprezident ČLnK.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
EVito systém aktivního zdraví Součást prevence a léčby civilizačních nemocí Ing. Filip Linhart, MBA, 13. listopadu 2014.
Jarmila Cmuntová Zuzana Mezerová Podzimní škola WHO / HPH 2011 v ČR září MZ ČR, Praha Kontinuální edukační programy ve vztahu k podpoře zdraví.
Organizace Screeningových Programů z Pohledu MZ ČR Josef Vymazal Poslanecká sněmovna září 2015.
0 A healthier tomorrow. MUDr. Pavel Kubů CEE Healthcare Business Development Manager Přínosy eHealth nástroji koordinované zdravotní péče pro klienty Maccabi.
EPreskripce – lékařský záznam – pozadí a zkušenosti z Dánska 17. prosince 2008 SÚKL Praha Příprava lékáren na ePreskripci a poskytování údajů o vydaných.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
Akční plán podpory zdraví Nemocnice Pelhřimov, p.o. Pavlína Fridrichovská, DiS. Podzimní škola WHO – HPH, 12. – , MZČR Praha.
Zdravotnické ukazatele v ČR. Kromě zcela obecných ekonomických ukazatelů je měření a hodnocení kvality zdravotní péče typické výskytem zcela specifických.
Stárnutí populace v České republice, její dlouhodobé ekonomické důsledky a možnosti řešení Pracovní skupina při Výboru pro sociální politiku PS PČR.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
Biomedicíncký výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích 2012 Perspektivy elektronizace ve zdravotnictví v ČR 12. dubna 2012.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
REGULACE LÉKOVÉHO TRHU, POTŘEBNÉ LEGISLATIVNÍ ZMĚNY PODVÝBOR PRO EKONOMIKU VE ZDRAVOTNICTVÍ, ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ A LÉKOVOU POLITIKU - PRAHA,
Zdravotnické systémy - 1 Zdravotnické systémy Pro zajištění zdravotní péče vytváří státy v oblasti organizace zdravotnictví určitou soustavu zdravotnických.
Státní ústav pro kontrolu léčiv
Skutečné náklady a potenciální přínosy systému eRecept
Úskalí úhradové vyhlášky 2017 z pohledu zdravotnického zařízení
Česká lékárnická komora a IKEM představují
Mgr. Marek Hampel – Předseda představenstva GML Podvýbor pro ekonomiku ve zdravotnictví Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR – Praha DOPADY CENOVÝCH.
NDP aneb Národní akční plán
Táňa Křížová Krajský úřad Kraje Vysočina
Onkologie v ČR v roce 2017 a dále?
Parlament České republiky " PREVENCE SEZÓNNÍ CHŘIPKY V ČR"
Národní zdravotnický informační systém
INTERAKTIVNÍ DISPENZAČNÍ SEMINÁŘE: O projektu
Právní pohled: marginální skupiny pacientů ve zdravotnictví
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: alergologie a klinická imunologie 2007–2016 NZIS REPORT č. K/5 (08/2017)
Úspěchy českého předsednictví v oblasti zdravotnictví
Základní zákony a instituce ve zdravotnictví
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Snídaně s novináři, Účelná a bezpečná farmakoterapie v domovech pro seniory, výsledky tří let realizace projektu PhDr. Ivana Plechatá
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
KA 4: Ambulance s rozšířenou péčí
Lékové interakce v praxi
PaedDr. Alena Gajdůšková místopředsedkyně Výboru pro sociální politiku Výbor pro zdravotnictví Petiční výbor POSLANECKÁ SNĚMOVNA PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY.
Transkript prezentace:

BEZPEČNÉ UŽÍVÁNÍ LÉKŮ PharmDr. Lubomír Chudoba Výbor pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny PČR 9. června 2015

PROGRAM SEMINÁŘE PharmDr. Jana Šolínová, Lékárna U zlatého hada, Cvikov Individuální konzultace poskytované pacientovi ve veřejné lékárně PharmDr. Alena Linhartová, Lékárna Thomayerovy nemocnice Ph Interaktivní dispenzační semináře Mgr. Kornélia Chrapková, PG.Dip, ústavní lékárna IKEM Spolupráce lékař – lékárník, inspirace z Velké Británie Mgr. Michal Hojný, vedoucí lékárník ústavní lékárny IKEM Standardy výdeje léčivého přípravku a výkony lékárenské péče Panelová diskuze za účasti přednášejících

ZDRAVOTNÍ SYSTÉMY STÁRNUTÍ POPULACE o DLOUHOVĚKOST o POLYMORBIDITA o ZVÝŠENÉ NÁROKY NA AMBULANTNÍ PÉČI INOVACE DIAGNOSTICKÝCH A LÉČEBNÝCH METOD o ESKALACE NÁKLADŮ SOLIDARITA vs. „OCHOTA“ PLATIT PRÁVA PACIENTŮ vs. ADHERENCE o LÉKAŘ - SUPERSPECIALIZOVANÝ vs. PRAKTICKÝ NEDOSTATEK LÉKAŘŮ o ZJEDNODUŠENÍ SPECIALIZACÍ A DALŠÍ RŮST PLATŮ NENÍ ŘEŠENÍM o RŮST KOMPETENCÍ/ODPOVĚDNOSTI ZDRAVOTNICKÝCH PRACOVNÍKŮ (LÉKÁRNÍK, KLINICKÝ FARMACEUT, ZDRAVOTNÍ SESTRA)

PHARMACEUTICAL GROUP OF EU ELIMINACE RIZIK FARMAKOTERAPIE A ZLEPŠENÍ ADHERENCE PACIENTŮ o LÉKY UŽÍVANÉ POPRVÉ o LÉKY UŽÍVANÉ CHRONICKY o LÉKOVÉ PORADENSTVÍ (KOMBINACE LÉKŮ, SENIOŘI,…) o PÉČE O VYBRANÉ SKUPINY PACIENTŮ PODPORA KVALITNÍHO A BEZPEČNÉHO SAMOLÉČENÍ SPRÁVNÝ ŽIVOTNÍ STYL - PORADENSTVÍ o ODVYKÁNÍ KOUŘENÍ, SNÍŽENÍ HMOTNOSTI,… SCREENING o VČASNÉ ZAHÁJENÍ LÉČBY (DIA, HYPERTENZE, ASTMA,…) OČKOVÁNÍ PROTI CHŘIPCE o PORTUGALSKO, VELKÁ BRITÁNIE, IRSKO, ŠVÝCARSKO, FRANCIE,…

PRIORITY ČLNK POSÍLENÍ ROLE PACIENTA A ZAJIŠTĚNÍ ROVNÉHO PŘÍSTUPU K LÉKÁRENSKÉ PÉČI ZMĚNA ZPŮSOBU ODMĚŇOVÁNÍ LÉKÁRNÍKŮ PEVNÁ A VYMAHATELNÁ DEMOGRAFICKÁ A GEOGRAFICKÁ KRITÉRIA PRO TVORBU LÉKÁRENSKÉ SÍTĚ PODPORA ELEKTRONICKÉHO SDÍLENÍ ÚDAJŮ (e-HEALTH) VZDĚLÁVÁNÍ REKLAMA A MARKETING EKONOMIKA ČESKÁ LÉKÁRNICKÁ KOMORA

Váš lékárník – rádce ve zdraví i nemoci