Plk. Mgr. Lukáš Kmec, MBA.  k 1. 1. 2009  delimitací 157. zpr AČR pod HZS ČR  na základě Zákona č. 260/2008 Sb.  k 1. 4. 2010 vznik ZR Zbiroh  k.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost jednotek požární ochrany při povodních
Advertisements

Vojenský záchranný útvar (Samostatná záchranná rota Rakovník)
Evidence ostatních činností jednotek PO v JMK
Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, odbor OPŘ a KIS
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Jednotky požární ochrany
Kompetence při řízení zásahu JPO a složek IZS
Metodická pomůcka pro JSDH obcí Jihomoravského kraje.
Útvar krizového řízení
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Nouzové přežití obyvatelstva a humanitární pomoc
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
OBRANA A BEZPEČNOST ČR Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje
Být velitelem neznamená být diktátorem. Velitelem se nestává ten, kdo umí nejlépe křičet, ale ten kdo umí nejlépe poradit, pomoci, pochopit Velitel družstva.
HZS ČR organizace a řízení
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Organizační členění ÚO
Jednotky požární ochrany
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_08_OSVZ_ON Anotace: Seznámit s různými druhy živelných pohrom.
Letecká záchranná služba
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Informační podpora při krizovém řízení
Evakuace Pardubice IKM VŠE Praha MUDr. Alena Váňová.
HZS Olomouckého kraje - ÚO Prostějov
Záchranné a likvidační práce a evakuace historicky cenných materiálů
DOBROVOLNÁ ZÁCHRANNÁ SLUŽBA ČESKÉ REPUBLIKY
JEDNOTKY SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ JSDH
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
1 Aktuální hrozby pro 21.století a ochrana obyvatelstva.
Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí CZ.1.06/3.4.00/ Aktualizace dne:
Bezpečnostní systém ČR Zákonné normy pro podporu řešení MU a KS Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje oddělení ochrany a přípravy obyvatelstva a krizového.
1 Komunikace VZ s operačním střediskem. 2 Při komunikaci mezi VZ a OPIS je nutné vycházet ze zásad, které jsou uvedeny ve vyhlášce č.247/2001 a č.328/2001.
1 Školení starostů obcí Královéhradeckého kraje Krajské vojenské velitelství Hradec Králové.
ODDĚLENÍ VZDĚLÁVÁNÍ. KANCELÁŘ VELITELE ZÁCHRANNÝ ÚTVAR HZS ČR  Kurzy VPP M1 (leden- červen, září – prosinec)  1VPP-M I/2010 – PRE, OOB a KŘ, KIS (16.
SH ČMS, Ústřední odborná rada prevence1 Požární ochrana v obcích Základní informace pro starosty obcí o povinnostech na úseku zajišťování úkolů požární.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
MO. Historie, vznik útvaru Úkoly a zaměření útvaru Organizační struktura Fotogalerie Prezentace Záchranného útvaru HZS ČR Síly a prostředky pro IZS Výcvikové.
Roční zpráva o stavu požární ochrany Kraje Vysočina za rok 2014.
Zdolávání mimořádných událostí Oznámení o uložení nebo nálezu výbušniny nebo výbušného systému STČ – 03/IZS.
Taktické postupy a organizace řízení českých záchranných složek integrovaného záchranného systému na místě mimořádné události Plk.Ing.Martin Sviták Náměstek.
ODDĚLENÍ VZDĚLÁVÁNÍ Rok 2012 ODDĚLENÍ VZDĚLÁVÁNÍ Rok 2012.
Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí CZ.1.06/3.4.00/ Aktualizace dne:
Řešení mimořádných událostí Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje oddělení ochrany a přípravy obyvatelstva a krizového řízení 1 Školení starostů obcí.
Povinnosti obcí v oblasti požární ochrany Z pohledu IZS a jednotky PO.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Činnost základních složek IZS při řešení následků radiační havárie v zóně havarijního plánování mjr. Mgr. Štěpán Kavan Hasičský záchranný sbor Jihočeského.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Ochrana obyvatel při radiační havárii. Zákon č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení (Krizový zákon) Vyhláška SÚJEB o funkci a organizaci celostátní radiační.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
ODDĚLENÍ VZDĚLÁVÁNÍ Rok 2011 ODDĚLENÍ VZDĚLÁVÁNÍ Rok 2011.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
Humanitární pomoc - HZS ČR
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Požární ochrana v obcích
Řád výkonu služby v jednotkách HZS podniků, SDH obcí a SDH podniků
Jednotky požární ochrany
Služby poskytované HZS kraje pro jednotky PO zřizované obcemi
Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí CZ.1.06/3.4.00/ projekt je realizován z Evropské unie, Evropského.
Seminář pro žadatele ke 2. výzvě MAS z IROP MAS Podhostýnska, z. s
Integrovaný záchranný systém a jednotky požární ochrany
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

plk. Mgr. Lukáš Kmec, MBA

 k  delimitací 157. zpr AČR pod HZS ČR  na základě Zákona č. 260/2008 Sb.  k vznik ZR Zbiroh  k vznik ZR Jihlava

 centrální zálohová složka, podřízená GŘ HZS ČR  celorepubliková působnost  z hlediska práva přednostního velení se jedná o jednotku HZS kraje bez místní příslušnosti  pro zásahy dlouhodobé, specifické, nebo kde je zapotřebí větší počet příslušníků - živelní pohromy (střídání směn, zásahy na více místech ČR současně, apod.)

 předurčené síly a prostředky (jednotky) k řešení MU,  jednotky jsou sestavovány pro specifické činnosti při mimořádné události,  složení vždy závisí na konkrétním požadavku,  v případě potřeby je možno tyto jednotky různě kombinovat.

Jednotka v pohotovosti - I.  velitel jednotky a příslušníci ZR Hlučín a SZR (dislokace Hlučín) Jednotka v pohotovosti - II.  velitel jednotky a příslušníci ZR Zbiroh (dislokace Zbiroh) Jednotka v pohotovosti - III.  velitel jednotky a příslušníci ZR Jihlava (dislokace Jihlava)

 na žádost velitele zásahu, řídícího důstojníka, nebo KOPIS HZS krajů (OPIS GŘ), kteří danou MÚ řeší  na místo zásahu vysílá jednotku ZÚ HZS ČR koordinátor OŘO na základě požadavku OPIS GŘ  možnost kontaktovat přímo ZÚ HZS ČR a konzultovat možnosti, příp. vyžádat příjezd odpovědné osoby (ŘD) k posouzení nasazení

Operační řízení - informační podpora - kontaktní údaje: Zástupce velitele pro záchrannou činnost mobiltelefon RFSI Volací značka plk. Ing. David Kareš PZU 551 Vedoucí oddělení přípravy a řízení jednotek plk. Mgr. Lukáš Kmec, MBA PZU 555 Koordinátor operativního řízení odřadů Nepřetržitá služba PZU 100

 probíhá v nejkratším možném čase, nejpozději však do:  30 minut, v pracovní době denní směny a jde-li o výjezd jednotlivé techniky s osádkou;  60 minut, v pracovní době denní směny a jde-li o výjezd jednotky s nadrozměrnou technikou;  90 minut, pokud dojde k aktivaci jednotky v mimopracovní době.

Zbiroh Hlučín Jihlava

Praha Generální ředitelství HZS ČR HZS krajů SOŠ a VOŠ PO MV ČR Vzdělávací, technická a účelová zařízení HZS SOZ (ZL + OZ) Institut ochrany obyvatelstva Frýdek-Místek Školní a vzdělávací zařízení HZS ČR Lázně-BohdanečOlomouc Záchranný útvar HZS ČR HZS krajů Hlučín, Zbiroh, Jihlava Praha Technický ústav požární ochrany Brno, Zbiroh, Frýdek Místek

Kancelář velitele Úsek ekonomický Právník Psycholog Asistent Oddělení vzdělávání Pracoviště personální a PaM Velitel ZÚ HZS ČR Úsek záchranné činnosti Oddělení přípravy a řízení jednotek ZR Hlučín SZR Pracoviště operativního řízení odřadů Pracoviště interního auditu a kontroly Hlučín Zbiroh 1. četa 3. četa 2. četa Oddělení finanční Oddělení strojní a technické služby Oddělení provozní a správy majetku Pracoviště KIS Pracoviště dílen 1. četa 3. četa 2. četa ZR Zbiroh 1. četa 3. četa 2. četa ZR Jihlava 1. četa 3. četa 2. četa Jihlava

 Vzdělávání příslušníků HZS ČR  Ostatní činnost v rámci IZS ČR  Záchranná a humanitární činnost

 Autoškola (B, C, E, D)  Školení řidičů pro HZS ČR v celé ČR  Kurz VMP  Kurz obsluhy zemních strojů  Kurz obsluhy MŘP včetně instruktorů  Kurz manipulace se zvířaty  Kurz dekontaminace u MÚ

 Demolice (budovy a stavby)  Zemní práce (příprava k výstavbě, úpravy,..)  Přesuny a převozy různých materiálu (techniky,..)  Zajištění dokumentace a přeprava nadrozm. nákladů  Zabezpečení taktických cvičení složek IZS  Zajištění specifického výcviku, atd.

» odklízení sutin zřícených objektů, demolice staticky narušených objektů, » práce se zemními stroji při povodních, požárech, sesuvech,… » zemní práce (uvolňování koryt řek, zprůjezdnění komunikací, odklízení naplavenin, apod.), » odvoz zeminy, sněhu a různých materiálů, » vyprošťování techniky při DN, odtažení techniky, » zvedání břemen za pomocí různých typů jeřábů, » přeprava nadrozměrné, nebo havarované techniky, » záchranné a potápěčské práce na vodě a pod vodou,

» evakuace osob, zvířat a materiálu, » hašení rozsáhlých lesních požárů, požáry skládek » dálková doprava vody (kyvadlová, hadicová), » čerpání vody velkokapacitními čerpadly, » dekontaminace osob a dekontaminace techniky, » sběr a likvidace uhynulých zvířat, » zajištění nouzového přežití obyvatel, přeprava a stavba MZHP » nouzové zásobování pitnou vodou, elektrickou energií a humanitárním materiálem,

» obnova postižených území po mimořádné události, » kynologická služba pro plošné a sutinové vyhledávání, » střelmistrovské práce za použití trhavin, » řešení sněhových kalamit, » odklízení dřevin po větrných poryvech na komunikacích, » poskytování speciální techniky při objasňování trestných činů, » přeprava materiálu pro účely TŘ (GŘC, ÚOOZ, SKPV, ÚZSVVM) » manipulace a přeprava nevybuchlé munice, » nouzové přemostění menších vodních toků.

» velkokapacitní čerpání vody v rámci modulu CO, (HCP - High Capacity Pumping) » kynologická služba v rámci modulu CO (USAR - Urban Search And Rescue) » přeprava humanitárního materiálu, » náhrada výpadku elektrické energie (Black out) » jednotky (odřady) sestavené ad hoc (dle aktuální potřeby)