HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora - podpora podnikání a exportu seminář VIETNAM příležitosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Britský den v Ostravě DOV, U6, 12.
Advertisements

1 HK ČR, HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY EXPORTNÍ KONFERENCE PRAHA 15. LISTOPADU 2012.
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Úloha KISMO v rozvoji e-governmentu na úrovni měst a obcí Ing. Cyril Čapka Komise pro informatiku Svazu měst a obcí.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II – POVEZ II „Praktické příklady pro jednotlivé typy žadatelů“
PODNIKÁNÍ VY_32_INOVACE_POD_20. Obsah Základní pojmy Právní úprava Podnikání podle živnostenského zákona Obchodní společnosti Družstva Státní podnik Neziskové.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČR - Pevný bod ve světě podnikání Okresní hospodářská komora Vyškov Představení – komory a aktivit v regionu 1. dubna 2016 seminář SOCIÁLNÍ.
PROJEKT „ AGENT“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07./2.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Výzva č. 29 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání Mgr. Zuzana Plecitá PhDr. Eva Chvalinová,
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
POJISTNÝ TRH, ČESKÁ ASOCIACE POJIŠŤOVEN A JINÉ PROFESNÍ ORGANIZACE JUDr. Roman Vybíral
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Výzkum efektivnosti fungování veřejné správy Interní grant VŠP Jihlava Měrtlová - Nečadová - Kovář.
Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů Lublaňská 57/5 | Praha 2 | | T | F | |
ČESKÁ AGENTURA NA PODPORU OBCHODU/CZECHTRADE Regionální exportní místa CT PhDr. Adriana Dohnalová.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Lektorské dovednosti I. Komunikace v NNO.
MIKROEKONOMIKA TYPOLOGIE PODNIKŮ II. Podniky podle sektorů a hospodářských odvětví.
Projekt „PURE COSMOS – Úloha veřejné správy při podpoře konkurenceschopnosti malých a středních podniků“
Rozhodčí řízení Přednáška 5-6 VŠFS Rozhodčí soudy /RS/ stálé rozhodčí instituce -rozhodčí soudy (RS) Zřízeny podle právních předpisů státu, kde.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Dokument KAP MSK - obsah
Ing. Kateřina Lichtenberková
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Úřad práce České republiky
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Inovační potenciál České republiky
Náměty pro činnost Národního fóra
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Porada vedoucích Úřadů územního plánovaní
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Digitální učební materiál
Univerzitní město Olomouc
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Principy fungování spolku BISON
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Role ČEB při realizaci exportní strategie
Komora sociálních podniků
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Život bez střeva , Praha.
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Jaké jsou obzory digitální Evropy?
Aktivity Olomouckého kraje v oblasti podpory podnikání v roce 2016
Transkript prezentace:

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora - podpora podnikání a exportu seminář VIETNAM příležitosti a specifika obchodování Ostrava

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Charakteristika: samosprávné sdružení podnikatelů (fyzických a právnických osob) vznik na základě zákona č. 301/1992 Sb. o HK a AK ČR dobrovolné členství podpora podnikatelských aktivit, prosazování a ochrana zájmů a potřeb členů HK ČR – síť komor v regionech, síť oborových sdružení MSK: KHK MSK v OV (ObHK v Třinci), OHK Opava, Bruntál, Karviná KHK MSK – koordinační role

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje 10 Výhod členství v HK ČR Prestiž Řada kontaktů Informace Připomínkování Odbornost Jednota Top Networking Export Slevy Etika

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Prestiž Členství v komoře je vnímáno ve světě jako prestižní záležitost, potvrzení solidnosti podnikání Řada kontaktů HK – spolupráce se zahraničními partnery, podnikatelská setkání členů, setkání s představiteli vlády, státní správy a samosprávy (společenské a obchodní kontakty)

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Informace Člen dostává každý měsíc zdarma časopis Komora.cz, je pravidelně informován o dění v podnikatelském prostředí (elektronický zpravodaj, Informační podnikatelský servis ( – anotace nových článků mailem) Čtvrtletník Regionální podnikatelský zpravodaj /SPR MSK a KHK MSK

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Připomínkování Nelíbí se Vám podnikatelské prostředí, zákony a vyhlášky? HK ČR ovlivňuje procesem připomínkování. Na základě usnesení vlády č ze dne 3. listopadu 2004 komora jedním z povinných připomínkových míst. V rámci svého členství v nadnárodních organizacích, spolupráce s vládou na pracovní úrovni a spolupráce přímo s orgány a institucemi EU se Hospodářská komora České republiky také podílí na připomínkování nově vznikající legislativy EU.

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Odbornost Vzdělání je předpokladem konkurenceschopnosti. HK pořádá školení a vzdělávací akce ke zvýšení kvalifikace a pro profesní rozvoj podnikatelů a zaměstnanců. Jednota K čerpání svých výhod jsou členové oprávněni u jakékoliv složky HK. Jejich prostřednictvím se stávají součástí velkého a silného společenství, které prosazuje řád ve světě podnikání

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Top Networking Na formálních a neformálních setkáních členů HK ČR můžete budovat své kontakty, rozšiřovat si obzory, předávat a získávat zkušenosti a inspiraci Export Chcete proniknout na zahraniční trhy, rozšířit exportní možnosti? Navštivte regionálního exportního manažera, vyberte si z nabídky podnikatelských misí (REM CT Ostrava), konzultačních setkání aj.

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Slevy Každý člen má výrazné slevy na akce a služby poskytované hospodářskou komorou (např. semináře, konference, prezentace v centrálním registru produktů a firem- Axis4Info) Etika Při podepsání etického kodexu můžete získat vizuální označení člena HK ČR

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Veřejné služby KHK MSK pro podnikatele:  Informační místo pro podnikatele - InMP  Enterprise europe network (EEN) - Služby pro zvýšení konkurenceschopnosti podniků: informace o trhu, legislativě, mezinárodních vazbách a službách… založení firmy/živnosti v ČR (poradenský servis pro zahraniční firmy) založení firmy/živnosti v ostatních zemích EU dotace pro podnikatele

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje vysílání pracovníků do zemí EU, zaměstnávání cizinců v ČR legislativa v ČR/EU (oblast podnikání) daně, cla, poplatky v EU ochrana duševního vlastnictví kvalita, certifikace, jakost veřejné zakázky v ČR/EU statistické informace (podnikání, EU) Cena služby – zdarma Zájemce se může se svým dotazem obrátit na komoru osobně, telefonicky, em, prostřednictvím elektronického formuláře –

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje „Czech POINT“ - obchodní rejstřík - živnostenský rejstřík - katastr nemovitostí - trestní rejstřík - výpis BODIS (body řidičů - výpis SKD (kvalifikovaní dodavatelé) - výpis MA ISOH (autovraky) - výpis ISIR (insolvenční rejstřík) - vidimace (ověřování shody listin) - legalizace (ověřování pravosti podpisu)

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje  Certifikáty o původu – ověřování průvodních dokladů pro export - ověření „Certificate of Origin“ - na základě prohlášení/doložení – potvrzení i cizího původu zboží  Karnety ATA – „Pas na zboží“ - mezinárodní celní dokument na dočasné vyvezení zboží osvobozené od cla a daní

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Konzultace a poradenství Ověřování a certifikace Mimosoudní řešení spotřebitelských sporů Odborné vzdělávání Registry firem a produktů Aktivní podpora podnikání

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Centrum mezinárodního obchodu v MSK (CMO) při KHK Cíl: - podpora rozvoje mezinárodního obchodu (exportu) a obchodní spolupráce, zvýšení konkurenceschopnosti firem z MSK, - zaměřeno zejména na MSP 15

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Zdůvodnění: - zahraniční obchod a mezinárodní spolupráce u MSP málo rozvinuto, bez potřebného zázemí uvnitř těchto firem (finance, experti, znalosti, informace aj.) 16

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Srpen 2009: dotazníkové šetření, 214 dotazníků - 74% respondentů jednoznačná podpora vzniku CMO - 20% hodlá nově zahájit exportní činnost - největší zájem o: vyhledávání a kontaktování zahraničního partnera, poradenství, právní a organizační pomoc, průzkum trhu, školení, zahraniční mise 17

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Potvrzení zájmu u proexportních firem v MSK při osobních pohovorech Jednání o spolupráci na projektu s MPO, CzechTrade, MZV, ČEB, EGAP, HK ČR, ICC, MSK 18

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Shrnutí: - předpokladem úspěchu je efektivní systém komunikace, spolupráce a koordinace mezi všemi subjekty: vytvoření sítě s definovanými kompetencemi a respektováním nejlepších služeb v dané oblasti na regionální i centrální úrovni 19

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Přidaná hodnota záměru: - systémová podpora a propojení inovačního a exportního potenciálu (synergický efekt) - CMO: zejména pro MSP orientace v přemíře informací, zvýšení sebevědomí a znalostí o možnostech rozvoje vlastní firmy cestou inovací a exportu (poradenství na míru) 20

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Závěr: - zřízení CMO = významná inovace podpory v regionálním rozvoji, faktor ekonomického rozvoje a zvýšení konkurenceschopnosti firem a celého MSK 21

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Kontakt: Výstavní 2224/ Ostrava-Mar. Hory tel.: fax:

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje za pozornost děkují Magda Habrmanová a Petr Czekaj