RUBIKON Centrum „Bezpečí společnosti nespočívá ve vyloučení lidí s kriminální minulostí a jejich izolaci, ale především ve schopnosti společnosti je začleňovat.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zaměstnání 2. ročník tříletého studia č. 272 Dana Kubelková
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
SLUŽBA MENTOR Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s.
Prezentace k projektu REPRO CV
Zkušenosti se zaměstnáváním osob s trestní minulostí
NÍZKOPRAHOVÉ A PORADENSKÉ CENTRUM
Zákon o sociálních službách
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Profil HR poradce a školitele
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE zkrácený název „Pomoc potřebným“ Reg. č. CZ.1.04/2.1.00/
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Představení projektu Příležitost dělá(t) zaměstnance
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/ Doba realizace projektu od do
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
PhDr. Dana Bernardová, Ph.D.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Nové projekty sociální integrace v Ústeckém kraji
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
Závěrečný seminář „Motivační programy ZZ v Praze“, Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s. Reintegrační program PLUS.
Petra Tázlarová „personální poradenství“
Personální funkce Ekonomika a řízení podniku 2008/2009 Seminář č. 6 JUDr. Martin Landa.
Systém hodnocení zaměstnanců Trenkwalder KAPPA people a.s.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Personální mamagement
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Aim high. Achieve higher.. Graduate Recruitment.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Poradenství poskytované úřady práce.  Poradenství pro zaměstnavatele  Výběr uchazečů  Poskytování informací  Další  Poradenství pro nezaměstnané.
Personální strategie mezinárodní firmy
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
PŘEKROČIT DLUHOVU PAST Aktivity RUBIKON Centra a Aliance proti dluhům Workshop Dobré praxe v oblasti prevence a řešení zadluženosti Praha, Úřad vlády ČR,
ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE osnova. PRÁCE A PRACOVNÍ SÍLA  Trh práce  Pracovní síla  Potřeby  Pracovní kapitál  Lidský kapitál.
Pracovní agentura RUBIKON „Dobrá praxe zaměstnavatelských projektů“ ASZ,
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová.
Rovnovážka, z. s. Podpora zaměstnanosti, drobného podnikání a rozvoj služeb.
PSA klientů ročně 50 % záznam v RT 50 % základní vzdělání Minimální praxe, problematická minulost, nereálné představy o trhu práce, potíže.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
PROJEKTY ZAMĚSTNANOSTI V REGIONU HRANICKO Ing. Marcela Tomášová 25. listopadu 2014 Nástroje podpory zaměstnanosti ve venkovských oblastech Olomouckého.
Vytváření sítí dluhového poradenství 03/2014 Magda Besedová.
Motivační programy ZZ v Praze Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s. Korunní 101, Praha 3, Projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Prostupné zaměstnávání Praha , Gabriela Melková.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
„Spolupráce v oblasti náboru nových zaměstnanců pro členy KZPS“
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
Lenka Herčíková,
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Ing. Veronika Dostálková MBA
Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období
Zaměstnávání osob po výkonu trestu: nebo nevyužitá příležitost?
Terénní programy.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
VZDĚLÁVÁNÍ (ve službách zaměstnanosti)
zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

RUBIKON Centrum „Bezpečí společnosti nespočívá ve vyloučení lidí s kriminální minulostí a jejich izolaci, ale především ve schopnosti společnosti je začleňovat do běžného života.“

RUBIKON Centrum v kostce Nevládní organizace s 25 zaměstnanci a více než 150 externími spolupracovníky 18 let v ČR Oblast činnosti: prevence recidivy, sociální a pracovní integrace 10 tisíc klientů, více než 40 projektů V roce 2012 celkem 1819 klientů, z toho cca 30% ve věznicích a 70% na svobodě

Služby RUBIKON Centra Programy pro zvýšení zaměstnanosti - Motivační programy ve věznicích - Rekvalifikace - Pracovní agentura RUBIKON - Reintegrační mentoring - Startovací půjčky Programy k řešení zadluženosti - Kurzy finanční gramotnosti a řešení předluženosti - Dluhové poradenství Programy k zvýšení efektivity alternativních trestů - Romský mentoring - Programy k snižování recidivy pro mladistvé Poradenství pro oběti - Právní poradenství - Hate crime

Pracovní agentura Rubikon Cílem její činnosti je zvýšit zaměstnanost lidí se záznamem v rejstříku trestů.. PA Rubikon poskytuje pracovní poradenství klientům (zájemcům o práci) Naši klienti mohou získat větší přehled o nabídce pracovních příležitostí, konzultovat zpracování životopisu a motivačního dopisu, připravit se na pracovní pohovor a naučit se před zaměstnavatelem mluvit o své trestní minulosti. Klientům dále nabízíme odbornou asistenci při hledání práce a zprostředkování volných pracovních míst. PA Rubikon vyhledává a spolupracuje se zaměstnavateli Pracovní agentura nabízí zaměstnavatelům bezplatnou službu výběru a prověření uchazeče na místo, které chce zaměstnavatel obsadit. Dále umožňuje zaměstnavatelům zřídit dotovaná pracovní místa se mzdovým příspěvkem.

Pracovní agentura Rubikon V čem se lišíme od klasické pracovní / personální agentury? Orientujeme se na klienty, dobře je známe díky delší spolupráci a také prověřujeme jejich motivaci. Pracujeme bezplatně. Poskytujeme mzdové příspěvky zaměstnavatelům, vytváříme nová pracovní místa. V čem jsme stejní? Pracujeme profesionálně na základě požadavků zaměstnavatelů. Zaměstnavatelům nabízíme pomoc s náborem nových zaměstnanců, organizujeme výběrové řízení na míru.

Efektivita Pracovní agentury v číslech – rok % nastoupilo do zaměstnání (celkem 45 klientů) 80% uspěje ve zkušební době a setrvává v zaměstnání i po ní 2 měsíce je doba od prvního kontaktu PA do získání zaměstnání