Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova 25 110 00 Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Advertisements

Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Středisko podpory poradenských služeb
IBM … creating the future of learning Konference ISSS 2005, Hradec Králové Omyly při přípravě i realizaci distančního vzdělávání dospělých RNDr. Jana Pradlová,
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
ECVET v Programu celoživotního učení
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
května 2012 Workshop ”Bilan de competences” for job seekers: exchange of international experiences and application of new findings in public employment.
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
Monitoring dalšího vzdělávání
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
PREZENTACE KA 6 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Zuzana Freibergová, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
EURES – vaše práce v Evropě
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Kongresové dny 2010 Praha Národní vzdělávací fond, o.p.s. Středisko podpory poradenských služeb Ing. Zuzana Freibergová
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
© 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmi KPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva.
Kongres 2006 Pardubice Poradenské služby v evropských souvislostech Ing. Zuzana Freibergová Národní vzdělávací fond Národní informační středisko pro poradenství.
© 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmi KPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva.
Metodické vedení BDg PhDr. Jiří Král Praha 28. – Tento projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
/v Pardubickém kraji/ Iva Svobodová, ITP PÚP v Pardubicích
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Poradenství poskytované úřady práce.  Poradenství pro zaměstnavatele  Výběr uchazečů  Poskytování informací  Další  Poradenství pro nezaměstnané.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Analýza volných pracovních míst a sil Nabídka pracovních sil pro nedostatkové profese v Rakousku.
2. Systém a organizace profesního poradenství Jakým způsobem lze systém profesního poradenství vytvářet? S odvoláním na integritu poradenských systémů.
IPS Informační a poradenské středisko pro volbu povolání a změnu zaměstnání Ing. Ivana Šatrová.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání P-KAP: Kariérové poradenství prezentace pro Olomoucký kraj Mgr. Miroslav.
Kariérové poradenství v českém středním školství
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Komunitární program PROGRESS
Transkript prezentace:

Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová

Středisko podpory poradenských služeb Činnost:  výzkumná a projektová činnost zaměřená na zkvalitňování poradenské práce ve veřejných službách zaměstnanosti, v oblasti dalšího profesního vzdělávání, na vysokých školách.  rozvoj spolupráce mezi poskytovateli poradenských služeb na národní a mezinárodní úrovni,  šíření příkladů dobré praxe v poradenství.

Projekty v roce 2008  Informačně poradenský systém pro DPV projekt ESF, NVF-SPPS subdodavatel  Institut trhu práce projekt ESF, NVF-SPPS partner, KA č. 6  Bariéry ve vzdělávání dospělých a poradenské nástroje k jejich překonávání projekt Grundtvig 2, NVF-SPPS koordinátor  Internetový poradenský nástroj profesní orientace projekt LdV, NVF-SPPS partner

Středisko podpory poradenských služeb ITP IP SYS BADEDCham- bery Zuzana Freibergová Ondřej Gbelec Markéta Pencová Lenka Horová Zbyšek Mohaupt Tomáš Potočný Petra Bartlová

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Klíčová aktivita č. 6 projektu ITP Odbor 42 SSZ MPSV - gesce Etapy: ➊ Analýza současného stavu PS poskytovaných VSZ v ČR ➋ Srovnávací studie současných vývojových trendů PS ve vybraných zemích EU ➌ Návrh optimalizace PS poskytovaných VSZ Analýza a optimalizace poradenských služeb (PS) poskytovaných veřejnými službami zaměstnanosti (VSZ)

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Postup UoZ při využívání služeb ÚP Standardizace činností ÚP Trexima, 2007 informačně poradenské služby (I-PS)

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Model informačně poradenských služeb [5] [5] [5] FREIBERGOVÁ, Z. (2008) Model informačně poradenského procesu. Pracovní materiál pro KA č. 6 projektu ITP. NVF-SPPS [6] [6] HARRISON, R. (1976) The Demoralising Experience of Prolonged Unemployment. Department of Education Gazette. [6] Kde znázorňuje: - osa y:čas (v měsících) od okamžiku evidence potažmo ztráty zaměstnání, - osa x:a) psychický stav klienta od okamžiku ztráty zaměstnání, b) obvyklý čas věnovaný klientovi, Harrisonovu křivku vývoje psychického stavu klienta po ztrátě zaměstnání

Internetový poradenský nástroj studijní a profesní orientace Koordinátor CIBC Savoie, Francie Český partner NVF + odb. 42 SSZ MPSV Cíl:  Na základě poznatků metody bilanční diagnostiky vytvořit komplexní on-line poradenský nástroj celoživotního poradenství.

Poradenský on-line nástroj umožňující 1) samoobslužný přístup: možnost vytváření si vlastních složek - ochrana osobních dat klienta, pomoc při: identifikací profesního zájmu, stanovení variant osobního rozvoje, vytvořením plánu osobního rozvoje. 2) vyhledat pomoc poradce.

Nabízené varianty řešení Klient on-line poradenského nástroje Varianty profesí a pracovních pozic Další (odborné) vzdělávání Podnikání Ucházení se o zaměstnání Aktivní hledání zaměstnání Vnitřní rozvoj

Definice projektu profesního rozvoje Eliminace nerealistických možností Eliminace možností, které nejsou dostatečně motivační Stanovení možností dalšího osobního rozvoje Provedení volby Sestavení akčního plánu a jeho realizace

Informačně poradenský systém pro další profesní vzdělávání Cíl:  vytvořit systémový nástroj pro podporu DPV,  usnadnit orientaci v nabídce DPV,  zlepšit podmínky pro poradenství v oblasti DPV

Internetový portál Síť poradenských pracovníků Vzdělávací program Akademie poradců

Síť poradenských pracovníků Vzdělávací program Akademie poradců Předběžná přihláška zájmu o členství v síti