ČSOB – Prezentace © Václav Horák & Daniela Blatová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BANKOVNÍ AKADEMIE Vlkova 12, Praha 3 – Žižkov
Advertisements

Finanční trhy Finanční trh – specifický trh se specifickým zbožím = penězi Struktura Peněžní trh – především krátkodobé vklady a úvěry (do 1 roku) Kapitálový.
6. července 2013VY_32_INOVACE_100301_Bankovnictvi_1_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Blaha. Obchodní akademie.
Produkty finančního trhu
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
 Využití  Bankovní účty  Příklady běžného účtu v domácnosti  Zdroj: Petr Kinský a kol.: Finanční gramotnost, obsah a příklady z praxe škol. Praha.
Evidence na finančních účtech
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
1 VOLKSBANK – PARTNER PŘI EXPORTU DO RUSKA Filip Vavruška.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2Č. materiálu VY_32_INOVACE_147.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Hotovostní a bezhotovostní platební styk 1) Význam a formy platebního styku, klady a zápory 2) Hotovostní platební styk 3) Bezhotovostní platební styk.
Bankovní obchody Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Vkladové služby.
Česká spořitelna, a.s. Oblastní pobočka v Liberci
Příklady výměn Valuty Devizy Devizové účty blíže
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Finanční trh a banky Vypracoval : Ing. Ingrid Ilčíková Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
Podmínky provozování směnárny
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_OBCHODNI.
B ANKOVNICTVÍ. P ASIVNÍ BANKOVNÍ OBCHODY B ANKOVNÍ ÚČET Bankovní ú č et (konto) je základní bankovní produkt, s nimž jsou spojeny (resp. do značné míry.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
MBank Maximum výhod a pohodlí ??? PETRA NGUYENOVÁ ma381.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
JJ Mois Année Notebook pro studenty VŠ Informační materiál určený pro studenty Nabídka od
Krátkodobý finanční majetek Bankovní účty Krátkodobé bankovní úvěry
EKONOMIKA OBCHODNÍ BANKY Ing. Renata Slaná
Ing. Jan Krajíček, Ph.D Peněžní gramotnost Peněžní gramotnost.
Charakteristika a členění bankovních produktů
Kód vzdělávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0201 Název vzdělávacího materiálu: Bankovní účty Datum vytvoření: Jméno autora: Ing. Zdenek Páže Předmět:
FINANČNÍ GRAMOTNOST Bezhotovostní placení ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Finanční trh. Pojmy Úrok- peněžitá odměna za půjčení peněz Úroková míra- velikost úroků v procentech, procentní vyjádření navýšení půjčené částky za určité.
Název: Finanční trh a některé jeho produkty Autor: Ing. Luboš Janovský Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Finanční produkty Ročník:3.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_12 Název materiáluBěžný účet,
Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Číslo a název projektu:CZ.1.07/1.5.00/ – Investice do vzdělání nesou nejvyšší.
FINANČNÍ GRAMOTNOST NAKLÁDÁNÍ S PROSTŘEDKY NA BĚŽNÉM ÚČTĚ HOTOVOSTNÍ VKLADY.
Bankovní služby Úvěry Obchodní banky vykonávají : pasivní úvěrové operace (banka přijímá peníze) a aktivní ú.o. (banka poskytuje úvěry) Druhy úvěrů:
Ing. Veronika Dostálková MBA BANKOVNÍ PRODUKTY Finanční gramotnost 3. ročník Září 2012.
Platební styk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Charakteristika finančních účtů Členění finančních účtů 1)Aktivní účty 211 pokladna 213 ceniny 221 bankovní účet 251 majetkové cenné papíry k obchodování.
S K ARTA. Jedná se o platební kartu od České spořitelny sKartu postupně obdrží všichni klienti, kteří pobírají sociální dávky a podporu v nezaměstnanosti.
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Vzdělávací materiál: Prezentace.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_EKO10 Název školy.
Kód vzdělávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0203 Název vzdělávacího materiálu: Bankovnictví Datum vytvoření: Jméno autora: Ing. Zdenek Páže Předmět:
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_13 Název materiáluSpořicí.
Elektronické platební prostředky, platební karty, platební systémy Předmět Platební styk, Jaro 2008 Mgr. Bc. Libor Kyncl Právnická fakulta Masarykovy univerzity.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
1 Kód vzdělávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0206 Název vzdělávacího materiálu: Vkladové služby bank Datum vytvoření: Jméno autora: Ing. Zdenek.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
BANKY A PENĚŽNÍ ÚSTAVY.
ZPŮSOBY PLACENÍ – platební styk
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza bankovních produktů v ČR Autor bakalářské práce: Marie.
Pasivní bankovní operace - platební karty
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Moderní platební nástroje
VKLADOVÉ SLUŽBY BANK II.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Peníze a finanční trh 2.
Mgr. Veronika Vaňousová Datum vytvoření: Vyučovací předmět:
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Hotovostní a bezhotovostní peníze.
EU_62_B_sada 1_07_M_Účet_Poliačíková
1. Charakteristika platebního styku
Platobné karty.
DUM - Digitální Učební Materiál
Transkript prezentace:

ČSOB – Prezentace © Václav Horák & Daniela Blatová

Obsah Základní informace Nabídka bankovních produktů pro podnikatele Typy běžných účtů Platby do zahraničí Platební karty Úročení Poplatky Závěr Důležité informace

Základní informace Sídlo: Havenlaan 2, 1080 Brusel, Belgie Základní Kapitál: Kč ,- Právní forma: a. s. Identifikační číslo: Kód banky: 0300

Nabídka bankovních produktů pro podnikatele ČSOB Podnikatelské konto:  Konto určené malým firmám, drobným podnikatelům a živnostníkům Výhody:  nepřetržitý přístup k penězům  zdarma platební karta pojištěná proti ztrátě a krádeži Konto standardně nabízí:  běžný účet vedený v Kč  výpis z účtu v elektronické formě Zřízení účtu je okamžité Vydání platební karty do 7 dnů

Typy Běžných účtů Fyzické osoby Konto Aktivní konto Exkluzivní konto Dětské konto Slůně Studenské konto Plus Běžný devizový účet Právnické osoby Podnikatelské konto Firemní konto Obchodní konto Družstevní konto

Platby do zahraničí Nabídka možností:  Převody do zahraničí a tuzemska v cizí měně  Bezhotovostní převody  Převody v cizí měně nebo CZK ve prospěch klienta zahraniční banky  Převody v cizí měně ve prospěch klienta jiné tuzemské banky Pro úspěšný převod je nutné splnit několik jednoduchých podmínek: − Např. mít dostatek peněz na účtu

Platební karty Visa Electron Visa Electron Baby Visa Classic Visa Classic Student Visa Gold MasterCard Standart MasterCard Gold Cashback VISA Business MasterCard Busines

Úročení Sazby jsou nastaveny dle ČSOB pro jednotlivé:  Měny  Období  Produkty Aktuální úrokové sazby jsou uvedeny v Oznámení Československé obchodní banky, a. s., která je ke shlédnutí na webu ČSOB Úrokové sazby

Poplatky Jako každá banka, i ČSOB má spoustu poplatků jak zavedení účtu, pořízení účtu atd. Veškeré informace naleznete na stránkách ČSOB, a. s. Sazebník poplatků pro PO a FO Sazebník poplatků pro PO a FO Sazebník poplatků pro PO a FO Sazebník poplatků pro PO a FO

Závěr V dnešní době je tolik možností jak uložit peníze do peněžních ústavů, ale aby Vám také tyhle peníze někdy vůbec vzrostly jediným způsobem pro Vás je ČSOB, jen s ČSOB bude Váš život opravdu bohatší

Nevěříte ? Věřte!

Zdroje: Stránky ČSOB –

Důležité informace Podtržený text obsahuje odkazy na bližší informace o daném produktu