2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Teorie regionálního rozvoje 2: Rozvojové faktory, indikátory a jejich měření Teorie regionálního rozvoje 2: Rozvojové faktory, indikátory a jejich měření.
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
Závěrečná konference: „ INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH“
Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Integrovaná strategie rozvoje území MAS Hrubý Jeseník pro roky Shrnutí dosavadních výstupů.
Přístupy k péči o staré občany v zahraničí a u nás.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
KONCEPT A MOŽNOSTI PODPORY SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ Svatava Škantová MPSV 7. října 2015, Praha.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
1. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 13:00 hod. S OCIÁLNÍ SLUŽBY – PROJEKT MOS.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro oblast obcí Straškov-Vodochody, Vražkov, Bříza, Račiněves, Kleneč a Mnetěš.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Mapování potřeb regionů ve vztahu k činnosti středisek výchovné péče a zařízení ústavní a ochranné výchovy POHLEDEM PRACOVNÍKŮ ORGÁNŮ SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANY.
Projekt „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“. Prezentace ke konání 2. kulatého stolu dne v Medlově.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
- vše pro úspěšný nábor nových řidičů 1 REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA ÚSTECKÝ KRAJ v oblasti autodopravy, výchovy a vzdělávání.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
2. setkání pracovních skupin „Podnikání a cestovní ruch“
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Strategický rozvoj Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Praha,
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Datové tržiště zaměřené na faktory ovlivňující vzdělávání dospělých a rozvoj lidských zdrojů s ohledem na trhu práce.
Pracovní skupina Portál elektronického zdravotnictví NSeZ – neveřejná prezentace Emauzy, MUDr. Pavel VEPŘEK předseda pracovní skupiny.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
koncepce rodinné politiky Dipl.-Pol. Jana Maláčová
MAS v Ústeckém kraji – mapa území
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Pracovní skupina č. 2: Strategický skelet
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Centrum společných služeb
Josef Středula, předseda ČMKOS
Členská schůze MAS Nepomuk,
KONCEPT NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Science centrum Lázně Chomutov???
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Schůze Spolku pro obnovu venkova ČR Praha 1. dubna 2014
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
31 Základní typy zdravotnických systémů
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Návrhy možných inkluzivních opatření pro MAP ORP Litvínov
Základy sociální politiky - sociální reforma - sociální doktrína, Evropská sociální charta, Lisabonská strategie sociální statistika Mirka Wildmannová.
Slaďování pracovního, rodinného a soukromého života: Výzva současnosti
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
ITI Ústecko-chomutovské aglomerace
Koordinovaný přístup a ESIF 2014+
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
SITUACE NA TRHU PRÁCE JIŘÍ KOLÁŘ,
Klíčové aktivity projektu
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
KINO ASTRA Vypracovali: Petr KALOuda Veronika OčAdlíková
Komunitně plánujeme na Brandýsku
Transkript prezentace:

2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“

Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránkyB.Slabé stránkyB. Komunitní plánovaní pro území ORP Roudnice nad Labem13 Existence sociálně vyloučených lokalit24 Fungující síť poskytovatelů soc. služeb12 Nedostatek ploch pro aktivní trávení volného času16 Ochota samospráv řešit problém sociálně vyloučených9 Nedostatečná spolupráce obcí s poskytovateli sociálních služeb – nízká míra propagace sociálních služeb12 Dobrá dostupnost zdravotnických zařízení7 Absence některých sociálních služeb7 Nízký meziroční nárůst kriminality5 Absence bezbariérových vstupů do veřejných budov6 Ochota spolupráce mezi provozovateli sociálních služeb5 Špatná vybavenost jednotek požární ochrany2

Souhrnná SWOT analýza Příležitosti a hrozby PříležitostiB.HrozbyB. Rozšíření ploch pro trávení volného času19 Nárůst napětí mezi většinovou společností a sociálně vyloučenými24 Vytvoření sociálních podniků14 Nárůst kriminality v důsledku ukončení práce se soc. vyloučenými16 Zvýšení publicity dostupných sociálních služeb10Časté změny či složitost legislativy10 Rozšíření spektra sociálních služeb7 Nízká podpora poskytovatelů soc. služeb ze strany obcí7 Zvýšení bezbariérovosti7 Snížení akceschopnosti jednotek požární ochrany3 Působnost ASZ ve Štětí5 Zrušení nemocnice v Roudnici nad Labem5

Podřipsko v roce 2020 Region aktivních a vzdělaných obyvatel, kteří mají k dispozici široké spektrum sportovních a volnočasových zařízení, sociálních služeb a kvalitní a dostupné školství orientované na trh práce. Turisticky atraktivní region s funkční ekonomikou zaměřenou na využívání místních zdrojů, přírodního a kulturního dědictví. Region s kvalitním životním prostředím, moderní a bezpečnou infrastrukturou umožňující způsoby dopravy šetrné k přírodě VIZE STRATEGIE

Oblast Sociální věci a zdravotnictví Zabezpečit pružnou, komunikující a finančně stabilní síť dostupných zdravotních a sociálních služeb s důrazem na prevenci sociálně patologických jevů a minimalizaci sociálního vyloučení Strategický cíl

Dílčí cíl „Zaměstnanost“ Snížit počet (podíl) dlouhodobě nezaměstnaných a zvýšit jejich uplatnitelnost na trhu práce Opatření: Vytváření nových pracovních příležitostí na lokální úrovni Široká nabídka rekvalifikačních kurzů, celoživotního vzdělávání, stáží a odborných praxí Aktivní spolupráce aktérů na místní úrovni při řešení lokální nezaměstnanosti, zjišťování potřeb lokálních zaměstnavatelů

Dílčí cíl prioritní „Bydlení“ Zajistit odpovídající kapacitu dostupného bydlení pro osoby ohrožené sociálním vyloučením Opatření: Navýšení bezbariérových a finančně dostupných ubytovacích kapacit pro seniory a hendikepované Nastavení systému prostupného bydlení

Dílčí cíl „Sociální služby“ Zajistit dostatečné spektrum zdravotních a sociálních služeb odpovídajících potřebám obyvatel Podřipska včetně jejich účinné publicity a propagace Opatření: Zajistit dostupnost vybraných sociálních služeb (např. občanská poradna, zvyšování finanční gramotnosti, terénní práce v rodinách s dětmi apod.) také v menších obcích Podřipska Zajistit finanční stabilitu poskytovaných sociálních služeb vč. spolupráce s podnikatelským sektorem Odstraňování bariérovosti Podpora komunitní sociální práce vč. rozvoje dobrovolnictví Rozšíření sociálních služeb zaměřených na prevenci sociálního vyloučení

Dílčí cíl „Sociálně patologické jevy“ Zvýšit pocit bezpečí obyvatel Podřipska a minimalizovat výskyt sociálně patologických jevů Opatření: Dostatek možností pro trávení volného času dětí a mládeže Rozšíření programů pro ohrožené skupiny obyvatelstva Eliminovat podnapilé osoby rušící veřejný pořádek a bezpečnost občanů