Mobilní aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN 1802-4785.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Inventura majetku a závazků Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu
Advertisements

S MARTPHONE Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
T ABLET Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
Mapový portál města Bojkovice - rychle, jednoduše, moderně Ing. Jana Domčíková VÍTKOVICE IT SOLUTIONS Datum:
Hybridní mobilní aplikace pro Android Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu.
Počítač, základní pojmy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Miroslav Kaňok, DiS. Dostupné z Metodického portálu
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Anotace – Otázky Anotace - Pracovní list k procvičení tvoření otázek pomocí tázacích zájmen, překlad vět Autor - Mgr. Martina Kolářová Jazyk - Čeština,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
POZVÁNKA Mgr. Alena Ščuková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Ščuková. Dostupné z Metodického portálu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Notebook, tablet Číslo DUM: III/2/VT/2/1/20 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_225 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou Eurobankovek. AutorČekalová Sylva JazykČeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Hana Matoušková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného.
INTERNET. Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
Architektura operačních systémů
Správa fotografií v Adobe Lightroom I.
Možnosti připojení k internetu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zobrazení rovinným zrcadlem
Vývoj mobilních aplikací a jejich výhody
Informace, PC, hardware, software
Internet.
Počítačová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Programovací jazyk JavaScript
Software počítače – opakování
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Inf Počítač a lidé s handicapem
Inf Operační systémy a jejich funkce
Správa paměti - úvod Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Programovací jazyk JavaScript
Matematika – 4. ročník. Pracujeme s diagramy
OP VK VYT 2.5 Chladiče a ventilátory
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, kde se nachází podnebné pásy zmíněné v prezentaci a vyznač je na mapě. 2) Na kterých kontinentech je možné.
OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘEDCÍCH
Hybridní mobilní aplikace pro Android
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Téma: Jaro v CHKO České středohoří Tobiášův vrch
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
Inf Ovládání operačního systému
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Programovací jazyky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Pracovní listy zaměřené na vybavení jízdního kola
Počítačová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Přírodní vědy DUM 15 KOLOBĚH VODY
Stránkování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Interaktivní příklad na dělení napětí a proudu v elektrickém obvodu
Javascriptový framework VueJS
Základní obeznámení s programem
Inventura majetku a závazků
K V A R T E T O MATERIÁL Kromě hry kvarteto přikládám další možnosti využití: Prohlížení a jmenování jednotlivých obrázků s dospělým, rozhovor nad obrázky,
Vypočítej ceny zlevněného zboží
Přídavné karty.
Webové aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
KARTY NA PŘIŘAZOVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Představujeme a sestavujeme krychli
Základní logické funkce
Kolik je...? Pracovní listy
Interaktivní příklad na dělení proudu v elektrickém obvodu
DESETINNÁ ČÍSLA DESETINNÉ ZLOMKY
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
Procesy – základní pojmy
Zaměřené na orofacionální cvičení
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Mobilní aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Mobilní zařízení zejména chytré telefony a tablety – malý displej – dotykové ovládání (až na výjimky) – provoz na baterii – malé rozměry – často pomalejší internetové připojení – často malé množství operační paměti RAM

Mobilní zařízení, HW výbava mobilní zařízení může obsahovat např.: – dotykový displej – fotoaparát – GPS přijímač – síťové připojení (4G, 3G, WiFi, Bluetooth) – klávesnice SW/HW – reproduktor, mikrofon – NFC

Mobilní zařízení, operační systémy operační systém je základní programové vybavení (SW); nejrozšířenější – Android (Google) – iOS (Apple) – BlackBerry OS (BlackBerry) – Windows Phone (Microsoft) – Tizen (Samsung)

Mobilní aplikace, požadavky aplikace určené pro mobilní zařízení (telefon, tablet, …) požadavky – snadné ovládání – jednoduché zadávání vstupních dat – rychlá odezva – vhodně zvolené barvy – vhodně zvolená velikost písma

Mobilní aplikace, rozdělení (1) mobilní aplikace pracující – offline – online – online + offline (při ztrátě datového spojení)

Mobilní aplikace, rozdělení (2) mobilní aplikace, cena – zdarma – zdarma, možnost nákupu uvnitř aplikace – placená

Mobilní aplikace, rozdělení (3) mobilní aplikace – nativní – webová – hybridní

Mobilní aplikace, nativní nativní mobilní aplikace – určena přímo (jen) pro určitou platformu (Android, iOS, BlackBerry, …) – vysoký výpočetní výkon – plně využívá všech možností mobilního zařízení – programovací jazyk Java (Android, BlackBerry) Objective-C (iOS) …

Mobilní aplikace, webová webová mobilní aplikace – určena (obecně) pro libovolnou platformu (Android, iOS, BlackBerry, …) – je zobrazena v prohlížeči mobilního zařízení; – vyžaduje připojení k internetu; – programovací jazyk HTML + CSS + JavaScript

Mobilní aplikace, hybridní hybridní mobilní aplikace – určena (obecně) pro libovolnou platformu (Android, iOS, BlackBerry, …) – programovací jazyk HTML + CSS + JavaScript – převedena do podoby nativní aplikace

Mobilní aplikace, vývoj vývoj mobilní aplikace zahrnuje několik fází: – zadání, záměr, průzkum trhu – design – vývoj a testování – uvedení na trh – marketing – servis

Mobilní aplikace, programování programování mobilní aplikace (psaní kódu, ladění) specializovaná vývojová prostředí (IDE) – Eclipse – NetBeans – Intel XDK – Xamarin – Monaca

Mobilní aplikace, zveřejnění zveřejnění mobilní aplikace (uvedení na trh) oficiální obchody – Google Play (Android) – App Store (iOS) – Windows Phone Store (Windows Phone) – BlackBerry World (BlackBerry )

Úkoly (1) 1.Zjisti zastoupení pěti nejpoužívanějších operačních systémů pro chytré telefony. 2.Které HW parametry telefonu považuješ (z hlediska používání aplikací) za důležité? Zdůvodni. 3.Zjisti, jaké programovací jazyky (kromě Javy a C) se dají použít pro vývoj mobilních aplikací.

Úkoly (2) 4.Najdi typickou aplikaci pro studenty pracující online. 5.Najdi typickou aplikaci pro studenty pracující offline.

Zdroje Tento materiál je originálním autorským dílem (není ani částečně odvozeným dílem) a necituje žádné externí zdroje. Celý obsah je výsledkem tvůrčího úsilí autorky. K vytvoření tohoto DUMu nebyly použity žádné externí zdroje.