Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Webové aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Webové aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785."— Transkript prezentace:

1 Webové aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 Webová aplikace (1) aplikace dostupná přes web (internet, intranet)
neinstaluje se, běží v prohlížeči (Google Chrome, MS Edge, MS IE, …) má dvě části backend – běží na servru frontend – zobrazuje se na klientu (v prohlížeči)

3 Webová aplikace (2) používané jazyky PHP Perl Java HTML + CSS + JS

4 Webová aplikace, výhody
okamžitá aktualizace (bez nutnosti instalovat SW na klientských počítačích) data jsou na serveru (zabezpečení, dostupnost, aktuálnost, …) multiplatformní (webový prohlížeč na libovolné platformě)

5 Webová aplikace, nevýhody
závislost na funkčním připojení k webu závislost na poskytovateli backendu

6 Webová aplikace, backend
backend zajišťuje data (a někdy i kód) některé používané služby (červen 2017) backendless.com backand.com firebase.google.com aws.amazon.com azure.microsoft.com

7 Webová aplikace, backend, databáze
data jsou typicky uložena v databázi některé používané databáze (červen 2017) SQL, MySQL MongoDB CouchDB, PouchDB

8 Webová aplikace, frontend
frontend zajišťuje zobrazení a interakci uživatele některé používané frameworky (HTML, CSS, JS) Mint UI Ionic Framework7 Bootstrap Onsen UI

9 Webová aplikace, AJAX AJAX = Asynchronous JavaScript And XML
technologie webových aplikací aplikace požádá o data překreslí se jen část stránky (nikoli celá) zkrácení odezvy

10 Úkoly Zjisti, co je progresivní webová aplikace a jak se liší od běžné webové aplikace. Zjisti, co znamená responzivní design webové aplikace. Najdi typické webové aplikace použitelné ve výuce.

11 Zdroje Tento materiál je originálním autorským dílem (není ani částečně odvozeným dílem) a necituje žádné externí zdroje. Celý obsah je výsledkem tvůrčího úsilí autorky. K vytvoření tohoto DUMu nebyly použity žádné externí zdroje.


Stáhnout ppt "Webové aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785."

Podobné prezentace


Reklamy Google