Technologie M2M - LoRa Patrik Jalamudis Manažer pro rozvoj IoT 24.2.2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Marketingový informační systém Je to systém vytvořený za účelem shromažďování, analýzy a vyhodnocování informací o trhu, které Je to systém vytvořený.
Advertisements

Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Ing. Hana Zmrhalová Název: VY_32_INOVACE_06_CH9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: PALIVA Anotace:
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky 1. Požární ochrana Obor:Elektrikář.
CZECHBUS CNG nejlepší řešení pro čistá města Využití CNG ve veřejné autobusové dopravě Bc. Ludomír Landa ředitel ČSAD MHD Kladno a.s. 1.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_12 Výkon a příkon Šablona číslo: IXSada číslo: IPořadové číslo DUM: 12 Autor:Mgr. Milan Žižka Název školyZákladní škola Jičín, Husova.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
REGÁLOVÉ ZAKLADAČE - jsou skladovacím zařízením, které zajišťuje obsluhu regálů v úzkých manipulačních uličkách - navazují na stohovací jeřáby - jejich.
Setkání členů Rady Libereckého kraje s primátory, se starostkami a starosty obcí Rozpočet 2015 Marek Pieter Liberec,
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdeňka Bitterová Název materiálu:
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad spotřebu energie a zajištění kvality životního.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb Název vyučovací oblasti: Reklama a reklamní.
Ing. Jaroslav Kořínek – výkonný ředitel společnosti KIC Odpady a.s. KRAJSKÉ INTEGROVANÉ CENTRUM NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍMI ODPADY v MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Libor Zemánek NÁZEV: Změny skupenství látky TÉMATICKÝ CELEK:
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Bezhotovostní placení ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Minarc Evo 180 Originální a nejlepší, nyní ještě silnější !
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.Lenka.
Členské fórum A.T.I.C. Mariánské Lázně
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Mgr. Petr Tomek Datum/období: podzim 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma.
Rozhodčí řízení Přednáška 5-6 VŠFS Rozhodčí soudy /RS/ stálé rozhodčí instituce -rozhodčí soudy (RS) Zřízeny podle právních předpisů státu, kde.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ústav technicko - technologický ZHODNOCENÍ EFEKTIVNOSTI DOTAČNÍCH TITULŮ.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Bezpečnost silniční a železniční dopravy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Systémy řízení silniční dopravy
Vysoká škola technická a ekonomická
Výroba elektrické energie
Co je program CEF? Nástroj pro propojení Evropy (Connecting Europe Facility – CEF) je zaměřen na poskytování finanční pomoci Unie na transevropské sítě.
Racionalizace nákladových položek ve společnosti ČSAD JIHOTRANS
Efektivní úřad 2011 MěÚ Uherské Hradiště
Smart Metering jako nedílná součást chytrých měst
Analýza trhu biopotravin
Moderní trendy v cyklistické dopravě
Bourání pomocí mechanizace, strojů a zařízení
Povinnosti provozovatele střešních instalací při dodávkách přímým vedením
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
o ochraně zvířat během přepravy a souvisejících činností …
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Název projektu: Moderní škola
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
Systémy řízení silniční dopravy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ústav podnikové strategie Analýza komunikačních chyb řídících pracovníků ve vybrané společnosti.
Rychlá železnice, kvalitní dopravní obslužnost, plány a realita
Chytrá řešení od společnosti E.ON
Energetický management
Základní škola a Praktická škola Moravské Budějovice Dobrovského11
ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY
Smart Metering jako nedílná součást chytrých měst
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Inovativní řešení postavená na síti LoRa
Nový koncept řízení dopravy pomocí informací z dopravních senzorů a senzorů životního prostředí Tomáš Tichý URBIS
Název školy: Základní škola Městec Králové
CHYTRÁ ŘEŠENÍ V ENERGETICE PRO MĚSTA DNEŠKA I ZÍTŘKA – BUDOUCNOST PRO NAŠI SPOLEČNOST Pavel Cyrani ředitel divize obchod a strategie Skupiny ČEZ.
Regulační rámec podpory čisté mobility v České republice
Jak na články? Regionální konference 2009 Jan Šperl
Inteligentní měření, funkce měřidel, koncentrátory, komunikační kanály
NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
E-Goverment Zdeněk Hanák.
Národní akční plán čisté mobility
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Libor Zemánek NÁZEV: Využití slunečního záření TÉMATICKÝ CELEK:
Aktuální informace k dotačním titulům MŽP
Programy na podporu bydlení
Vítáme Vás v Luhačovicích
Jezděte zeleněji Správa vozového parku Duben 2017 Fleet strategy
Transkript prezentace:

Technologie M2M - LoRa Patrik Jalamudis Manažer pro rozvoj IoT

2 Technologie M2M - LoRa

3 „Smart“ parkování a jeho výhody On-line rezervace parkovacích míst Navigace na konkrétní parkovací místo ŘIDIČI  Navigace na volné parkovací místo  Rezervace parkování v předstihu  Informace o alternativním řešení, pokud je celá oblast zaplněna  Snadná úhrada poplatku z telefonu  Bezpečná jízda  Zkrácení doby cesty na místo určení DOPRAVNÍ SITUACE  Snížení dopravní zátěže až o 35%  Zvýšení bezpečnosti provozu  Eliminace parkování v nevhodných místech  Okamžitý přehled o obsazenosti, možnost uzavírat oblasti při určitých eventech ŽIVOTNÍ PROSŘEDÍ  Snížení emisí CO2  Snížení emisí škodlivých plynů  Pozitivní dopad na spotřebu nerosných paliv MĚSTO  Přehled o obsazenosti parkovacích ploch  Efektivnější výběr poplatků  Efektivnější obsazenost jednotlivých míst  Evidence nezaplacených poplatků, snadnější vymahatelnost  Nižší náklady na výběr poplatků

4 Možné use cases – „smart“ city „Smart“ parkování „Smart“ osvětlení – úspora elektrické energie, využití VO pro napájení kamerových systémů, dobíjecích stanic pro elektromobily „Smart“ svoz odpadu „Smart“ metering (vhodný pro optimalizaci nákladů, nemusí být řízen jenom utilitními společnostmi „Smart“ hlídání dětí – školy Interaktivní jízdní řády na zastávkách, reklamní tabule, billboardy Sledování vodotečí řek a vodních ploch, protipovodňová opatření Dálkové odemykání/zamykání, případně pouze sledování stavu zámků (vhodné pro různé technologické objekty jako jsou např. kolektory) Monitoring stavu dopravních prostředků, analýza vytíženosti, optimalizace jízdních řádů Monitoring dobíjecích stanic pro elektromobily

5 „Smart“ ČRa v Praze

6 Otázky a odpovědi

Patrik Jalamudis, Manažer pro rozvoj IoT Děkuji za pozornost!

Technologie M2M - LoRa Patrik Jalamudis Manažer pro rozvoj IoT

Technologie M2M - LoRa Patrik Jalamudis Manažer pro rozvoj IoT