Páteřní infrastruktura Liberec 15. 1. 2014. 2 mobilita, energetika, ICT, sítě ŽP Východiska, priority.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Priority a možnosti v programovém období a hlavní změny oproti programovému období prosince 2014, Liberec JUDr. Olga Letáčková.
Advertisements

Operační program Životní prostředí. Finanční rámec OPŽP 2,6 mld. €
Tématické zaměření. 1- Inovativní a sociálně odpovědný DR 1.1. Zlepšování rámcových podmínek a vyváženého přístupu ke znalostem zlepšení strategických.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
„ Co je třeba udělat….!“ Rozvoj a usnadnění výstavby sítí nové generace v ČR Digitální cesta k ekonomickému růstu ICT Unie Spolek pro informační technologie.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Plán SFDI na rok 2016 a programovací období Ing. Zbyněk Hořelica ředitel SFDI.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Návrh Dlouhodobého záměru vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy ČR 2015 Porada ředitelů škol a školských zařízení 9. prosince 2014 KÚ Libereckého kraje.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP PELHŘIMOV Jihlava.
Předcházení odpadům z pohledu Svazu měst a obcí ČR Pohled obcí a měst jako původců komunálních odpadů Praha, Svaz měst a obcí České republiky.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
PRIORITNÍ PROJEKTY LIBERECKÉHO KRAJE V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ PRO OBDOBÍ 2014+
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Možnosti financování rozvoje venkova v programovacím období Petra Blechová UFŘP 3. ročník.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Strategický rozvoj Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Praha,
UDRŽITELNÝ ROZVOJ JAKO PRINCIP POLITICKÉHO ROZHODOVÁNÍ.
Podpora napojení logistických center na železniční dopravu Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Autor.
1 5. Zasedání PS pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Aktualizace SUR ČR Hlavní změny po veřejných diskusích Ing. Igor Hartmann Ministerstvo pro.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
RIS3 strategie a její vazba na OP PIK Ing. Marek Jetmar, Ph
SROVNÁNÍ PROGRAMOVÝCH OBDOBÍ A
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Plány udržitelné městské mobility-aktuální témata
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Podpora dopravní infrastruktury z fondů EU
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Komplexní systém hodnocení
Alternativní formy veřejné dopravy na venkově
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Členská schůze MAS Nepomuk,
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Aktuální témata v oblasti Evropských strukturálních a investičních fondů JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program životní prostředí (OPŽP)
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
IKI jako prostředek pro komunikaci mezi VS a občany Pavel Parma
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji
Chytrá řešení od společnosti E.ON
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Inovativní řešení postavená na síti LoRa
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Silniční infrastruktura
Financování dopravní infrastruktury v letech 2018 – 2021
Národní akční plán čisté mobility
Aktuální informace k dotačním titulům MŽP
Integrované operační středisko – „srdce policie“
Energetický management budov
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

Páteřní infrastruktura Liberec

2 mobilita, energetika, ICT, sítě ŽP Východiska, priority

3 Východiska Klíčové strategie pro budoucí kohezní politiku: Dopravní politika ČR pro období 2014 – 2020 s výhledem do roku 2050 – plánované dokončení do konce Státní politika v elektronických komunikacích (Digitální Česko), 2011 – aktualizace na roky bude předložena vládě do konce Státní energetická koncepce ČR (SEK) – aktualizace Státní politika životního prostředí ČR předpokládané projednání vládou dne Strategický rámec udržitelného rozvoje ČR – schválen usnesením vlády č. 37 ze dne

Operační programy – páteřní infrastruktura A)OPD B)OP PIK C)OP ŽP

PO1 – Infrastruktura pro železniční a další udržitelnou dopravu Prioritní osa 1: Infrastruktura pro železniční a další udržitelnou dopravu Dokončení III. a IV. železničního koridoru Napojení důležitých průmyslových zón na železniční infrastrukturu v první fázi, ve druhé fázi napojení nových průmyslových a logistických areálů na železniční síť Výstavba a modernizace železničních tratí Strategické plánování dopravní infrastruktury Zajištění efektivního financování dobudování páteřní sítě

Intenzity vnějších vztahů

7 Plánované zatížení

Liberecký kraj Kritérium nebylo podporováno samostatným mapovým výstupem.

Soubor hodnotících kritérií.

PO2 + PO3 – Silniční infrastruktura na síti TEN-T a infrastruktura pro čistou mobilitu, silniční infrastruktura mimo síť TEN-T Budování kvalitní moderní infrastruktury dle potřeb uživatelů a poptávce Dokončení fragmentované dálniční a silniční páteřní infrastruktury Uplatnění podmínek pro soudržnost regionů Zlepšení technického stavu komunikací Připojení sekundárních a terciárních uzlů k infrastruktuře sítě TEN-T Strategické plánování dopravní infrastruktury Zajištění efektivního financování dobudování páteřní sítě

Zvýšení bezpečnosti silniční dopravy s využitím systémů ITS Budování kvalitní moderní infrastruktury dle potřeb uživatelů a poptávce Dokončení fragmentované dálniční a silniční páteřní infrastruktury Uplatnění podmínek pro soudržnost regionů Zlepšení technického stavu komunikací Připojení sekundárních a terciárních uzlů k infrastruktuře sítě TEN-T Strategické plánování dopravní infrastruktury Zajištění efektivního financování dobudování páteřní sítě

Operační programy – páteřní infrastruktura A)OPD B)OP PIK C)OP ŽP

14 Cíle v oblasti energetiky Rozšíření a modernizace energetických sítí v návaznosti na TEEN (Transevropské energetické sítě) Podpora rozvoje přenosových a distribučních soustav a tepelných rozvodných zařízení Podpora úsporných opatření v oblasti přenosu, distribuce a rozvodu energie Diverzifikace zdrojů a přepravních cest Zvyšování kapacity energetických zásob Krizové řízení energetiky Podpora inovací energetické infrastruktury v zájmu podpory exportu

PO3 – Udržitelné hospodaření s energií a rozvoj inovací v energetice OP PIK Prioritní osa 3: Udržitelné hospodaření s energií a rozvoj inovací v energetice Vývoj energeticky účinných prostředků městské dopravy Podpora využívání odpadů jako náhrady přírodních zdrojů surovin Snížení energetické náročnosti u budov a u veřejného osvětlení OPŽP: Prioritní osa 5: Energetické úspory, využití energie ze spaloven odpadů OPD: Prioritní osa 3: Silniční infrastruktura mimo síť TEN-T (týká se především městské infrastruktury)

PO4 – Rozvoj vysokorychlostních přístupových sítí k internetu a ICT Prioritní osa 2: Rozvoj infrastruktury a služeb podporujících podnikání ve znalostní ekonomice a internacionalizace podnikání Využívání špičkových technologií S vysokými přenosovými kapacitami Využití nástrojů sémantického webu Vybudování Knowledge management systému a Knowledge sharing systému pro sdílení znalostí a podporu fungování státní a veřejné správy Prioritní osa 4: Rozvoj vysokorychlostních přístupových sítí k internetu a informačních a komunikačních technologií

Využívání elektronické komunikace občany

18 Cíle - ICT Rozšíření a zkvalitnění přístupu k vysokorychlostnímu internetu jak v pevném místě tak zejména mobilním způsobem Podpora stimulace a propojování nabídky poskytovatelů služeb elektronických komunikací a poptávky uživatelů Rozvoj krizové a bezpečnostní komunikační infrastruktury Rozvoj a posílení mobilní komunikace pro potřeby základních složek integrovaného záchranného systému Ochrana informační infrastruktury Rozvoj e-commerce a dalších vhodných aplikací využívající ICT infrastrukturu digitalizace státní správy Rozvoj infrastruktury pro vysokorychlostní přístup k internetu Podpora a rozvoj nejmodernějších a pokročilých informačních a komunikačních technologií a s tím spojených služeb v malých a středních podnicích

Operační programy – páteřní infrastruktura A)OPD B)OP PIK C)OP ŽP

. Zlepšování kvality vody a snižování rizika povodní Odpady a materiálové toky, ekologické zátěže a rizika Podpora investic k řešení zvláštních rizik Rozvoj systémů krizového řízení Preventivní protipovodňová opatření Ochrana a obnova biologické rozmanitosti a půdy a podpora ekosystémových služeb, včetně sítě NATURA 2000 a ekologických infrastruktur Energetické úspory Energie z odpadů OPŽP

Děkujeme za spolupráci Tým GS