Modifikované platby ROP Moravskoslezsko Datum: Místo: Prezentuje: 23.2.2010 Ostrava Ing. Radim Mrázek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program rozvoje venkova na období OBECNÉ PODMÍNKY PRO 1. KOLO PŘÍJMU ŽÁDOSTÍ Ing. Josef Tabery ředitel odboru Řídicí orgán PRV.
Advertisements

Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Ing. Jan Bartoš Listopad 2010 Hodnocení smluv o poskytování služeb Liberecké informatické fórum.
INFORMACE K VÝZVĚ Č. 85A Místní komunikace 9/4/2015 Praha.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Nejčastější chyby při administraci projektů OPPP a OPPI.
Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy.
Informace k registraci Michaela Hofštetrová Knotková.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Porada ředitelů krajských škol a školských zařízení Kořenov, 26. září 2013.
Žadatel je povinen při výběru dodavatele projektu postupovat dle závazných podmínek v kapitole 9. Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace před podpisem.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Systém správy dokumentace akreditované zkušební laboratoře Bc. Jan Randl, 4912.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Jak na projekt? Ing. Iva Gavendová Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Kompenzace nákladů na aktualizaci projektové žádosti ve vazbě na novou výzvu pro podoblast podpory Fyzická revitalizace území ROP Střední Morava.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR STAV REALIZACE ENERGETICKY ÚSPORNÉHO.
Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Seminář pro žadatele IROP
Dotační programy Ústeckého kraje
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Evaluace předmětů studenty (Anketky)
Rozhodování 1.
Seminář pro příjemce OPVK
Přehled a stav avizovaných systémových úprav
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Centrální nákupy SŽDC pro opravu, údržbu a modernizaci železničního svršku Stanislav Smeták Workshop „Oprava a údržba kolejí železničních drah“ Praha –
Seminář SoMoPro III. - Právní část Mgr. Klára Benišová/1258
. Seminář ČESTR Chov SKotu 2017.
ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje 2017
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Seminář pro žadatele výzvy č. 79 a 80 IROP
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Sociální a dostupné byty
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Seminář o stavebním spoření
Nabízené služby společnosti
ÚVĚRY Buřinka pro produkt Úvěr od Buřinky - kromě pevné úrokové sazby - dává klientovi nově možnost výběru i fixace úrokové sazby na 3 roky. Podmínky.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Modifikované platby ROP Moravskoslezsko Datum: Místo: Prezentuje: Ostrava Ing. Radim Mrázek

Obsah 1.Modifikovaná platba 2.Hlavní výhody 3.Nevýhody a rizika 4.Rámcové podmínky pro využití 5.Ukázka nového aplikačního SW pro využití 6.Shrnutí, dotazy, závěr

Modifikovaná platba nový způsob (institut) proplácení žádostí o platbu v rámci ROP MS rozdíl (a hlavní výhoda) oproti status quo(standardní ex post žádosti o platbu) spočívá v tom, že příjemce nemusí za určitých podmínek příslušnou platbu(y) a to až do výše 90% přiznané dotace předfinancovat. jak ? po kontrole dokladů a poté kdy příjemce „deponuje“ svůj podíl financování na speciálním účtu, ŘO proplatí schválené částky přímo dodavateli (dodavatelům)

Hlavní výhody snížení finančních nákladů zrychlení proplácení plateb snížení chybovosti, úspora času a vyšší uživatelský komfort při zpracování žádosti o platbu díky použití nově vyvinuté elektronické aplikace (PUD)

Jsou zde ale také nevýhody a rizika (!) je nezbytné vyjednat prodloužení doby splatnosti dodavatelských faktur s dodavateli dualita (rozdíly) dvou systémů při jejich současném používání může být příčinou chyb, nedorozumění, nepochopení riziko neschválení modifikované žádosti o platbu - vyžaduje připravenost finančního manažera případnou situaci neschválení vhodným způsobem řešit.

Čas k dispozici kontrola čas k opravám až 50 dnů až 30 dnů 15 dnů5 ex post 4/30 dnů mod.platba 1/ 5 dnů

Co se děje od elektronického podání žádosti Činnost - aktivitaLhůta – potřeba Doložení dokladů k žádosti3 Lhůta k digitalizaci3 Ověření vstupních podmínek2 Kontrola10 Výzva k doplnění, opravě5 Kontrola doložené dokumentace5 Monitorovací systém2 Finanční útvar, účtárna15

Rámcové podmínky 1.příjemce uzavřel Smlouvu/Dodatek o poskytnutí mod. platby, které upravují podmínky využití mod. platby, 2.příjemce si před podpisem Smlouvy/Dodatku zřídil bezplatný technický účet projektu pro účely mod. plateb, 3.lhůta do splatnosti dodavatelských faktur je min. 60 kalendářních dní ( v den podání),

Rámcové podmínky 4.nejedná se o závěrečnou žádost o platbu, 5.min. objem prostředků o mod. platbu je 3 mil. Kč nebo 15% celkových způsob. výdajů, 6.byla ukončena proplacena nebo kontrola předchozí žádost o platbu, 7.byly vypořádány všechny podstatné změny projektu.

Praktická ukázka podání mod. platby

Shrnutí, výhled Minimalizujte rizika, Netlačte své finanční manažery k modifikovaným platbám zejména tam kde je mnoho změn, Plánujte - je sice možné téměř libovolně střídat oba způsoby žádosti o platbu nicméně je vždy třeba mít tu předchozí minimálně schválenu k proplacení Výhled - podávání také standardních ex-post plateb pomocí elektronické aplikace

Děkuji za pozornost! Ing. Radim Mrázek