EdTRANS Transition from School to Work AT - CZ Evropská územní spolupráce Rakousko – ČR 2007 - 2013 Projekt je spolufinancován Evropskou unií, Evropským.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
a spolupráce Libereckého kraje v projektu IQ Industry
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Představení komory, akce, projekty
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Cesta k modernímu vzdělávání
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
PRAXE PRO ŽIVOT PRAXE PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.00/ Projekt určený gastro oborům.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Vybrané problémy českého vzdělávání v cestovním ruchu Jiří Šíp Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Spolupráce škol a sociálních partnerů při tvorbě ŠVP a realizaci výuky Ing. Jana Trhlíková, NÚOV Brno, Projekt je financován Evroským sociálním.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Partner č Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní.
Projekt ERNIE Moravská zemská knihovna Mgr. Jan Lidmila.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Obchodní akademie, Střední odborná škola knihovnická a Vyšší odborná škola Brno Projektové aktivity.
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem České republiky a státním rozpočtem Slovenské republiky Metodické.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika OP3: Rozvoj lidských.
"Budete-li dobře pečovat o své tělo, vydrží Vám po celý život" George Coevoet.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Ing.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
2015 – uzavření smlouvy o spolupráci ve výzkumu a vzdělávání
Příklad dobré praxe – Erasmus+
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
TTnet (Training of Trainers Network)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Plánování prvních kroků
Název operačního programu:
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
EdTRANS transition from school to work
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Kariérové poradenství a podnikavost
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

EdTRANS Transition from School to Work AT - CZ

Evropská územní spolupráce Rakousko – ČR Projekt je spolufinancován Evropskou unií, Evropským fondem pro regionální rozvoj (ERDF) a státním rozpočtem ČR Doba realizace projektu: 1. března 2013 – 31. prosince 2014 Lead Partner: Stadtschulrat für Wien Wipplingerstraße 28 Fahrplanauskunft Wipplingerstraße 28 FahrplanauskunftWipplingerstraße 28 Fahrplanauskunft

Podpora odborného vzdělávání Podpora odborného vzdělávání Sdílení dobrých praxí v obou regionech Sdílení dobrých praxí v obou regionech Podpora odborného jazykového vzdělávání Podpora odborného jazykového vzdělávání Cíle projektu:

Mezinárodní a oborově zaměřené konference Mezinárodní a oborově zaměřené konference a kulaté stoly a kulaté stoly Vzájemné hospitace pro české i rakouské pedagogy - Sdílení dobrých praxí Vzájemné hospitace pro české i rakouské pedagogy - Sdílení dobrých praxí Odborné jazykové vzdělávání, odborné přednášky Odborné jazykové vzdělávání, odborné přednášky a workshopy a workshopy Klíčové aktivity projektu

Odborné stáže pro pedagogy ve firmách Odborné stáže pro pedagogy ve firmách a školách a školách Odborné exkurze ve firmách a podnicích Odborné exkurze ve firmách a podnicích Partnerství mezi školami - Školské kooperace středních škol Partnerství mezi školami - Školské kooperace středních škol Klíčové aktivity projektu

Úvodní konference o projektu - Brno Úvodní konference o projektu - Brno Odborná konference - Den jazyků - Vídeň Odborná konference - Den jazyků - Vídeň Mezinárodní Kulatý stůl - Požadavky praxe Mezinárodní Kulatý stůl - Požadavky praxe na absolventy SŠ - Brno na absolventy SŠ - Brno Evaluační konference - Podpora technického a přírodovědného vzdělávání - Brno Evaluační konference - Podpora technického a přírodovědného vzdělávání - Brno Mezinárodní a oborově zaměřené konference a kulaté stoly

Sdílení na SŠ ve Vídni i v Brně Vzájemné hospitace do škol pro CZ i AT pedagogy - Sdílení dobrých praxí

Odborné jazykové vzdělávání v NJ a AJ vybraných oborů: Odborné jazykové vzdělávání v NJ a AJ vybraných oborů: 1) Ekonomický 2) Cestovní ruch 3) Obchod a služby 4) Technický Vytváření programů pro odborné jazykové vzdělávání, odborné přednášky a workshopy

Vytváření programů pro odborné jazykové vzdělávání, odborné přednášky a workshopy odborné jazykové vzdělávání učitelů

Letní škola NJ pro pedagogy ve Vídni (intenzivní jazyková výuka a reálie regionu) Vytváření programů pro odborné jazykové vzděláván, odborné přednášky a workshopy

Workshopy Aj pro ty, co se nechtějí učit Aj pro ty, co se nechtějí učit Činnosti, které fungují ve výuce Aj Činnosti, které fungují ve výuce Aj Metoda výuky v cizím jazyce (CLIL) Metoda výuky v cizím jazyce (CLIL) Vytváření programů pro odborné jazykové vzdělávání, odborné přednášky a workshopy

Odborné přednášky Odborné přednášky Tipy a triky ve výuce Aj Burza nápadů v Aj na SŠ Vytváření programů pro odborné jazykové vzdělávání, odborné přednášky a workshopy

Národní knihovna ve Vídni Národní knihovna ve Vídni Hotel Sacher Hotel Sacher Pekárna Der Mann Pekárna Der Mann V partnerských školách V partnerských školách Odborné stáže pro pedagogy ve firmách a školách

Národní knihovna ve Vídni, Hotel Sacher a Pekárna Der Mann

Moravská ústředna Brno Moravská ústředna Brno Spalovna odpadů Brno Spalovna odpadů Brno Pivovar Ottakringer Brauerei Pivovar Ottakringer Brauerei Spalovna odpadů Vídeň Spalovna odpadů Vídeň Sonnentor Čejkovice a Templářské sklepy Sonnentor Čejkovice a Templářské sklepy Odborné exkurze ve firmách a podnicích

Pivovar Ottakringer Brauerei Spalovna odpadů Vídeň

Sonnentor Čejkovice a Templářské sklepy

Obchodní akademie, Střední odborná škola knihovnická a Vyšší odborná škola Brno, Kotlářská 9 – Schulen des bfi Wien, Margaretenstraße 65 Partnerství mezi školami Školské kooperace středních škol

Vyšší odborná škola ekonomická a zdravotnická a Střední škola, Boskovice, Hybešova 53 – Bundeshandelsakademie und Bundeshandelsschule Wien 10, Pernerstorfergasse 77 Partnerství mezi školami Školské kooperace středních škol

Integrovaná SŠ Slavkov u Brna, Tyršova 479 – Höhere Bundeslehranstalt für wirtschaftliche Berufe Wien 10, Reumannplatz 3 Partnerství mezi školam Školské kooperace středních škol

Střední škola informatiky, poštovnictví a finančnictví Brno Čichnova 23 – Höhere Technische Bundeslehranstalt Wien 22 – htl Donaustadt, Donaustadtstraße 45 Partnerství mezi školami Školské kooperace středních škol

Děkuji za Vaši pozornost Věra Hlavsová Věra Hlavsová Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno