Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Finanční možností svépomocných skupin
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Ing. Stanislava Správková
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Motto: „Cílem je nedělat věci správně, ale dělat správné věci“
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
© NSZM ČR1 Národní síť Zdravých měst ČR Mezinárodně certifikovaná asociace měst, obcí a regionů - realizátorů místní Agendy 21 a Projektu Zdravé město.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR Ing.arch. Marie Petrová PS URROU,
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Jana Böhmová Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Rok 2004: realizace projektu Zdravý kraj aktivní člen NSZM ČR realizátor.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Národní síť Zdravých měst ČR
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Ing. Stanislava Správková
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Komunitní plánování v okrese hodonín
Transkript prezentace:

Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých měst aneb Zdravá města ve Zdravém kraji Brno: , Administrativní a školící centrum, Cejl 73

Komunitní plánování komunitní plán rozvoje sociálních služeb města, obce střednědobý plán rozvoje sociálních služeb kraje Krajský plán vyrovnávání příležitostí příležitostí pro osoby se zdravotním postižením Koncepce rodinné politiky Zdravé město, obec, kraj plán rozvoje zdravotnických služeb

Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Jihomoravského kraje  Koncepční materiál, který vychází ze všech 21 komunitních plánů obcí s rozšířenou působností.

Přehled 21 obcí s rozšířenou působností, které plánují

Vývoj střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb  2004 zahájeno odborné vzdělávání v oblasti KPSS  realizace projektu v rámci grantového schématu SROP „Metodika pro sestavení střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na období “.  červen 2008 – 1. verze střednědobého plánu  červenec/srpen 2008 – připomínkovací řízen  září 2008 – 2. verze střednědobého plánu  listopad/prosinec 2008 – aktualizace, monitoring  leden / únor 2009 – připomínkovací řízení  duben 2009 – 3. verze střednědobého plánu

Vize Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Jihomoravského kraje:  Zachovat stávající síť sociálních služeb na území JMK dle registru MPSV.  Rozšířit sociální služby, které jsou podloženy dle mapováni potřebnosti a následně jsou rozpracovány v komunitních plánech obcí s rozšířenou působností.  Podporovat takové formy péče, které umožní klientům zůstat co nejdéle v jejich přirozeném domácím prostředí.  Podporovat zachování co nejvyšší kvality života v návaznosti na kvalitu sociálních služeb odpovídající nejen skutečným potřebám, ale i ekonomickým možnostem.

Dotace MPSV 2009 Srovnání dotací MPSV v letech 2008 a 2009 před navýšením a po navýšení Dotace 09 před navýšením v tis. Kč Dotace 2008 v tis. Kč Dotace leden 2009 v tis. Kč Srovnání leden (v tis. Kč) Srovnání leden 2009/2008 (v %) Dotace 2008 bez IP v tis. Kč Srovnání leden 2009/200 8 bez IP (v %) Konečný návrh varianta E Srovnání leden 2009/2008 bez IP (v %) Dotace duben 2009 návrh MPSV v tis. Kč Srovnání duben 2009/200 8 (v %) Srovnání duben 2009/200 8 bez IP (v %) Dotace červen 2009 schválen é Srovnání červen 2009/200 8 (v %) Srovnání červen 2009/200 8 bez IP (v %) Nestátní neziskové organizace (NNO) , , ,7100, ,993,9 Příspěvkové organizace kraje (POK) , , , ,3 Příspěvkové organizace obce , , , ,5 Obce , , , ,0 Ostatní , , , ,8 Celkem

Projekt Zdravý kraj  Vstup - Jihomoravský kraj vstoupil do Národní sítě Zdravých měst ČR a přijal deklaraci Projektu Zdravý kraj  Cíl : utvářet město, obec či region jako kvalitní místo pro život na základě dohody s obyvateli  Členové NSZM ČR v JMK: Adamov, Blansko, Boskovice, Brno, Hodonín, Kuřim, Letovice, mikroregiony Drahanská vrchovina, Kuřimka a Letovicko  Politik pro Projekt Zdravý kraj a místní Agendu 21 - člen Rady JMK MUDr. Oldřich Ryšavý, zástupce JMK na zasedání Valné hromady NSZM ČR,

Aktivity Projektu Zdravý kraj  1. setkání zdravých měst a mikroregionů v Jihomoravském kraji –  Zdravá výživa - kampaň zdravá výživa - biopotraviny do škol  Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb  Krajský plán vyrovnávání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením (2007 – 2009)  Rodinná politika

Plánované aktivity v rámci Projektu Zdravý kraj na rok 2009  zpracování analýzy aktivit obcí, měst a mikroregionů zapojených do Projektu Zdravé město  krajská konference  komunitní kampaně – zapojení kraje do pořádání kampaní a nabídka spolupráce pro obce, města a municipality  ustavení Komise Projektu Zdravý kraj a místní Agendy 21  podání žádosti do Revolvingového fondu MŽP

Výhledové aktivity  zpracování koncepčního dokumentu pro období 2010 – 2015 (Program Zdraví 21 pro Jihomoravský kraj)  zvážení dotačního titulu pro aktivity v rámci projektu Zdravé město a místní Agenda 21  vlastní individuální projekt  2010 = rok podpory zdraví (Rada vlády pro udržitelný rozvoj)

Rodinná politika JMK - hlavní cíl  vytvořit rodině přátelské klima, které se nesoustřeďuje pouze na finanční opatření, ale na celkovou nabídku navzájem provázaných opatření – zejména: podpora partnerských a rodičovských kompetencí a stability rodiny, podpora harmonizace rodinného a profesního života, podpora utváření pro-rodinného klimatu, podpora zdravého životního stylu.

Poradní skupina pro rodinnou politiku zástupci následujících subjektů: Krajský úřad Jihomoravského kraje Magistrát města Brna Národní centrum pro rodinu Centrum pro rodinu a sociální péči Brno Centrum pro rodinu Hodonín Síť mateřských center v ČR

Koncepce rodinné politiky  Podpora vytváření vhodných životních podmínek pro fungování rodin a spoluvytváření prostředí příznivého rodině  Slučitelnost zaměstnání a rodiny  Podpora služeb pro rodiny  Osvětově informační činnost

Děkuji za pozornost Kontakt: MUDr. Josef Drbal, vedoucí odboru zdravotnictví KrÚ JMK tel.: ,