Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín Autor: Mgr. Alena Černá Název: VY_32_INOVACE_Z_07_Český průmysl Číslo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: Základní škola Mnichovo Hradiště Autor DUM: Název: VY_32_INOVACE_28_Hutnictví a strojírenství ČR_Sluková Téma: Hutnictví a strojírenství ČR.
Advertisements

Média a jejich role I. OB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U
Název školy: ZŠ A MŠ ÚDOLÍ DESNÉ, DRUŽSTEVNÍ 125, RAPOTÍN Název projektu: Ve svazkové škole aktivně - interaktivně Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Představení společnosti UNITED HYDROGEN, a.s. Společnost UNITED HYDROGEN, a.s. vznikla na konci roku 2007 a jejím dlouhodobým cílem je stát.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Škola 21. století Autor: Ing. Minářová Pavlína Datum/období: podzim 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
REKLAMA a její klady a zápory. Co je to REKLAMA ? Placená nebo neplacená propagace výrobku, služby, obchodní značky nebo myšlenky. Slovo reklama vzniklo.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Tomáš.
Práce, výroba ZÁKLADY EKONOMIKY. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A. 20_hospodarstvi_cr Ročník: osmý Vzdělávací.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Ortová Iveta Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_32_INOVACE_4A_11_Cukry.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_11.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Tomáš.
Tvorba WWW stránek. Obsah Princip fungování WWW Současné trendy Zásady tvorby WWW stránek Netiketa.
MIKROEKONOMIKA TYPOLOGIE PODNIKŮ II. Podniky podle sektorů a hospodářských odvětví.
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Aplikace nástrojů marketingového mixu ve vybrané společnosti
Služby I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Vysoká škola technická a ekonomická
ČR-test pro 4. třídu první čtvrtletí
Systém odměňování pracovníků
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Postavení automobilového průmyslu v české ekonomice
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Název vzdělávacího materiálu
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Analýza řízení privátní značky v maloobchodní jednotce
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
Písně a jejich vývoj Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_11_PÍSNĚ A JEJICH VÝVOJ Téma:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Seminář 1. Předmět ekonomie
Ekonomika– národní hospodářství
AUTOR: Lenka Šilhánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_77_ČESKÁ HYMNA
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Makroekonomie E 7 - otázky.
Název školy: Základní škola T. G
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_09_KARLOVARSKY_KRAJ.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ČESKO - JIHOZÁPAD AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Majetek podniku - Aktiva
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_LIBERCKY_KRAJ.
RISKUJ 2 EKONOMIKA. RISKUJ 2 EKONOMIKA INFLACE NEZAMĚSTNANOST HDP
Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
Název projektu: Moderní škola
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
ZÁKLADNÍ EKONOMICKÉ POJMY
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_STREDOCESKY_KRAJ.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Současné aktivity v oblasti České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj a Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín Autor: Mgr. Alena Černá Název: VY_32_INOVACE_Z_07_Český průmysl Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Anotace: 9. třída, zeměpis, hospodářství ČR, vybraní zástupci průmyslových odvětví, skupinová práce, využití internetu

S využitím internetu vyhledej odpovědi na následující otázky. Své odpovědi zaznamenej a informuj ostatní skupiny o důležitých a zajímavých informacích, které si v průběhu své práce získal(a). Použij oficiální internetové stránky společnosti. Plzeňský Prazdroj Kde podnik sídlí a v kterém roce byl založen? Je členem obrovského světového koncernu. Zjisti jeho název a čím se zabývá a kde působí. Do kterého průmyslového odvětví patří a co vyrábí? Pod Plzeňský Prazdroj patří 4 pivovary (které a kde jsou) Která piva patří do nabídky Plzeňského Prazdroje? Tato společnost se také snaží přispívat k ochraně životního prostředí. Jak se její snaha projevuje na spotřebě vody při výrobě piva?

Baťa S využitím internetu vyhledej odpovědi na následující otázky. Své odpovědi zaznamenej a informuj ostatní skupiny o důležitých a zajímavých informacích, které si v průběhu své práce získal(a). Použij oficiální internetové stránky společnosti. Kde podnik sídlí? Kdy byl podnik založen a jak se jmenovali jeho zakladatelé? Kdo z nich se posléze ujal jeho vedení a stanul v čele podniku? Do kterého průmyslového odvětví patří a co vyrábí? Tato společnost se také věnuje charitě. Popište jakým způsobem, čím se zabývá a kde působí? Roky 1931 a 1932 byly pro tuto společnost velmi důležité. Co se stalo? Baťa je světovou značkou ve svém oboru. Čím toto tvrzení můžeme doložit? Kde jinde než v ČR působí?

Kde podnik sídlí? Jak a kdy vznikla společnost? Synthesia S využitím internetu vyhledej odpovědi na následující otázky. Své odpovědi zaznamenej a informuj ostatní skupiny o důležitých a zajímavých informacích, které si v průběhu své práce získal(a). Použij oficiální internetové stránky společnosti. Do kterého průmyslového odvětví patří a co například vyrábí? Část výroby je určena pro vojenské účely. O jaké výrobky se jedná? Část výroby je určena pro farmaceutický průmysl. Na léčbu jakých onemocnění jsou zaměřeny tyto produkty?

S využitím internetu vyhledej odpovědi na následující otázky. Své odpovědi zaznamenej a informuj ostatní skupiny o důležitých a zajímavých informacích, které si v průběhu své práce získal(a). Použij oficiální internetové stránky společnosti. Škoda auto Kdo a kdy založil automobilku? Je součástí německého automobilového koncernu. Jak se jmenuje a od kdy tomu tak je? Do kterého průmyslového odvětví patří a co vyrábí? Jaké modely vyrábí automobilka v současné době? Který model byl v roce 2012 nejprodávanější? Automobilka má své výrobní závody ještě v dalších dvou městech v ČR. V kterých? Ale i v zahraničí. O které státy se jedná? Který model získal v roce 2009 od prestižního automobilového pořadu Top Gear ocenění Luxury Car of the Year? a ocenění Family Car of the Year?