Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_Z_3.E_KOV_14_POBALTSKÉ STÁTY Autor Mgr. Kovaříková Eva Tematický okruh Regionální zeměpis světadílů Ročník Tercie / 8 Datum tvorby Anotace Prezentace určená k výkladu v hodině - Pobaltské státy Metodický pokyn Prezentace je určena jako výklad do hodiny i jako materiál k samostudiu Možnosti využití: promítání, práce jednotlivců nebo dvojic se školním atlasem. Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora

2 Metodický pokyn Prezentaci učitel využívá při výklad látky. Studenti snáze opisují látku a nedochází k jejímu špatnému opisování. V průběhu výkladu student musí pracovat se školním atlasem a pracovním sešitem,který je vytvořen k učebnici Fraus Zeměpis 8.

3 Regiony Evropy POBALTSKÉ STÁTY

4 Samostatná práce Tato práce je zadána jako domácí úkol v předchozí hodině a zadán je i úkol vypracování tématu JV Evropy v pracovním sešitu. DÚ: Zjisti význam vlajek jednotlivých států.

5 Pobaltské státy Litva – hl. město Vilnius
v minulosti ve východní Evropě velmi významná role průmysl soustředěn do hlavního města

6 Lotyšsko – hl. město Riga
nejprůmyslovější z pobaltských republik početná ruská menšina 2/3 průmyslu v hlavního města

7 Estonsko – hl. město Tallinn
Důležitým moderním přístavem. Od sovětské okupace v zemi žije též početná ruská menšina. Hlavními průmyslovými odvětvími jsou průmysl potravinářský a dřevozpracující, založené na rozvinutém zemědělství, lesnictví a rybolovu.

8 Zdroje: JEŘÁBEK, Milan. Zeměpis 8: učebnice pro základní školy a víceletá gymnázia. 1. vyd. Ilustrace Bohdan Štěrba. Plzeň: Fraus, 2006, 128 s. ISBN


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"

Podobné prezentace


Reklamy Google