Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/08.0117 CZ.1.07/1.2.00/14.0021 Časový.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/2.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: VZNIK A ROZVOJ PARTNERSKÉ SÍTĚ PRO REALIZACI STÁŽÍ A APLIKOVANÉHO VÝZKUMU KATEDRY PSYCHOLOGIE.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
INKLUZE – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Rozvoj poradenských služeb pro mimořádně nadané žáky SŠ se speciálními vzdělávacími potřebami Realizace projektu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Aktivizační a vzdělávací centrum Masarykova univerzita.
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
PEDAGOGICKÁ DIAGNOSTIKA VI.
Rozvoj inovace a integrace studijních programů a oborů pro učitele a pracovníky ve školství Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky PdF MU Prešov,
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
Logopedická prevence v Olomouckém kraji CZ.1.07/1.2.27/ SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
ZÁKONY & VYHLÁŠKY PhDr. Lenka Gajzlerová MI3DC_DSP Speciální pedagogika OP3DC_DSP Speciální pedagogika.
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Kariérové poradenství v českém středním školství
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Šablony OP VVV a podpora nadání
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Výzva k předkládání žádostí
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Tisková konference Štrasburk dva roky poté
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Představení projektu Implementace KAP
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
PORADENSTVÍ A KONZULTACE KE SPOLEČNÉMU VZDĚLÁVÁNÍ V KAŽDÉM KRAJI
Informace o projektu IKAP
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový harmonogram: Zahájení projektu: / Ukončení projektu: /

Aplikované pohybové aktivity (APA) Mezipředmětová akademická disciplína zaměřená na identifikaci a řešení individuálních rozdílů v oblasti pohybových aktivit. Propagují přístup k aktivnímu životnímu stylu a sportu. Zahrnují tělesnou výchovu, sport, rekreaci a rehabilitaci. V rámci projektů jsou rozvíjené zejména: APA osob s tělesným a zrakovým postižením; v menší míře APA osob s mentálním a sluchovým postižením; nově i APA osob s poruchami autistického spektra a osob s psychiatrickým onemocněním.

Cíle projektů Zlepšení rovných příležitostí dětí a žáků, včetně dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami (žáci se SVP). Vytvoření a rozvinutí systému poradenských služeb (prostřednictvím Center APA) poskytovaných celému spektru dětí, žáků a studentů se SVP. Zdokonalení systému vzdělávání pracovníků nestátních neziskových organizací a středisek volného času.

Záměr Realizace vzdělávacích akcí s cílem změnit postoje k pohybovým aktivitám a osobám se speciálními potřebami Monitoring v oblasti APA na úrovni školní TV, sportu, rekreace, rehabilitace. Vytvoření metodického materiálu, který bude sloužit v rámci realizovaných typů školení pedagogických pracovníků.

Cílová skupina Děti se SVP v mateřských školách a přípravných třídách základních škol. Žáci ZŠ a SŠ se SVP a ti žáci, kteří jsou ohrožení předčasným odchodem ze vzdělávání. Rodiče dětí a žáků se zdravotním postižením či sociálním znevýhodněním. Pracovníci škol a školských zařízení. Vedoucí pracovníci škol a školských zařízení. Pracovníci organizací působících v oblasti vzdělávání nebo asistenčních služeb a v oblasti volného času.

Klíčové aktivity Vytvoření podmínek pro vznik a fungování Center podpory integrace včetně poradenství a tvorby IVP: spolupráce s významnými organizacemi v oblasti výchovy, vzdělávání, asistence a pohybových aktivit osob se speciálními potřebami (komunální i národní úroveň); poradenství formou odborných schůzek i individuálních konzultací; z Centra APA se stala oficiální jednotka spadající pod katedru aplikovaných pohybových aktivit (FTK UP); vytváření individuálních vzdělávacích plánů pro školní TV (cca 50 již vytvořených).

Klíčové aktivity Vytvoření sítě škol, školských a mimoškolských zařízení s žáky participujícími v aplikovaných pohybových aktivitách: zajišťování praxí pro studenty klinickým pracovištěm; zajišťování školení a dalšího vzdělávání pro zaměstnance klinických pracovišť; kraje, ve kterých máme klinická pracoviště (celkem 56): Jihomoravský; Vysočina; Královéhradecký; Zlínský; Olomoucký; Moravskoslezský; Pardubický.

Klíčové aktivity Monitoring současného stavu aplikovaných pohybových aktivit ve školách, školských i mimoškolních organizacích: obhájené disertační a diplomové (magisterské i bakalářské) práce; publikování odborných článků v recenzovaných časopisech; odborné články v časopise Aplikované pohybové aktivity v teorii a v praxi; prezentace výsledků monitoringu na odborných konferencích; spolupráce s SPC při řešení konkrétní spolupráce na jednotlivých školách.

Klíčové aktivity Tvorba studijních opor a metodických materiálů: dokončené materiály: kniha Aplikovaná tělesná výchova; sborníky ze seminářů Integrace – jiná cesta; sborník z 1. české národní konference APA; časopis Aplikované pohybové aktivity v teorii a v praxi; v přípravě: kniha Aplikované pohybové aktivity; kniha Rekreace v oblasti APA (polovina února); kniha Aplikované pohybové aktivity a sport; kniha IVP pro školní TV; metodické video – integrace ve školní TV & vybrané pohybové aktivity osob se zrakovým, tělesným, mentálním a sluchovým postižením.

Klíčové aktivity Realizace vzdělávacích programů pro děti, žáky a studenty: vzdělávacím programem prošlo na 200 integrovaných žáků a na 800 žáků zapojených do systému speciálního vzdělávání; o vzdělávací programy je velký zájem daleko přesahující vytyčené monitorovací indikátory.

Klíčové aktivity Školení pedagogických pracovníků: v rámci obou projektů bylo do současnosti proškoleno přes 1300 pedagogických pracovníku, rodičů a ostatních pracovníků z oblasti vzdělávání a asistenčních služeb; o školení je velký zájem přesahující počet stanovených monitorovacích indikátorů; vzdělávací semináře Integrace – jiná cesta.

Klíčové aktivity 1. česká národní konference APA: součástí systému seminářů Integrace – jiná cesta; záměrem bylo seznámit odbornou i laickou veřejnost se současným stavem APA; 120 účastníků z oblasti vzdělávání, asistenčních služeb, volnočasových aktivit dětí, žáků, studentů a dospělých se speciálními potřebami včetně akademických odborníků z několika univerzit; kromě přednášek i praktické workshopy (možnost vyzkoušení si kompenzačně-sportovních pomůcek – monoski, handbike, krankcycle, zvuková střelba apod.).

Webové stránky

Děkuji za pozornost. koordinátor, projektový manažer