Doverský majákDEN 1. - BATH. BathOpatstvíŘímské lázněNáměstí CircusOdpočíváme na Royal CrescentPózování u muzea Jane AustenovéUlice v Bath.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EXKURZE – ZA ARCHITEKTUROU A HISTORIÍ SEVEROVÝCHODNÍ ITÁLIE SPŠ A SOU UNIČOV –
Advertisements

 Je to ostrovní stát přiléhající k západu kontinentální Evropy.  Geograficky zahrnuje ostrov Velké Británie a část ostrova Irsko. Vlajka: Znak:
Anglie je největší a nejlidnatější země Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Rodina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Simona Lehrausová Datum/období: Podzim 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Anglie ADÉLA VITÁSKOVÁ BARBORA LEHNEROVÁ. CESTA DO ANGLIE  Sraz jsme měli na školním dvoře v 9 hodin rodiče se s námi rozloučili a vyjeli jsme. Jelo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Přísloví a rčení Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
9. Mateřská škola, Písek, Alšova Identifikační údaje o škole Právní subjekt:Základní škola Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek, Tylova 2391.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
VY__III/2__INOVACE__04 Český jazyk PODSTATNÁ JMÉNA.
1 Komentované prohlídky města Poskytovatel: Horácké muzeum a informační centrum Prohlídka města zahrnuje centrum Nového Města, dva historické sklepy a.
Místní a sv ě tový č as Mgr. Jan Kašpar ZŠ a MŠ Hejnice, 2011.
VY_32_INOVACE_Vac_I_04 Orientujeme se na planetě Zemi - 2 Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Aleš Hladík Název: VY_32_INOVACE_6A_5_Procvičování pravopisu vlastních jmen.
Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků
Jak se UČIT K MATURITĚ? Motivace, koncentrace, paměť.
Poměr Co je poměr. Dělení v daném poměru..
VY_32_INOVACE_20_PŘV_HOUBY NAŠICH LESŮ
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.24_Kratke_a_dlouhe_samohlasky.
Název školy: MŠ a ZŠ , Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Název : VY_32_INOVACE_01_10_Zemětřesení
ČAS.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991
Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska
Náš výlet do
Anglie Monika Trochtová.
Výlet do Prahy V říjnu jsme jeli na výlet do Prahy.
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_
Viki, Kači, Naty, Světlík, Káňa, Mara Terka, Domča, Bája, David
Název školy:Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_10_Londýn_ig2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Iveta.
Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Ahoj děti, já jsem Medvídek Pú a budu vás provázet dnešním příběhem.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.20_Skola_a_trida Datum:
Trhlina ve džbánu.
Změna objemu pevných těles při zahřívání nebo ochlazování
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Kde hledat informace o oborech a středních školách?
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Fyzika Účinek síly na těleso otáčené kolem pevné osy. Páka.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Denisa Haveldová, tercie
Chování v dopravě VY_32_INOVACE_04_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_CHOVÁNÍ V DOPRAVĚ Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-01
Téma (název prezentace)
ZŠ TGM Ivančice Zajímavosti o mé škole.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Informace k přijímacímu řízení na střední školy
VY_32_INOVACE_Racek_ Hraze
Pro přechod na další snímek klikněte levým tlačítkem myši
Železniční muzeum Zlonice
Poměr Co je poměr. Dělení v daném poměru..
Rýchory 2007 © Michaela Bocskorová
Kde hledat informace o oborech a středních školách?
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Zuzka poznává Mariánské Lázně
Paříž Veronika Nováková, 4.A.
Jen se tak koukám co zrovna děláš..
Projekt Karmelka: Školní kiosek
Slovní druhy (hra) VY_32_INOVACE_274_Slovní druhy šablona III/32 Mgr
Jazykový zájezd do YORKU
PRO TY, CO SE RÁDI BOJÍ.
Každý den jsme trochu starší…
Terénní krizová služba
NABÍDKA ŠKOLENÍ CE 2017 / 18 Q2.
Transkript prezentace:

Doverský majákDEN 1. - BATH

BathOpatstvíŘímské lázněNáměstí CircusOdpočíváme na Royal CrescentPózování u muzea Jane AustenovéUlice v Bath

DEN 2. - BRISTOL

BRISTOL – návštěva parníku SS Great Britain

Okolí parníku Great BritainPod parníkem, nad hlavou skloOpravdu velké kormidlo Pózování v kostýmech v muzeu u parníku Bára a David TerezaZuzka Michal MíraDavidMichal, Míra a DavidPaluba parníku Great Britain Město Bristol Okolí parníku Great Britain Ulice BristoluNákupní zóna Okolí Bristolu Most Clifton Bridge

DEN 3. – Stonehenge a Salisbury

Stonehenge

SalisburyKatedrála, kde je uložena Magna Charta Salisbury – okolí katedrály

DEN 4. – Londýn

Londýn – King’s Cross Nádraží, odkud Harry Potter a jeho přátelé odjíždějí do Bradavic. Nástupiště 9 a ¾ Stasia a Kája změnily plány: na střední odcházejí do Bradavic Nástupiště 9 a ¾ Tomáš dostal sovu z Havraspáru. Nástupiště 9 a ¾ Elišku Moudrý klobouk jistě pošle do Nebelvíru. Nástupiště 9 a ¾ Bradavice, třeste se. Bára, Michal a Míra mají Pobertův plánek. Nástupiště 9 a ¾ Zuzka bude možná kamarádit s Hermionou. Nástupiště 9 a ¾ Kája, Péťa a Ondra strávili rok ve třídě profesora Snapa a ještě rádi se vracejí na 28. ZŠ. Nástupiště 9 a ¾ Katka ještě netuší, že se stane skvělou famfrpálovou hráčkou. Nástupiště 9 a ¾ Terka, Eliška, Zuzka a Klárka se trošku bojí školníka Filche, ale stejně míří do Bradavic. Nástupiště 9 a ¾ Filip a Lukáš si ještě myslí, že se svými profesory zametou. To ale netuší, že je lektvary bude učit Pošuk Moody. Nástupiště 9 a ¾ Na Tomáše čeká opravdu nepříjemný předmět – Péče o kouzelné tvory pod vedením Hagrida. Ale on to nevzdá a na konci roku bude už létat na Zobanovi. Nástupiště 9 a ¾ Bradavický expres právě vjíždí do stanice King’s Cross. Šťastnou cestu do Bradavic!

Procházka ulicemi Londýna: Britská knihovna Jezdecká stráž si nevšímala Zuzky……ani Terky… …a dokonce ani Tomáše. Svatá trpělivost, stát tam dvě hodiny, mít na hřbetě kašpara v červeném mundůru a nechat na sebe blýskat foťáky.

Londýn je stejně nejhezčí z řeky. Zvlášť když tak krásně prší! Nejnovější stavba na nábřeží se jmenuje Shard (Střep) a bude to nejvyšší mrakodrap v zemích EU. Paparazzi na lodi.…a další paparazzi na lodi. Cesta do Greenwiche je dlouhá… …ale vyplatila se! Námořní muzeum v Greenwichi má co nabídnout. Královská bárkaV námořním muzeu nesmí chybět model lodiProstory muzea jsou zajímavě řešeny…… ale nakonec stejně zvítězila únava. Prostě tohle muzeum je sen každého učitele.

Ale ještě je třeba dojít ke Královské observatoři a dotknout se nultého poledníku. V cimrmanovském duchu: Jdu na západ… a jdu na východ. Ještě přejít poslední park v Greenwichi……sesbírat poslední zbytky sil k poslední společné fotce… Naposledy napočítat do osmadvaceti a hajdy domů… do Čech… do Plzně… do školy… do… To se nám stýská po Anglii!