Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Doudleby, okres České Budějovice AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_ Živočichové ve volné přírodě – Hmyz TÉMA: Člověk a jeho svět, Prvouka 2. ročník, Hmyz DATUM TVORBY: října 2013 ČÍSLO PROJEKTU: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 ANOTACE Digitální učební materiál využívá především znalosti žáků
z předchozí hodiny – výklad vyučujícího o hmyzu a práci s učebnicí. Vhodně na něj navazuje obrázky a otázkami. Žáci pracují samostatně na PC stanovištích nebo pod vedením učitele na IT a využívají v diskuzi s učitelem i své znalosti z přírody. Odpovědi žáci nachází pod obrázky na snímku nebo u vyučujícího. Snímky 5, 6, 8 a 10 jsou zpracovány i jako prezentace (využíváme hlavně klikání). Na závěr je uvedeno několik druhů hmyzu, který člověku škodí. Žáci samostatně doplní další druhy ze svých znalostí (veš, blecha, mol…)

3 Živočichové ve volné přírodě
H M Y Z

4 SLOŽ PÍSMENKA, co vidíš na obrázku? Klikej!
T Ý U K R B O MOTÝL K A N E S U O H BROUK HOUSENKA

5 Stavba těla hmyzu Spočítej: 1. Kolik má hmyz nohou? 3 6 8 1B 2A 3A
2. Kolik má hmyz tykadel? 2 8 3 1B 2A 3A 3. Kolik má hmyz křídel? 2 páry nebo žádné 3 páry 1 pár nebo žádné Odpovědi hledej pod obrázky.

6 CO VIDÍŠ NA OBRÁZKU? A. ÚL ? B. MRAVENIŠTĚ ? MRAVENIŠTĚ
Odpovědi hledej pod obrázky. JEHLIČÍ,VĚTVIČKY… Z čeho je postavené mraveniště? Najdeš mravence?

7 MRAVENEC LESNÍ Prohlédnete si obrázek mravence a odpovězte:
Kolik má nohou? Odkud mu rostou nohy? Co má na hlavě? Jaký má zadeček? Jakou má barvu? 6 Z HRUDI 2 TYKADLA KULATÝ REZAVOU A ČERNOU Odtáhni obrázek nebo na něj klikni.

8 CO JE NA TOMTO OBRÁZKU ? A. MEDOVÁ PLÁSTEV B. VČELÍN MED NEKTAR
Obr. MEDOVÁ PLÁSTEV Otázky: úlu nektar a pyl opyluji med MED VČELY PŘEZIMUJÍ V _______________. NA JAŘE SBÍRAJÍ ___________A_____. PŘITOM KVĚTY __________________. V ÚLU VYTVÁŘEJÍ ________________ . NEKTAR ÚLU PYL OPYLUJÍ

9 HMYZ PŘINÁŠÍ NEJEN UŽITEK.
ALE I ŠKODÍ ! Stromy zničené lýkožroutem smrkovým Mandelinka bramborová se živí listy brambor Housenka běláska zelného si ráda pochutnává na listové a košťálové zelenině. Podívej se pod růžový nadpis. Jmenuj některý další hmyz, který škodí člověku. Blecha, veš, mol, štěnice..

10 A NA ZÁVĚR JEŠTĚ HRA DO PŘÍRODY – hra pro 2 a více družstev
Mravenci vynášejí své kukly na sluníčko, aby je ohřálI. Za pomoci rolí papíru nebo starých obvazů či pruhů látky obalte některého kamaráda z družstva, pak ho všichni uchopte - spolupracujte jako mravenci při práci. Odneste ho k vyznačené metě. KDO ZVÍTĚZÍ? Hodnotí se nejen rychlost, ale i to, jestli se zabalení nerozmotalo. HEZKOU ZÁBAVU!

11 ZDROJE Scott Bauer, Soebe, Učebnice: PRVOUKA 2 Napsaly: PaedDr. Hana Mühlhauserová; PaeDr: Jaromíra Svobodová Nová škola, s.r.o., 2013 Metodický materiál IS a SEV „Pod skálou“ Stožec Ostatní fotografie - vlastní fotogalerie autorky


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola"

Podobné prezentace


Reklamy Google