Bakalářský studijní program Strukturální politika EU pro veřejnou správu Navazující magisterský program Strukturální politika EU a rozvoj venkova Katedra.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
KONFERENCE „VĚDA, MANAGEMENT A LIDSKÉ ZDROJE“ SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 1. PROSINCE 2011 HLAVNÍ SMĚRY PROJEKTU NAKI „ EFEKTIVNÍ METODIKY PODPORY.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Prezentace oboru Regionální rozvoj Katedra regionální a environmentální ekonomiky Ekonomická fakulta, VŠB - TU Ostrava.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Rodina a zaměstnání inovace pro venkov registrační číslo projektu: CZ.1.04/5.1.01/ Michal Jarolímek 4. listopadu 2014.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
facebook ksr.ef.jcu.cz.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Rozpočtová a fiskální politika 27. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 27.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Rozpočtová a fiskální politika
Ostravská univerzita (1991 → )
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje
Sociální podnikání a lokální ekonomika Mgr. Alena Zieglerová
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Rozpočtová a fiskální politika
Rozpočtová a fiskální politika
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Bakalářský studijní program Strukturální politika EU pro veřejnou správu Navazující magisterský program Strukturální politika EU a rozvoj venkova Katedra strukturální politiky EU a rozvoje venkova Zde je prostor pro vložení obrázku nebo obrázků v šedé barvě.

proč bych měl studovat zrovna tento obor? co mě naučí? Je to obor s regionálním zaměřením, kde se dozvíte......jak na fondy a peníze EU...jak peníze použít nejen pro region, ale i ve státní správě, podnikání nebo v neziskových organizacích...je to malý obor s cca 40ti studenty v ročníku...uplatňujeme individuální přístup ke studentovi

je to těžký obor? jaké mají požadavky? Kromě standardních požadavků společných pro všechny obory EF (makro a mikroekonomie, statistika a matematika, jazyky). Nabízíme specializaci v našich profilových předmětech: Regionálním projektování Evropská integrace Environmentální ekonomie Sociologie venkova Politologie Podrobné info o našich předmětech najdete v Magentové knize - studijní plány: str , , , anotace předmětů: str

jak se uplatním?...jako absolventi tohoto studijního programu budete schopni připravovat projekty žádající finanční podporu ze strukturálních fondů EU a jiných zdrojů veřejných územně správních celků. Uplatníte se konkrétně v těchto žádaných pozicích (podle Národní soustavy povolání)Národní soustavy povolání Projektový manažer Programový manažer v oblasti ESF Odborný pracovník projektu Referent monitorovacího systému EU Můžete působit v orgánech a organizacích EU, v centrálních orgánech ČR (ministerstva, banky, platební agentury), ve veřejné správě (krajské úřady, regionální odbory apod.).

jak mohu ve studiu pokračovat?...z bakalářského oboru Strukturální politika EU pro veřejnou správu (SPVS) můžete pokračovat ve studiu na magisterském oboru Strukturální politika EU a rozvoj venkova (SPEU) Nenechte se mýlit, nejde o dva odlišné obory......to jsou jen dva historicky vzniklé názvy. Obory bakalářský Strukturální politika EU pro veřejnou správu (SPVS) a magisterský Strukturální politika EU a rozvoj venkova (SPEU) na sebe logicky navazují

jsou tam nějaké výhody a nabídky? Malá katedra, která řeší mezinárodní granty a pořádá konference s tématikou... životního prostředí a energie a zelené ekonomiky – projekt GILDEDprojekt GILDED mezinárodní regionální spolupráce – projekt UNICREDSprojekt UNICREDS kultury a regionálních kořenů ve vztahu k udržitelnému rozvoji – COST Land and Art konference Naše společná přítomnost: Ekonomický růst v souvislostech – Naše společná přítomnostNaše společná přítomnost...do projektů se jako studenti a doktorandi můžete zapojit přímo nebo přes témata bakalářských, diplomových a doktorandských prací.

projekt GILDED Řízení, infrastruktura, životní styl a spotřeba energie: Evropské post-uhlíkové komunity (anglicky Governance, Infrastructure, Lifestyle Dynamics and Energy Demand: European Post-Carbon Communities, zkratka GILDED) - tříletý mezinárodní výzkumný projekt zabývající se energetickou spotřebou domácností v EU, financovaný Sedmým rámcovým programem Evropské Unie. Projekt byl realizován od prosince 2008 do prosince Výzkum, probíhal v pěti evropských státech ve vybraných oblastech, ve kterých se nacházelo městské centrum i okolní venkovský prostor. V ČR se jednalo o oblast Českobudějovicka. Hlavním cílem výzkumu bylo identifikovat sociální, ekonomické, kulturní a politické faktory a procesy, které ovlivňují energetickou spotřebu domácností. Výzkum byl zaměřen na faktory dané životním stylem jednotlivců (zachycení individuálních rozdílů) a na faktory tvořící strukturu prostředí (ráz prostředí a společnosti, tradice atd.). Projekt kladl velký důraz na šíření výsledků výzkumu a pokud možno jejich užívání v praxi při tvorbě šetrné evropské energetické politiky. Sedmým rámcovým programem Evropské Uniehttp://gildedeu.hutton.ac.uk/cs

projekt UNICREDS University Collaboration in Regional Development Spaces. Tento projekt byl financován z Programu Interreg IVc, prostředků Jihočeského kraje a Jihočeské univerzity. Realizace projektu proběhla od ledna 2010 do prosince Hlavním cílem byl rozvoj prohloubení spolupráce univerzity s regionem – podpora regionálního rozvoje ve smyslu vytváření nových pracovních příležitostí a lepší vzdělanost umožňující rozvoj regionu na základě komunikace univerzity se zástupci kraje. Práce byla soustředěna na analýzu přínosu univerzity pro region a na společné aktivity v rámci spolupráce mezi univerzitami, podniky a místní státní správou a samosprávou. Dále bylo zkoumáno uplatnění absolventů univerzity v rámci regionu a možnosti zlepšení kvalifikačního zázemí regionu a jeho konkurenceschopnosti. Výsledná doporučení projektu si kladla za cíl zapracování do dotčených politik EU a do rozvojových dokumentů jednotlivých účastnických regionů. Interreg IVc

projekt COST Land and Art Land and Art sociální hnutí jako součást kulturní udržitelnosti krajiny a společnosti. Projekt řeší sociální, kulturní a ekonomické přínosy relativně nového sociálního hnutí, využívajícího pro obnovu lokálních míst v krajině neprofesionální instalace připomínající umění Land-Art. Jde o proces oživování místní paměti krajiny, místa zdola nahoru, který není přímým pokračováním tradičních koncepcí Land-Art, i když využívá jeho prostředků, především instalace ve volné krajině.

konference Naše společná přítomnost: Ekonomický růst v souvislostech Čtvrtý ročník konference Naše společná přítomnost s podtitulem Ekonomický růst v souvislostech se koná 17. dubna 2014, tentokrát na půdě Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Jak je patrné již z názvu konference, letošní ročník bude věnován především ekonomickým tématům: vztahu ekonomie a ostatních společenských věd, ekonomii a životnímu prostředí, etice v ekonomii a dalším aspektům ekonomického růstu. Konferenci spolupořádají Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, Pedagogická fakulta Univerzity Hradec Králové a Centrum pro otázky životního prostředí Univerzity Karlovy. Konference je určena akademikům a studentům Jihočeské univerzity i dalším zájemcům z řed neziskového sektoru, firem, státní správy či širší veřejnosti. Vstup na konferenci je opět zdarma.

jsou tam nějaké výhody a nabídky? Během studia můžete využít naše kontakty s praxí... spolupráce s Místním akčními skupinami (MAS) je možné studovat ve Spojených státech odborné exkurze do Bruselu a orgánů EU kromě ERASMU i na připravovaném společné triple degree studium pro Německo, Francii a Českou republiku

spolupráce s MAS Místní akční skupina Sdružení Růže vznikla v lednu 2004 Jejími členy jsou jak představitelé obcí a neziskových organizací, tak i podnikatelé a další aktivní obyvatelé regionu Sdružení Růže V současnosti má MAS 32 členů a působí na území 23 obcí s více než 26 tisíci obyvatel. Naším cílem je podporovat harmonický rozvoj regionu. Za tímto účelem jsme vytvořili vlastní strategii s názvem "Růže rozkvétá kooperací". Místní akční skupina Blanský les - Netolicko o.p.s. byla založena prosinci roku Prvotním impulsem pro její vznik byla potřeba vzniku aktivního partnerství měst a obcí, neziskových organizací, podnikatelských subjektů a občanů v otázkách dalšího rozvoje venkova a především daného území. Místní akční skupina Chance in Nature – sdružení podnikatelů, neziskových organizací a veřejného sektoru působí na území Prachaticka, Vlachovobřezska, Čkyňska Vacovska a Vimperska od roku Cílem sdružení je maximální využití potenciálu území a zajištění trvale udržitelného rozvoje s ohledem na ekologické principy.

studium ve Spojených státech Nabízíme možnost stáže na University of Missouri, Columbia (Mizzou), se kterou má Jihočeská univerzita uzavřenu smlouvu o vzájemné výměně studentů (Memorandum of understanding). Podrobnosti o průběhu tříměsíční stáže, na které byl Dr. Jan Vávra, Ph.D. na se můžete dočíst na stránkách časopisu EFektivMizzouEFektiv

...těšíme se na Vás!