„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B6.00043.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Podpora meziobecní spolupráce
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
. PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE PROJEKT SVAZU MĚST A OBCÍ ZBRASLAVICE 4. PROSINCE 2014.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Místní akční skupina Rakovnicko
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
2. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Cheb Místo: KC Svoboda Cheb Dne:
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Projekt Podpora meziobecní spolupráce (reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B ) 2. oficiální setkání představitelů obcí ve správním obvodu ORP Třebíč Třebíč, 22.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů CZ.1.04/4.1.00/B
Valná hromada DSO Tišnovsko Tišnov 10. prosince 2014 PROJEKT „PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE“ (CZ.1.04/4.1.00/B )
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
2. SETKÁNÍ STAROSTŮ OBCÍ z území MAS Otevřené zahrady Jičínska z. s. v rámci projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ ,
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
MAS JIŽNÍ HANÁ Místní Akční Skupina Jižní Haná. Projednání bodu 2 Zpráva o dosavadní činnosti MAS Jižní Haná.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
„OBCE SOBĚ“ „ Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností“
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Setkání místních akčních skupin Olomouckého kraje k přípravě na nové plánovací období EU Tvorba Integrované strategie rozvoje MAS Šternbersko Pozlovice,
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Integrovaný regionální operační program
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Moje práce na Broumovsku
Výsledky dotazníkového šetření všech CSS
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
J a k REALIZUJEME MAP II NA ŘÍČANSKU ? Linda Kůstková.
I. Setkání se starosty obcí
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
7. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Transkript prezentace:

„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B

MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE OBCÍ PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE OBCÍ PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ – výstupy projektu Jedním z výstupů projektu je dokument strategie spolupráce obcí „Strategie spolupráce obcí v MAS Podhorácko“

Strategie spolupráce obcí v MAS Podhorácko Obsah: Část 1 - Karta MAS Část 2 - Definice potenciálu spolupráce obcí na platformě MAS Část 3 - Potřeby spolupráce obcí na platformě MAS Část 4 - Návrhová část strategie spolupráce obcí Část 5 - Akční plán spolupráce obcí na platformě MAS Část 6 - Implementace spolupráce obcí na platformě MAS

Strategie spolupráce obcí v MAS Podhorácko Část 1 - Karta MAS (základní údaje o společnosti) -55 obcí v regionu MAS Podhorácko obyvatel -13 dobrovolných svazků obcí - ORP Třebíč a Jihlava

Strategie spolupráce obcí v MAS Podhorácko Část 2 - Definice potenciálu spolupráce obcí na platformě MAS Obsahuje obecný popis dosavadní spolupráce obcí v jednotlivých tématech projektu (regionální školství, doprava a veřejná dopravní obslužnost, zaměstnanost, odpadové hospodářství, protipovodňová opatření a krizové řízení). Obsahuje analýzu lidských a finančních zdrojů (personální obsazení MAS, DSO, obcí, škol, financování obcí, MAS, DSO, přehled dotací do podnikatelského a neziskového sektoru)

Strategie spolupráce obcí v MAS Podhorácko Část 3 - Potřeby spolupráce obcí na platformě MAS Obecný popis potřeb Potřeby spolupráce dle témat Náměty na spolupráci vyplynuly ze společného setkání při kulatém stolu a při schůzkách programového týmu.

Strategie spolupráce obcí v MAS Podhorácko Část 4 - Návrhová část strategie spolupráce obcí Základní strategický cíl: Zkvalitnit spolupráci obcí a zefektivnit chod úřadů v regionu MAS Podhorácko Specifické cíle pro plnění základního cíle: 1.Podporovat regionální školství a jeho návaznost na celoživotní učení 2.Podporovat dopravu a dopravní obslužnost s využitím svépomocných řešení 3.Zlepšit situaci v oblasti zaměstnanosti a zaměstnatelnosti v regionu 4.Snížit administrativní zátěž obecních úřadů

Strategie spolupráce obcí v MAS Podhorácko Část 4 - Návrhová část strategie spolupráce obcí Každý specifický cíl má uvedena konkrétní opatření: Specifický cíl 1: Podporovat regionální školství a jeho návaznost na celoživotní učení Opatření: 1.1 Podpora malotřídních škol jako vzdělávacích center obce 1.2. Využití prostor škol pro zakládání komunitních škol 1.3. Spolupráce škol na území (např. regionální učebnice) 1.4. Proškolování ředitelů a pedagogů i ve smyslu komunitní spolupráce a zakládání VKŠ

Strategie spolupráce obcí v MAS Podhorácko Část 4 - Návrhová část strategie spolupráce obcí Specifický cíl 2: Podporovat dopravu a dopravní obslužnost s využitím svépomocných řešení Opatření: 2.1. Budování a rozvoj cyklostezek 2.2. Rozvoj komunitní dopravy (svoz občanů, dětí, seniorů)

Strategie spolupráce obcí v MAS Podhorácko Část 4 - Návrhová část strategie spolupráce obcí Specifický cíl 3: Zlepšit situaci v oblasti zaměstnanosti a zaměstnatelnosti v regionu Opatření: 3.1. Vznik webového portálu (nabídky podnikatelů z území) 3.2. Pomoc malým podnikatelům (v rámci dotací, získávání zaměstnanců a potřebná administrativa) 3.3. Školení pro začínající podnikatele 3.4. Kurzy pro nezaměstnané 3.5. Sdílení příkladů dobré praxe

Strategie spolupráce obcí v MAS Podhorácko Část 4 - Návrhová část strategie spolupráce obcí Specifický cíl 4: Snížit administrativní zátěž obecních úřadů Opatření: 4.1. Pomoc při žádosti o dotaci, výběrovém řízení 4.2. Školení pro pracovníky obecních úřadů 4.3. Sdílení příkladů dobré praxe

Strategie spolupráce obcí v MAS Podhorácko Část 5 - Akční plán spolupráce obcí na platformě MAS Příklady projektů, které by mohly být realizovány: - kurzy pro ředitele škol - školení pro pracovníky obecních úřadů - kurzy pro nezaměstnané - interaktivní webové stránky - kurz starostů v komunitním rozvoji obcí - koordinace setkání a sdílení příkladů - pomoc při žádostech o dotaci a výběrových dobré praxe řízeních - koordinace setkání aktérů – budování cyklostezek, komunitní doprava

Strategie spolupráce obcí v MAS Podhorácko Část 6 – Implementace spolupráce obcí na platformě MAS V Integrované strategii komunitně vedeného rozvoje území regionu MAS Podhorácko na roky 2014 – 2022 jsou stanoveny 4 prioritní oblasti. Každá priorita má své specifické cíle a opatření, které mohou být řešeny jak individuálními projekty, tak i formou spolupráce různých subjektů a tedy i obcí. Ale samostatná spolupráce obcí není v Integrované strategii komunitně vedeného rozvoje území regionu MAS Podhorácko uvedena. Na základě výše uvedených skutečností doplňujeme, že samostatná spolupráce obcí bude specifikována touto: Strategií spolupráce obcí na území MAS Podhorácko“, jako průřezová činnost procházející všemi prioritami.