 Významný pokles počtu žáků na základních školách  Dlouhodobější demografické trendy  Zvýšené nároky na rozpočet města při financování provozu škol.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Advertisements

Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
STUDIE PROVEDITELNOSTI
MČ Praha 21 - Újezd nad Lesy Újezd nad Lesy dne 8. března 2012.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
I. OFICIÁLNÍ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ OBCÍ V SO ORP KUTNÁ HORA GASK 12. ČERVNA 2014 PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Projekt Svazu měst a obcí reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B
Dominance veřejných vzd. inst. 23 mateřských škol, 16 základních, 3 speciální (praktické), 3 umělecké 5 ZŠ neúplných nedostatek jeslí nárůst počtu dětí.
Program rozvoje města Železný Brod 1. JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY ZDŮVODNĚNÍ ● FUNKCE ● ČINNOST ÚLOHA ČLENŮ ● HARMONOGRAM
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
. PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE PROJEKT SVAZU MĚST A OBCÍ ZBRASLAVICE 4. PROSINCE 2014.
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
vlastní hodnocení školy
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ V PLZEŇSKÉM KRAJI. Počet škol a školských zařízení v Plzeňském kraji zřizovaných obcemi 385 zřizovaných krajem 98 soukromých 17 církevních.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Rozvoj Zoologické zahrady Jihlava Záměr projektu Smysl projektu Lidské zdroje Fin. analýza předkladatele.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Seminář k ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Dokladování udržitelnosti projektů v Závěrečných zprávách Fond soudržnosti sektor životního.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Místní akční skupina Rakovnicko
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Projekt Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků škol a školských zařízení Libereckého kraje v oblasti řízení a personální politiky I CZ.1.07/1.3.00/
MĚSTO ROŽNOV POD RADHOŠTĚM NÁVRH ZMĚNY FINANCOVÁNÍ PROVOZU ŠKOL (PO)  důvody  cíle  záměry  způsoby provedení.
KONCEPČNÍ ZÁMĚR REFORMY SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 15. dubna 2015 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Porada škol a školských zařízení Středočeského kraje
Pět let RF v číslech úspěchy, rozpaky, hledání
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
místo konání: Krajský úřad Libereckého kraje
Základní vzdělávání a další …
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
Bc. Magdalena Zábranská
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
Místní Akční Plány rozvoje vzdělávání
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Institucionální program
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
DALŠÍ KROKY V OBLASTI RACIONALIZACE SÍTĚ ŠKOL
Transkript prezentace:

 Významný pokles počtu žáků na základních školách  Dlouhodobější demografické trendy  Zvýšené nároky na rozpočet města při financování provozu škol  Aktualizace „Dlouhodobého záměru rozvoje vzdělávání na území města“

Výkonové ukazatele (Výkaz S 3-01 o základní škole) Školní rok 2005/2006 Školní rok 2010/2011 Rozdíl ročník počet žáků počet třídprům.poč.ročník počet žáků poče t třídprům.poč.ročník počet žáků počet třídprům.poč. žáků/1tř , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,83 I.stupeň ,39I.stupeň ,61I.stupeň ,78 II.stupeň ,94II.stupeň ,83II.stupeň ,11 Celkem ,59Celkem ,12Celkem ,47

NAVRHNOUT VOLENÝM ORGÁNŮM MĚSTA VARIANTY ŘEŠENÍ OPTIMÁLNÍ SÍTĚ ŠKOL ZŘIZOVANÝCH MĚSTEM S UVEDENÍM KONKRÉTNÍCH VÝHOD A NEVÝHOD KAŽDÉ VARIANTY S CÍLEM: - zachování současné programové nabídky vzdělávání na území města - zabezpečení racionálního a efektivního využití nemovitého majetku města ve správě škol zřizovaných městem - zabezpečení priorit města v oblasti vzdělávání uvedené v dlouhodobém záměru vzdělávání - zvýšení kapacit předškolního vzdělávání pro děti, které dosud nemohly být přijaty do MŠ

- analytická a rozborová část - hodnocení škol - koncepční část – návrh variant řešení

- starostka města - vedoucí odboru školství - odborníci z oblasti správy a řízení školství (mimo město Rožnov) - odborníci pro analýzu finanční náročnosti provozu škol a investiční výdaje - zastupitelé města se zkušenostmi v oblasti školství

 Analyticko-rozborová část  Demografické studie  Změny výkonových ukazatelů na jednotlivých školách  Předpokládané počty žáků na ZŠ na území města do roku 2015  Výdaje na opravy a udržování na ZŠ zřizovaných městem  Zapojení fondů do financování provozu škol  Investiční výdaje na ZŠ zřizované městem  Provozní příspěvky na ZŠ zřizované městem  Školní vzdělávací programy  Výroční zprávy o činnosti škol  Komentář škol k využití uvolňovaných kapacit od roku 2006  Podklady škol hodnotící současné využití tříd škol  Přehledy o dojíždějících žácích a žácích odcházejících na víceletá gymnázia  Hodnotící zprávu škol k plnění podmínek stanovených v „Dlouhodobém záměru rozvoje vzdělávání na území města“  Koncepce jednotlivých ZŠ na další období

 1. setkání 21. dubna 2011  2. setkání 15. června 2011  Návštěva základních škol 15. června června 2011  Hodnocení škol, vypracování návrhu variant řešení sítě škol na území města  3. setkání 20. července 2011 – zpracování konečných výstupů  Projednání návrhu variant řešení na Radě města  Informování zastupitelů na Zastupitelstvu města  Informace veřejnosti (www stránky města, veřejné slyšení)

 Přednosti a nedostatky (slabé stránky) v oblastech: Výchovy a vzdělávání Předpokládaného počt u žáků v dalším období Vybavenosti škol (ICT, jazykové a odborné třídy) Využití tříd (volných kapacit) Ekonomiky provozu škol

Návrhy zpracovali členové pracovní skupiny. Návrhy jsou konkretizovány v souboru „Návrh variant optimalizace škol“ a obsahují:  Důvody  Přínosy, pozitiva  Rizika, negativa

1. Zrušení nebo postupný útlum ZŠ Pod Skalkou a převedení žáků do ostatních základních škol zřizovaných městem. 2. Zrušení nebo postupný útlum ZŠ Záhumení a převedení žáků do ZŠ Videčská. 3. Zrušení ZŠ 5. května 1700 a převedení žáků do ZŠ Videčská a ZŠ Pod Skalkou. 4. Zrušení ZŠ Videčská a převedení žáků do ZŠ 5. května 1700 a ZŠ Pod Skalkou. 5. Snížení kapacity ZŠ Videčská a uvolněné prostory „nad jídelnou“ využít na přestěhování MŠ Na Zahradách. 6. Snížení kapacity ZŠ 5. května 1700 a uvolněné prostory „dolního pavilonu“ využít na přestěhování MŠ Radost a MŠ 5. května Ponechání všech škol zřizovaných městem v současném stavu.

 Realizovat variantu 5. a 6., variantu 5. od školního roku 2012/13, variantu 6. od školního roku 2013/14.  Zpracovat studii využitelnosti uvolněných prostor ZŠ pro předškolní vzdělávání (hygiena, projektant, zástupci města, KD managament škol).  Rozhodnout o využitelnosti uvolněných objektů mateřských škol.

 Opravy a udržování objektů ZŠ a MŠ zásadně řešit přes správce – KD Rožnov  Nákup energií pro školy zajistit hromadně (význačná úspora provozních výdajů)  Zajištění kancelářských, hygienických potřeb řešit společně (množstevní slevy)

 Seznámení veřejnosti s návrhem variant řešení (www stránky města, veřejné slyšení)  Zapracování připomínek zastupitelů a veřejnosti do jednotlivých variant řešení optimalizace sítě škol  Vybrání variant určených k realizaci Radou města  Zpracování studií proveditelnosti a ekonomických dopadů u vybraných variant  Předložení vybraných variant řešení optimalizace sítě škol na území města ke schválení Zastupitelstvu města