Téma měsíce: Kniha-můj přítel Téma měsíce: Kniha-můj přítel Školní družina ZŠ Na Smetance Praha 2 měsíc Březen Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROMĚNY PŘÍRODY NA JAŘE - 2. ROČNÍK
Advertisements

Školní družina ZŠ Na Smetance, Praha 2
ZŠ Kostomlaty pod Milešovkou
Beseda s paní spisovatelkou
Vyhodnocení velké vánoční rodinné soutěže Tak už jste se konečně dočkali! Po důkladném vyhodnocení všech zaslaných prací již známe výherce vánoční soutěže.
VY_32_INOVACE_ 19_ Rozmanitost přírody Zelenina (SADA ČÍSLO 2)
VII. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
VY_32_INOVACE_ 03_ Lidé a čas Roční období (SADA ČÍSLO 2)
Jarní prázdniny ve školní družině
SEMINÁŘ PRO PEDAGOGY ZŠ 15. dubna 2013 v 9:00 hodin.
č t v r t e k, hřiště ZŠ Novosedlice.
„Den Země v Národní rezervaci Rejvíz“ – „Dětský den 2009“
Pro Sdružení Nového Města Pražského zpracoval Milan ŠULC VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ 2013 POZITIVA A NEGATIVA OČIMA NÁVŠTĚVNÍKŮ Výsledky výzkumu z podzimu 2013.
JARO Prvouka.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Stokorcový les Časový rozsah: 17 hodin – 2 hodiny – sledování filmu na interaktivní tabuli 1 hodina – četba příběhu + prohlížení materiálů od žáků 4 hodiny.
Ohlédnutí za třetí třídou. Kdopak to ťuká na dveře? No jo, měsíc září je tady. Máme novou třídu, v prvním patře. Tady půjde učení samo.
JARO V březnu je první jarní den. My s tátou dáváme mámě kytičku sněženek, obyčejně nějakou najdu na zahradě. Vystrčila zelený klíček z hlíny a já ji.
Hodina Prvouky- Rok, roční období
27. – 31.srpna 2012 Příměstském tábor v Nepomuku byl zaměřen na ručn í pr á ce a turistiku. Každý den byl věnov á n jednomu ročn í mu obdob í. Začínali.
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školní roce 2012/2013 pro 9. ročník (19. – 24. úloha) IV. označení digitálního učebního materiálu:
Základní škola a Mateřská škola Horní Stropnice Školy pro venkov.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
TÁBOR Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
VY_32_INOVACE_10_ Přírodověda pro 4. ročník
P Ě VECKÁ SOUT Ě Ž 31 ZPĚVÁKŮ SE VE STŘEDU 25. BŘEZNA 2015 ZÚČASTNILO SOUTĚŽE V SÓLOVÉM ZPĚVU. SOUTĚŽÍCÍ SI NEJPRVE SPOLEČNĚ ZAZPÍVALI, A POTÉ UŽ JEDNOTLIVĚ.
M. Danihlíková E. Martinková. 1. třída Do první třídy jsme přišli jako malé, roztomilé a hlavně natěšené dětičky. Jenže jsme ještě netušili co nás čeká.
Škola.
Didaktika geografie.
Jaro Test pro 1.roč. obd.duben. Jaro Test pro 1.roč. obd.duben.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
Téma měsíce: Jaro přišlo k nám Školní družina ZŠ Na Smetance Praha 2 měsíc Duben Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme z příchozího jara. Jaro už.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova1045 AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková NÁZEV: VY_32_INOVACE_8/11_Jaro TEMA: Jaro ČÍSLO PROJEKTU: CZ.07/1.4.00/
Knížka je můj kamarád Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
125 let od první zmínky knihovny 95 let od založení knihovny v Loučce.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Aleš Jarolím VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Český jazyk_12_Slovní druhy.
ROČNÍ OBDOBÍ VY_32_INOVACE_1C_11 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_Šípková Růženka TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Dějepis 6.ročníku Úvod do dějepisu.
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_02_07_Česká Lípa.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Gertruda Miličková NÁZEV: Řečtí bohové TÉMATICKÝ CELEK: Nejstarší.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
JARO.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
ROČNÍ OBDOBÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
JARNÍ KVĚTINY Březen to je měsíc jara, budí všechny květinky.
RISKUJ! VY_32_Inovace_01MT-3 autor: Mgr. Tereza Mačková
Neživá příroda – roční období, střídání dne a noci
ZŠ Staré Město.
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
VYNÁŠENÍ MORANY
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.1 ROK a ROČNÍ OBDOBÍ fotografie - vlastní.
Příroda na jaře - opakování
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
VY_32_INOVACE_17_PŘV_BYLINY
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
ROČNÍ OBDOBÍ - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_04_JARO TÉMA: JARO
Přírodopis Č. DUMu: VY_32_INOVACE_12_lidské rasy a rovnoprávnost
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
VY_32_INOVACE_08_ROK_jaro
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
DEN ZEMĚ 20. dubna 2018.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_16_PRVOUKA_JARO.
Transkript prezentace:

Téma měsíce: Kniha-můj přítel Téma měsíce: Kniha-můj přítel Školní družina ZŠ Na Smetance Praha 2 měsíc Březen Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme z příchozího jara. Začínají přípravy jarního úklidu. Slunce budí všechno ze zimního spánku a do přírody se vracejí veselé zvuky probouzejícího se ptactva. Třídy mění barvy z modré a bílé na zelenou a žlutou. Březen je měsícem knihy a k tomu směřovala také naše činnost. Prohlubovali jsme si vědomosti v oblastech literatury, zeměpisu, vlastivědy a přírodovědy. Ve všech třídách probíhaly různé vědomostní soutěže, kvízy a besedy. Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme z příchozího jara. Začínají přípravy jarního úklidu. Slunce budí všechno ze zimního spánku a do přírody se vracejí veselé zvuky probouzejícího se ptactva. Třídy mění barvy z modré a bílé na zelenou a žlutou. Březen je měsícem knihy a k tomu směřovala také naše činnost. Prohlubovali jsme si vědomosti v oblastech literatury, zeměpisu, vlastivědy a přírodovědy. Ve všech třídách probíhaly různé vědomostní soutěže, kvízy a besedy.

Hrajeme si,vyrábíme, odpočíváme 1.odd. 2.odd. A.Smutná D.Brandnerová Vědomostní soutěž: „ Co už vím“. Obsahem soutěže byla témata z různých oborů: Věda a technika, přírodověda,kultura,dějiny,sport. Každý test obsahoval 10 otázek. Za každou správnou odpověď získal soutěžící1 bod. Nejvyšší počet byl 60 bodů. Nejvíce správných odpovědí bylo z oblasti Přírody. Průměrný počet na jednoho soutěžícího byl 40 b. Výsledky soutěže: 1.místo Marek Hasík 57 bodů 2.místo Ema Tréglová 54 dobů 3.místo Eliška Průšová 47 bodů Děti nelenily ani ve výtvarné činnosti. Kvíz: Obecné znalosti ( 3.a 4.tř.) Znalosti byly ze všech oblastí přiměřené věku dětí. Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější: 1.Jakou barvu má karotka? ( Oranžová) 2.Kolik minut má hodina? (60min.) 3.Z čeho se dělá tvaroh? ( Z mléka ) 4.Po které straně chodníku by měli chodit chodci? ( Po pravé) 5.Doplň rčení:“Krade jako ……. (Straka) Z patnácti otázek nejvíce zodpověděla Nela Čížková- 14bodů Bodový průměr byl 10 bodů,což je lepší průměr. A co vyráběly? Například :

Zájmová činnost výtvarný kroužek dramatický kroužek Anna Smutná Božena Raabová Jarní květiny - koláž Jarní květiny - koláž Velikonoční vajíčko Velikonoční vajíčko Téma: Slušné chování mezi kamarády. Na první hodině jsme si povídali, jaký je rozdíl mezi dobrým a špatným kamarádem. Pomocí loutek jsme si vytvořili negativní atmosféru a učili jsme reagovat na danou situaci. V příštích hodinách jsme se zaměřili na dětskou četbu, povídání o spisovatelce Boženě Němcové.

Poznáváme své město 4.3. Muzeum hl.m.Prahy Výstava obrazů Pravěk Děti si prohlédly stálou expozici historické Prahy od pravěku až do roku Na toto téma byla ve školním družině vyhlášená soutěž O nejlepší obrázek z pravěku Staroměstská radnice- podzemní chodby Staroměstská radnice patří mezi naše nejvýznamnější architektonické památky, a proto i my jsme chtěli,aby děti věděly o její historii. Prohlídkou muzea a podzemních chodeb si mohly blíže představit život lidí v středověké Praze Podskalské muzeum Výtoň Prohlídka muzea je věnována historii plavení dřeva. Loutka „Vašek“ se strejdou Františkem provedli děti a zazpívali si s nimi plaveckou písničku. Nakonec dostaly plavecký list Velikonoce v MŠ Na Smetance Výstava velikonočních prací se dětem velice líbila. Byla inspirací blížících se jarních svátků.