Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Téma měsíce: Jaro přišlo k nám Školní družina ZŠ Na Smetance Praha 2 měsíc Duben Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme z příchozího jara. Jaro už.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Téma měsíce: Jaro přišlo k nám Školní družina ZŠ Na Smetance Praha 2 měsíc Duben Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme z příchozího jara. Jaro už."— Transkript prezentace:

1 Téma měsíce: Jaro přišlo k nám Školní družina ZŠ Na Smetance Praha 2 měsíc Duben Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme z příchozího jara. Jaro už je tady,ptáci vesele švitoří, vzduch krásně voní. Duben je měsíc velikonočních svátků, oslav příchozího jara a proto i činnost ŠD se nese tímto směrem. Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme z příchozího jara. Jaro už je tady,ptáci vesele švitoří, vzduch krásně voní. Duben je měsíc velikonočních svátků, oslav příchozího jara a proto i činnost ŠD se nese tímto směrem.

2 Hrajeme si,vyrábíme, odpočíváme soutěžíme malujeme A.Smutná I. oddělení Zkuste si poměřit své vědomosti se svojí ratolestí: Vědomostní soutěž 1.Jak se nazývá sídlo amerického prezidenta? 2.Které slovo začínající na P má stejný význam jako tečka. 3.Kam se dovoláš,když vytočíš telefonní číslo 155 4.Který nápoj se vaří z chmele? 5.Jakou společnou měnu používají členové EU 6.Odkud řídí dispečer přistávání a vzlétání letadel? 7.Která část automobilu nebo budovy je interiér? Stojánky na velikonoční vajíčka Pomůcky: barevný papír, lepidlo, dekorativní papír,stužka,rulička Ruličku olepíme dekorativním papírem. Na zadní stranu nalepíme zajíčka a přední stranu ozdobíme stužkou. Je to pěkná dekorace do květináče.

3 Hrajeme si, vyrábíme,odpočíváme Na začátku měsíce přijaly děti pozvání do Muzea hl.města Prahy, kde se seznámily s postupem pečení velikonočních perníčků. Svou fantazii zapojily ve velkém a vyzdobený perníček si mohly odnést domů. Kvíz Země odkud pocházím Vietnam. Děti se seznámily s tradicemi a životem asijských zemí. Pokusily se psát vietnamským písmem a nakonec formou kvízu si vyzkoušely své vědomosti. D.Brandnerová II.oddělení soutěžíme malujeme Tulipány ( dekorace na okno ) Pomůcky: barevný papír(karton), nůžky, lepidlo Na barevný papír narýsujeme 2 kružnice. vnitřní kruh vystřihneme. Na zelený papír nakreslíme trávu a stonek tulipánu. Trávu vlepíme do vnitřní kružnice. Nakonec na libovolný barevný papír nakreslíme květ tulipánu a nalepíme na stonek.

4 Hrajeme si, vyrábíme,odpočíváme Běh na čas v Riegrových sadech Na začátku měsíce děti soutěžily ve sportovním odpoledni,kde změřily svoje síly v orientačním běhu. Byla to příprava blížícího se obvodního kola sportovní akce mezi dětmi ŠD z Prahy 2. Bylo to hodně napínavé a tady jsou výsledky : 1.místo Aleksa Prodanovič 2.místo Kristýna Záhorská 3.místo Antonín Bílek Jakub Adámek Kateřina Procházková B.Raabová III.oddělení malujeme soutěžíme Velikonoční košíček Pomůcky: barevný papír, lepidlo, dekorat. tráva, velikonoční vajíčko. Šablony- obdélník 30 cm, proužek 30 cm, dno košíku vajíčkový tvar průměr 15 cm

5 Zájmová činnost výtvarný kroužek dramatický kroužek Anna Smutná Božena Raabová Zajíček- koláž Kuřátko v trávě Téma: Moje emoce Ovládat emoce je u dětí velice individuální a někdy se stává,že reakce není vždy na místě. Pomocí loutek je snadné říct jak se kdo cítí. Na kroužku si děti vyzkoušely všechny typy emocí příjemných i nepříjemných. Výsledek: kladné reakce na soutěže, dobré jídlo, hry v malých kolek- tivech. Záporné reakce na stolové hry, na míčové hry,

6 Poznáváme své město 7.4. Pečení velikonočních perníčků. 8.4. Vyšehrad – Kasematy. Vyšehrad je jedno z nejvýznamnějších míst naší historie a proto i naše děti by ho měly lépe poznat. Hned jak jsme jim to nabídli, projevily veliký zájem. Prohlédli jsme si Kasematy – chodby, které se používaly v období třicetileté Války.Nakonec jsme si prohlédli okolí Vyšehradu a pověděli jsme si o jeho historii. 15.4. Hřiště Folimanka Praha 2. 22.4. Dopravní muzeum hl.města Prahy. Ke konci měsíce děti navštívily muzeum dopravy, aby si dokázaly představit, v čem jezdili naši dědečkové a babičky. Zájem byl veliký,hlavně u kluků. Paní průvodkyně nestačila odpovídat na všechny otázky. Nakonec si děti vyzkoušely tramvaj, která jezdila ve dvacátých letech minulého století. Jako odměnu děti zazpívaly paní průvodkyni písničku. 30.4. Čarodějnický rej v DDM. Poslední den v měsíci se děti proměnily v kouzelné bytosti a začal čarodějnický den. Bylo to úžasné, což je vidět na fotografiích, které jsou umístěny na webu naší školy.


Stáhnout ppt "Téma měsíce: Jaro přišlo k nám Školní družina ZŠ Na Smetance Praha 2 měsíc Duben Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme z příchozího jara. Jaro už."

Podobné prezentace


Reklamy Google