Psát není tak složité, aneb pojďte tvořit Metodický portál.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní seminář k metodám evaluací aktivit v oblasti globálního rozvojového vzdělávání (GRV) Praha, 2010 Analýza monitoringu a evaluace globálního rozvojového.
Advertisements

Evaluace v mateřské škole
PT – obecná charakteristika
NAŠE DOSAVADNÍ ZKUŠENOSTI S PŘEDMĚTEM NOVÉ METODY VZDĚLÁVÁNÍ.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Cesta ke kvalitě v praxi
„RESTART ŠKOLNÍCH METODIKŮ“. Aktuální situace Koncepce státu  ICT koordinátor  Enviromentalista  Koordinátor ŠVP Kariérní řád.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
RNDr. Eva Zelendová PaedDr. Karel Tomek VÚP Praha září 2008
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
Didaktické prostředky
Integrace na pilotních školách Zkušenosti z Gymnázia v Rumburku Gymnázia Jana Keplera v Praze.
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
Konference projektu Cesta ke kvalitě
Projekt Podpora učitelů ve zvyšování kvality jejich práce „PUČ“
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Lucie Rohlíková Jana Vejvodová ZČU v Plzni
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
AUTOEVALUACE ZŠ Olomouc, Mozartova 48
Environmentální výchova a
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Projekt METODIKA II Vítejte na dnešní prezentaci.
Rámcové a školní vzdělávací programy
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
12. Autodiagnostika = sebepoznání (z hlediska psychologie součást sebereflexe, která je strukturovaným procesem vývoje osobnosti)
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Profese učitele z pohledu praxe střední školy (vážně i nevážně) Duben 2008.
Projektová výuka. Historie projektové výuky První známky – 17. a 18. století – Itálie a Francie – součást závěrečných zkoušek 18. a 19. století - Killpatrick.
Seminář Reg. č: CZ.1.07/1.3.49/
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Praktické zkušenosti z Českého systému kvality služeb Specializované pracoviště ČSKS Výroční konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Psát není tak složité, aneb pojďte s námi tvořit Metodický portál.
PODPORA UČITELE Individuální projekt národní Garant projektu: Odbor 22 MŠMT.
Minikonference Gymnázium Brno - Řečkovice 17.červen 2010
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Autor: Linda Dufková Vedoucí práce: PhDr. Pavla Kovářová, Ph. D.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
hodnoťte ⋆ diskutujte ⋆ plánujte
Didaktické prostředky
Aktuální informace o stavu
VYUČOVÁNÍ A UČENÍ A/ B/ a/ cíle výuky b/ klíčové kompetence
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Plánování prvních kroků
VIRTUÁLNÍ HOSPITACE Autentické videozáznamy vyučovacích hodin
Jak na články? Regionální konference 2009 Jan Šperl
12. Autodiagnostika = sebepoznání (z hlediska psychologie součást sebereflexe, která je strukturovaným procesem vývoje osobnosti)
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Podpora začínajících učitelů ze strany ředitele školy Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) reg. číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_052/
Praktické zkušenosti s procesy strategického řízení a plánování
Intenzivní podpora škol
Spotřebitelské vzdělávání dětí a mládeže Poznatky z praxe
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Základní škola a mateřská škola ANGEL V Praze 12
PS Vzdělávání NS MAS ČR pro IPo MAP
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Psát není tak složité, aneb pojďte tvořit Metodický portál

Psát není tak složité, aneb pojďte (pojďme společně) tvořit Metodický portál Kdo nejsem, ale měl jsem být? Regionální koordinátor projektu Metodika II Mgr. Jiří Hruška mobil: mobil: Co má na starosti? Liberecký, Královéhradecký a Pardubický kraj

Co je cílem této dílny? Naučit vás psát ? Rádi byste publikovali, ale nevíte jak? Máte obavu, že to nezvládnete? Poradíme Vám, jak napsat dobrý článek. Dozvíte se, jaké jsou techniky psaní a kde nejčastěji dělají autoři chybu. Překvapení Zároveň Vás inspirujeme k jednoduchým možnostem přepisu Vašich hodin do podoby článků. (za 45 minut ?  )

Proč psát víme 1,...2,…3,… (důvody proč publikovat) Proč publikovat na Metodickém portálu? Co nám to přináší? Samé výhody 1. Osobní rozvoj Motivace k nacházení nových informací podporujících všeobecný rozhled. Zdokonalování se v technice psaní a získávání zkušeností i v jiných oblastech souvisejících s tvorbou materiálů.

Proč psát víme 1,...2,…3,… (důvody proč publikovat) Proč publikovat na Metodickém portálu? Co nám to přináší? Samé výhody 2. Profesní rozvoj Sdílení zkušeností Realizace nápadů ve výuce Získávání nových poznatků Publikační činnost - ISSN Celoživotní vzdělávání Nové informace (zkušenost, praxe, metodika, zahraničí, aktuality…)

Proč psát víme 1,...2,…3,… (důvody proč publikovat) Proč publikovat na Metodickém portálu? Co nám to přináší? Samé výhody 3. Bonusy Prestiž prostřednictvím publikování na Metodickém portálu Finanční odměna Prezentace vlastní práce Zpětná vazba – recenzní řízení

Rádi byste publikovali, ale nevíte jak? S chutí S chutí

Bez obav Rádi byste publikovali, ale nevíte jak?

Máte obavu, že to nezvládnete? Z čeho máme největší obavy? Čeho se konkrétně bojíme? Koho by to zajímalo? Bude to dobré? Co když nedostanu ? Co tomu řeknou kolegové? Co když bude mít recenzent připomínky? Budu ochoten článek opravit? Budu to umět?

Co mohu psát, o čem mohu psát? Můžete psát o čemkoli, co Vás napadne Například : používání inovativních metod a forem práce ve výuce podle ŠVP –konkrétní způsoby realizace výuky průřezových témat –zajímavé a osvědčené tipy pro výuku pomocí školních projektů

Co mohu psát, o čem mohu psát? tématem může být: podpora aktivit jednotlivých vzdělávacích oborů –náměty pro výuku konkrétního vzdělávacího oboru –integrované vyučovací předměty

Co mohu psát, o čem mohu psát? další a další možnosti : zkušenosti z různých oblastí edukačního procesu ve škole –autoevaluační činnost školy –způsoby hodnocení žáků –klima školy –práce s žáky se speciálními vzdělávacími potřebami –podněty k rozvoji nadaných žáků Máme tým lidí, kteří Vám mohou poradit….

O čem psát konkrétně? O koloběhu jako netradičním sportu /CO-BRANI-UCITELUM- VE-ZLEPSOVANI-KVALITY- VYUKY.html/

O čem psát konkrétně? O hledání pokladu s dětmi. %E2%80%93-CASOVY-MANAGEMENT-STRES.html/ KROK-NA-CESTE-K-VYTVARENI-POZITIVNIHO-KLIMATU-VE- TRIDE.html/ O hledání pokladu s rodiči.

Jak napsat dobrý článek? Tři roviny, které je dobré sledovat: 1.Naplněnost cíle či záměru příspěvku (aktivity, učební jednotky, projektu..) 2.Osobní reflexe toho co vnímal učitel při realizaci aktivity, učební jednotky... 3.Snaha o jasné a srozumitelné zprostředkování toho, co se odehrálo na straně účastníků aktivity...

Čeho se vyvarovat? Cíl? Nemám přesně definovaný  Nedržím se cíle  Dříve než začnu psát: Znám kritéria dobrého článku? Formální chyby Autorská práva

Jaké by příspěvky měly být? U žáků podporovat a rozvíjet Tvořivost Aktivní zapojení Spolupráci Řešení praktických problémů z běžného života Individualizaci vzdělávání

Jaké by přípěvky měly být? Učitelé by měli v příspěvcích zohledňovat především tyto požadavky na plánování a realizaci výuky: Motivace k učení Cílenost výuky Hodnocení a sebehodnocení žáků Učení v souvislostech Všechny příspěvky by měly být smysluplně provázané s příslušným rámcovým vzdělávacím programem.

Jak napsat dobrý článek? Mít chuť Nebát se Zkusit to Můžeme Vám pomoci? Ano Chystáme kurz pro autoryChystáme kurz pro autory Překvapení

Kurz pro autory Proč jít na kurz? Co Vám nabízíme? Jednodenní kurz v rozsahu 8 výukových hodin, který bude realizován prezenční formou. (akreditovaný MŠMT)

Obsah kurzu Jak vytvořit kvalitní příspěvek co obsahuje „kvalitní“ příspěvek? kritéria kvality doporučení pro autory evaluační otázky pro tvorbu příspěvku Práce s cíli funkční cíle nástroje k formulaci funkčních cílů formulace cílů příspěvku

Obsah kurzu Seznámení s editačním systémem představení portálu a jeho jednotlivých částí manuál pro autory práce s editačním systémem Reflexe jako cesta ke zvyšování kvality výuky reflexe jako důležitý nástroj učení proč a jak používat reflexi reflexe v rámci příspěvku

Co bude výsledkem kurzu? Znalost. Dovednost. Větší jistota. Motivace psát. Inspirace. Zkušenost, že psát opravdu není tak složité. Rozpracovaný příspěvek. Dovednost pracovat s editačním systémem.

Kurz pro autory Kdy budou kurzy v našem kraji? , Jak se přihlásit? Sledovat metodický portál Napsat na adresu Předmět: Chci na kurz Napsat svůj na prezenční listinu

Otázky, připomínky, návrhy.

Děkuji za pozornost. Mgr. Lukáš Križko …….a pojďte tvořit Metodický portál na