Téma:Plošné obrazce; členění plochy Vypracoval: Mgr. Jan Ruml.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Téma: Plošné základy POS 1
Advertisements

Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Technické kreslení Svět práce, 7. ročník
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č.materiáluVY_32_INOVACE_454.
GEOMETRICKÉ MODELOVÁNÍ
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
OBSAH ČTYŘÚHELNÍKŮ Daniela Kosinová.
Vypracoval: Petr Němeček
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Tvorba výkresové dokumentace ve strojírenství v prostředí Střední škola, Bohumín, příspěvková organizace, Husova 283 Autoři : KREUTZIGEROVÁ Olga, URBAN.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce ve vektorovém editoru Autor:
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA VY_32_INOVACE_F3-03 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
Vkládání kreslených útvarů
TECHNICKÝ VÝKRES Postup rýsování technického výkresu.
Obsahy základních obrazců
Obrázky v HTML dokumentech Druhy a použití. Obrázky + Zvyšují atraktivitu stránek. + Zvyšují vypovídací schopnost stránek. - Zvyšují dobu načítání stránky.
VY_32_INOVACE_E3-07 KRESLÍME VEKTOROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY VEKTOROVOU.
Poměr čísel a,b zapisujeme Poměr a : b můžeme zapsat ve tvaru zlomku
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
VY_32_INOVACE_10/2/5 Rozvoj klíčových kompetencí ve vzdělávací oblasti Člověk a umění Poměřování Mgr. Luboš Horký Autorem materiálu a všech jeho částí,
MAPY.
Náležitosti výrobního výkresu
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Člověk a příroda Zeměpis Zeměpis v praxi Povrch a jeho členění VY_32_INOVACE_04 Sada 7 Základní škola T. G.
Pythagorova věta.
TECHNICKÝ VÝKRES Postup rýsování jednoduchého technického výkresu.
Tvary zemského povrchu
PERSPEKTIVNÍ ZOBRAZOVÁNÍ OBLÝCH PŘEDMĚTŮ
Obvody a obsahy rovinných útvarů.
PLOCHY OBSAHY. S = a. b ROVNOBĚŽNÍK 10 m 3 m 4,6 m.
Tvorba technické dokumentace
Tvorba technické dokumentace
Druhy čar Bogdan Nogol Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bogdan Nogol. Dostupné z Metodického portálu
SP4 - RD PROVÁDĚCÍ v ARCHICADU ing. arch. Vladimíra Jínová 12 - kontrolní tisk a kompletace.
Základní pojmy: Vlastnosti čtyřbokého hranolu: Čtyřboký hranol má dvě podstavy. Podstavy mají tvar čtyřúhelníku (čtverec, kosočtverec, obdélník, kosodélník,
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Zdvojená okna a eurookna. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Kreslení oken
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení montovaných stropů deskových, panelových.
Téma: Písmo ve stavební technické praxi Vypracoval: Mgr. Jan Ruml.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení stropů s rovným podhledem a zavěšených.
Téma: Úvod do předmětu Odborné kreslení Vypracoval: Mgr. Jan Ruml.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
M ATEMATIKA 9. ROČNÍK Opakování na 1. čtvrtletní práci.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky zdění.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení stropu s viditelnými trámy a sklopeného.
Téma:Úvodní cviky s tužkou a perem – lineární kresba Vypracoval: Mgr. Jan Ruml.
Matematika a její aplikace 3. až 5. ročník Téma: Geometrické útvary Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
Dilatace obkladu Ing. Miloslava Popenková, CSc. Úvod Princip návrhu dilatace obkladu musí vycházet z definic jednotlivých deformací ve stavebních konstrukcí,
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Rozdělení oken. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Konstrukce a výroba oken
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Struktura povrchu VY_32_INOVACE_45_899
Téma: Základy grafických technik
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Výpočet spotřeby materiálu Porotherm
Druhy čar Bogdan Nogol Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bogdan Nogol. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
5. Výkresy, druhy a formáty Technická dokumentace pro 1. ročník
Měřítko a orientace výkresů
Základní systém a dělení barev
Legendy VY_32_INOVACE_26_512
Digitální učební materiál
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
AutoCad 2012 Základy kreslení Polygon
GEOGRAFICKÁ KARTOGRAFIE
SŠ-COPT Uherský Brod Ing. Zatloukal Martin
Tělesa – krychle Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Typy čar VY_32_INOVACE_26_522
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Téma:Plošné obrazce; členění plochy Vypracoval: Mgr. Jan Ruml

Cíle kapitoly Výkres č.8 – Dělení čtverce Výkres č.9 – Členění plochy Výkres č.10 – Kreslířské vyjadřovací struktury stavebních materiálů Výkres č.11 – Dlažby a podlahy Výkres č.12 – Členění fasády u zadaného objektu

Výkres č.8 – Plošné obrazce; členění plochy Základní plošný obrazec, který je třeba umět správně nakreslit je čtverec Pomocí úhlopříček a středních příček můžeme postupně dělit plochu čtverce na menší části (např. 1/4, 1/3) Tento způsob dělení čtverce je výhodný v perspektivním zobrazování, kde se nedá použít měřítko Zajímavá je konstrukce při kreslení osmiúhelníka a kružnice viz. Výkres – změna výkresu – ve druhém řádku bude osmiúhelník a vepsaný osmiúhelník třetí řádek bude kružnice a potom uděláme ze čtverce lichoběžník, tak aby se změnilo dělení – místo kružnice bude elipsa (lichoběžník = výška 50mm dole šířka 70mm, nahoře šířka 30mm)

Členění plochy - čtverec

Výkres č.9 - Členění plochy Vertikální členění = plochu dojmově převyšujeme a zužujeme Horizontální členění = plocha se zdánlivě rozšiřuje a snižuje Neutrální členění = plocha ztrácí dojmovou nadměrnost a dostává drobnější měřítko Správně na výkrese určete kde se jedná o vertikální, horizontální a neutrální členění?

Výkres č.10 – Kreslířské vyjadřovací struktury stavebních materiálů Struktura – pojmem struktura označujeme povrchovou úpravu hmot - ploch. Struktura závisí na druhu materiálu, na způsobu jeho výroby a opracování a na způsobu skladby

Výkres č. 10 Kreslířské vyjadřovací struktury stavebních materiálů - zdivo

Výkres č.11–Dlažby a podlahy V horní části výkresu je znázorněna struktura koberce V prostřední části výkresu jsou Benátské dlažby (viz. škola) Ve spodní části jsou různé druhy parketové podlahy

Výkres č.12 – Členění fasády Na tomto výkrese si zkuste i barevné vypracování vlastní fasády objektu

Výkres č. 12 – Členění fasády

Použitá literatura Cibulka, Vladimír. Odborné kreslení pro 1. a 2. ročník SPŠ Stavebních; vydáno v roce 1981; 196 stran a 287 obrázků; L 17- C2-I-33f/75 262