KROMĚŘÍŽ zkušenosti z programového období 2007 - 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Prioritní osa 2: Rozvoj městských a venkovských oblastí.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty.
ROP v Kroměříži (Hanácké náměstí a cyklostezka do Kvasic)
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Regionální operační program Moravskoslezsko Datum: Místo: Prezentuje: Brno Kateřina Plachá.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Seminář pro žadatele Výzva č. 58/ Fyzická revitalizace území 2. února 2015 Olomouc.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
ROP Jihovýchod Prezentace vybraných projektů Plány do dalších let Ing. Artur Zatloukal Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší.
Evaluační aktivity Olomouckého kraje ve vztahu k vyhodnocení ROP SM Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
 Projekt byl spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. náklady akce 25 mil. Kč z toho dotace z Evropské unie a ze Státního.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
ITI Pražské metropolitní oblasti. ITI - nový nástroj Evropské komise - Výchozími dokumenty jsou Strategie EU 2020 a návrhy nařízení Evropské komise -
Vyhlášené oblasti podpory a doporučení pro zpracování projektů IPRÚ 19. května 2008, Rožnově pod Radhoštěm.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Aktuální informace k Integrovanému regionálnímu operačnímu programu
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 06/2008 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc 19. května 2008.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
Malá muzea a jejich význam pro region
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Výsledky projednávání
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

KROMĚŘÍŽ zkušenosti z programového období

Přehled projektů spolufinancovaných z ROP Střední Morava (žadatel Město Kroměříž) Název projektů Celková dotace v Kč Cyklostezka podél Baťova kanálu Infrastruktura pro kulturní akce v Kroměříži Revitalizace bývalých kasáren – Hanácké náměstí Úprava nástupní plochy před Květnou zahradou Revitalizace Slovanského náměstí v Kroměříži Starý pivovar – expozice Karla Kryla Informační systém v Kroměříži – městě památek UNESCO Rozšíření a zálohování varovacího a vyrozumívacího systému města Kroměříž Celkem

CYKLOSTEZKA PODÉL BAŤOVA KANÁLU – ÚSEK KROMĚŘÍŽ, STŘÍŽOVICE, KVASICE SPOLUFINANCOVÁNÍ Z ROP STŘEDNÍ MORAVA VE VÝŠI Kč Kč

REVITALIZACE PROSTORU BÝVALÝCH KASÁREN – HANÁCKÉ NÁMĚSTÍ SPOLUFINANCOVÁNÍ Z ROP STŘEDNÍ MORAVA VE VÝŠI Kč Kč

STARÝ PIVOVAR – EXPOZICE KARLA KRYLA SPOLUFINANCOVÁNÍ Z ROP STŘEDNÍ MORAVA VE VÝŠI Kč Kč

INFORMAČNÍ SYSTÉM V KROMĚŘÍŽI – MĚSTĚ PAMÁTEK UNESCO SPOLUFINANCOVÁNÍ Z ROP STŘEDNÍ MORAVA VE VÝŠI Kč Kč

ÚPRAVA NÁSTUPNÍ PLOCHY PŘED KVĚTNOU ZAHRADOU SPOLUFINANCOVÁNÍ Z ROP STŘEDNÍ MORAVA VE VÝŠI Kč Kč

REVITALIZACE SLOVANSKÉHO NÁMĚSTÍ V KROMĚŘÍŽI SPOLUFINANCOVÁNÍ Z ROP STŘEDNÍ MORAVA VE VÝŠI Kč Kč

INFRASTRUKTURA PRO KULTURNÍ AKCE V KROMĚŘÍŽI SPOLUFINANCOVÁNÍ Z ROP STŘEDNÍ MORAVA VE VÝŠI Kč

INFRASTRUKTURA PRO KULTURNÍ AKCE V KROMĚŘÍŽI SPOLUFINANCOVÁNÍ Z ROP STŘEDNÍ MORAVA VE VÝŠI Kč Kč

Přehled projektů spolufinancovaných z ROP Střední Morava (školství) Název projektů Žadatel Celková dotace v Kč SŠ - COPT Kroměříž - Regionální centrum pro strojírenství COPT Kroměříž SŠ-COPT Kroměříž - Modernizace technologického vybavení COPT Kroměříž Celkem školství

Přehled projektů spolufinancovaných z ROP Střední Morava (ostatní žadatelé) Název projektůCelková dotace v Kč Volný čas pro Kroměříž Přestavba měšťanského domu č. 20 na hotel Hotel La Fresca - stavební úpravy domu č.p. 109 na Velkém náměstí v Kroměříži Pivovar, restaurace a penzion ČERNÝ OREL Výstavba hotelu Purkmistr v Kroměříži Výstaviště Floria Kroměříž

Zkušenosti s ROP – I. + Zajímavá možnost získání finančních prostředků na rozvojové aktivity města + Kultivace městského prostoru – veřejná prostranství, podpora občanské vybavenosti + Podpora témat spojených s cestovním ruchem (v Kroměříži pouze částečná) + Blízkost ÚRR, možnost konzultovat a řešit problematiku přímo na území Zlínského kraje + Možnost prezentovat projektové záměry (byť s omezeným účinkem) v průběhu programového období a jejich vazeb na rozvoj území

Zkušenosti s ROP – II. ? Velmi složitá administrativa, opakované kontroly s ne vždy souladnými výsledky – nejistota při řízení projektu ? Korekce rozpočtu se objevují i za drobné odchylky od projektů (bez vlivu na jeho výsledek)

Zkušenosti s ROP – III. ? Diskutabilní „ocenění“ Kroměříže – města s památkami UNESCO a Městskou památkovou rezervací v oblasti rozvoje potenciálu v cestovním ruchu ? Kroměříž nemohla využít soustředěné podpory cestovního ruchu v rámci IPRÚ ? Možnost podpořit cestovní ruch v návaznosti na významnou revitalizaci Kroměřížských zahrad zůstala spíše symbolickou ? Návštěvnost města mezi lety 2013 – 2015 stoupla dvojnásobně – význam města a okolí jako vstupního místa na Východní Moravu si pozornost a podporu zaslouží

Období 2014 – 2020(23) o Stále řada otázek – všechny operační programy jsou řízeny z Prahy, lze očekávat zohlednění potřeb konkrétního území? o Opět schází možnost rozvíjet území plánovitě – města nad 25 tisíc obyvatel nemají možnost využít integrované přístupy – projekty budou řešeny „nahodile“ (!) podle vyhlašovaných výzev o V IROP postrádám investice do veřejných prostranství (MPR), investice do občanské vybavenosti a do infrastruktury v cestovním ruchu.

…a Kroměříž …je dál městem, kde nasloucháme potřebám obyvatel a pečujeme o návštěvníky

Děkuji za pozornost Jaroslav Němec, starosta města Kroměříže