Vysoké učení technické v Brně studium / struktura / věda a výzkum Autor: Jméno Příjmenídatum PROFILOVÁ PREZENTACE VUT V BRNĚ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Automatizační a měřicí technika (B-AMT)
Advertisements

doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Centrum výzkumu a využití obnovitelných zdrojů energie (CVVOZE) Regionální výzkumné centrum.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Bakalářský studijní obor Stavba strojů a zařízení Obor je zaměřen zejména na dopravní a manipulační techniku a výrobní stroje. Vysoké učení technické v.
 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní.
BIOCEV Biotechnologické a biomedicínské centrum Akademie věd a Univerzity Karlovy.
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
O nás –Tradiční a nejstarší ústav Fakulty technologické (1969) –Výzkum, vývoj a inovace v oblasti plastů a kaučuků –Vzdělávání v polymerech na všech úrovních.
Institut environmentálního inženýrství 546
Univerzitní centrum energeticky efektivních budov
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Představení VUT v Brně a FEKT
Ústav automatizace a měřicí techniky
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Historie a budoucnost technického vzdělávání
CEITEC BRNO | ČESKÁ REPUBLIKA středoevropský technologický institut /central european institute of technology – ceitec/ vzdělávání, výzkum.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
OBOR ENERGETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Mendelova univerzita v Brně (P 2) MENDELU
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.

Doktorské studium na AF
Elektrotechnická fakulta ČVUT KATEDRA KYBERNETIKY Vedoucí prof. Ing. Vladimír Mařík, DrSc. KATEDRA KYBERNETIKY ELEKTROTECHNICKÁ.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Úvod do biomedicínské informatiky Lenka Lhotska Gerstnerova laboratoř, katedra kybernetiky ČVUT FEL Praha
Elektrotechnická fakulta ČVUT KATEDRA KYBERNETIKY Vedoucí prof. Ing. Vladimír Mařík, DrSc. KATEDRA KYBERNETIKY ELEKTROTECHNICKÁ.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015 Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Spolupráce s Vysokým učením technickým v Brně Ing. Dagmar Vávrová, MBA 6. března 2014.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Centrum výzkumu Řež s.r.o. Výzkum a vývoj v jaderné energetice Ján Milčák
Univerzita s více než 115letou tradicí Nejstarší brněnská vysoká škola (založena 1899) Jedna z elitních evropských technických a výzkumných.
ENERGO-PRO GROUP Working in compliance with nature.
Studijní obor AUTOMATIZACE a ŘÍDICÍ TECHNIKA Bc.Ing. Bc. a navazujícího Ing. studijního programu Chemické a procesní inženýrství PROČ? Automatizace a řídicí.
1 Masarykova univerzita - partner pro spolupráci s aplikační sférou Eva Janouškovcová Jan Alán, Jan Brulík Centrum pro transfer technologií MU 6. března.
Fakulta aplikované informatiky / Nad Stráněmi 4511 / Zlín 1.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
OKO pro výzkum nových technologií Pracovní setkání inovačních firem Konsorcium: BIC Brno, spol. s r.o. Grantika CS, a.s. Regionální poradenská agentura,
… 32 Základní informace ÚSTAV KONSTRUOVÁNÍ - ÚK tel.: fax:
CEITEC – představení centra a možností spolupráce Roman Badík Projektový manažer Brno,
ČVUT zítra prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc.. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE 2 Postavení univerzity v měnícím se světě  Boloňské deklarace a společný.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Zpráva o studiu za rok 2015 Zdeňka Chmelíková
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Zpráva o studiu za rok 2016 Zdeňka Chmelíková
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Silnoproudá elektrotechnika
Polytechnické vzdělávání v praxi
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
Silnoproudá elektrotechnika
Výukové a výzkumné centrum v dopravě
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

Vysoké učení technické v Brně studium / struktura / věda a výzkum Autor: Jméno Příjmenídatum PROFILOVÁ PREZENTACE VUT V BRNĚ

Vysoké učení technické v Brně Univerzita s více než 115letou tradicí Nejstarší brněnská vysoká škola (založena 1899) Jedna z elitních evropských technických a výzkumných institucí Prestižní ocenění ECTS a DS Label již od roku 2009 Dlouhodobě se umísťuje v žebříčku nejlepších světových univerzit QS Top Universities. V roce 2015 univerzita zabodovala např. v kategorii Engineering Civil & Structural, ve které obsadila místo. profil univerzity

Vysoké učení technické v Brně fakulty

Vysoké učení technické v Brně vysokoškolské ústavy

Vysoké učení technické v Brně počet studentů údaje řazené dle fakult jsou platné ke konci roku 2015

Vysoké učení technické v Brně zahraniční studenti graf znázorňuje vývoj jejich počtu v letech 2005 až 2015

Vysoké učení technické v Brně strukturované vzdělání počet studentů v jednotlivých typech studijních programů BAKALÁŘSKÉ studijní programy / 3 až 4leté s titulem Bc., BcA. NAVAZUJÍCÍ MAGISTERSKÉ studijní programy / 1.5 až 2leté s titulem Ing., Ing. arch., MgA. DOKTORSKÉ studijní programy / 3 až 4leté s titulem Ph.D.

Vysoké učení technické v Brně mezinárodní aktivity Účast na mezinárodních programech pro vzdělávání ERASMUS +, CEEPUS, Aktion aj. Rámcové smlouvy o spolupráci s univerzitami po celém světě Podpora mobility studentů a pedagogů Double-degree programy na FSI (spolupráce s Německem a Francií) Joint-degree program na FP (spolupráce s UK a Polskem)

Vysoké učení technické v Brně mobilita počty přijatých a vyslaných studentů a akademických pracovníků

Vysoké učení technické v Brně služby pro studenty největší ubytovací kapacity v Brně v celkem 5 areálech 100% pokrytí vysokorychlostním internetem široké spektrum stravovacích služeb (menzy, pizzerie, kavárna…) moderní sportoviště poradenské centrum

Vysoké učení technické v Brně Sportovní aktivity koordinuje VŠ ústav Centrum sportovních aktivit (CESA) studenti si mohou vybrat z více než 50 specializací a 5 výkonnostních úrovní moderní vybavení: 2 sportovní areály (certifikát 1. třídy IAAF, jediný v republice odpovídající olympijským parametrům), 2 fitness centra a loděnice trénink sportovních reprezentantů VUT v Brně a pořádání sportovních akcí i na mezinárodní úrovni centrum sportovních aktivit (CESA)

Vysoké učení technické v Brně Letecké inženýrství Pokročilé polymerní a keramické materiály Snímání obrazu a jeho zpracování Robotika a umělá inteligence IT a komunikační technologie Procesní a chemické inženýrství Environmentální technologie Návrhy stavebních a strojních konstrukcí Výrobní technologie Materiálové inženýrství Nanotechnologie a mikroelektronika, atd. oblasti výzkumu

Vysoké učení technické v Brně příklady výzkumných aktivit

Vysoké učení technické v Brně mobilní laboratoř rLIBS Mobilní laboratoř pro dálkovou analýzu prvků pomocí laserového pulzu Schopná analyzovat vzorky všech skupenství a rozměrů Schopná určit naprostou většinu prvků z periodické tabulky

Vysoké učení technické v Brně VUT 051 RAY Letoun s elektrickým pohonem, který mu umožní udržet se ve vzduchu přes hodinu

Vysoké učení technické v Brně Matematické zpracování fotografií pořízených během úplného zatmění Slunce Fotografie publikovány např. v časopise Nature či na webu NASA sluneční korona

Vysoké učení technické v Brně další příklady výsledků výzkumu PLASTY VYROBENÉ Z POUŽITÉHO FRITOVACÍHO OLEJE z odpadního materiálu, který zbytečně zatěžuje životní prostředí, je možno vyrobit biopolymery PHA (plasty), které se samovolně rozloží během několika měsíců UNIKÁTNÍ MIKROSKOP multimodální holografický mikroskop schopný zkoumat živé buňky bez užití kontrastních látek a bez nutnosti užití laseru, dostačující jsou běžné světelné zdroje DETEKCE NEMOCÍ Z ŘEČI software umožňující na základě řečové analýzy rozpoznat neurologická onemocnění, např. Parkinsonovu chorobu FOTOVOLTAICKÉ TEXTILIE polymery modifikované tak, aby měly vlastnosti polovodičů, se mohou díky své rozpustnosti použít pro výrobu barviv a následně aplikovat na textil

Vysoké učení technické v Brně výzkumná centra

Vysoké učení technické v Brně CEITEC (Středoevropský technologický institut) projekt středoevropského centra vědecké excelence v Brně Účastníci: 4 brněnské univerzity a 2 výzkumné instituty Cíl: vybudovat centrum pro výzkum v oblasti věd o živé přírodě a pokročilých materiálech a technologiích Hlavní oblasti výzkumu 1.Pokročilé nanotechnologie a mikrotechnologie (VUT v Brně) 2.Pokročilé materiály (VUT v Brně) 3.Strukturní biologie 4.Genomika a proteomika rostlinných systémů 5.Molekulární medicína 6.Výzkum mozku a lidské mysli 7.Molekulární veterinární medicína

Vysoké učení technické v Brně IT4INNOVATIONS Účastníci: 4 univerzity a Akademie věd ČR Cíl: vybudovat národní centrum excelentního výzkumu v oblasti informačních technologií pořídit superpočítač, který by v době nákupu patřil mezi TOP 100 ve světovém měřítku Hlavní oblasti výzkumu IT pro řešení krizových situací Metody numerického modelování v inženýrství HPC knihovny a Superpočítání pro průmysl Modelování pro nanotechnologie IT pro zpracování znalostí Metody soft computing pro superpočítač Zpracování informací z multimediálních dat Bezpečné a spolehlivé architektury a sítě

Vysoké učení technické v Brně NETME Centre Centrum nových technologií pro strojírenství Fakulta strojního inženýrství, VUT v Brně Hlavní oblasti výzkumu 1.Divize energetiky, procesů a ekologie 2.Divize letecké a automobilní techniky 3.Divize mechatroniky 4.Divize virtuálního navrhování a zkušebnictví 5.Divize progresivních kovových materiálů

Vysoké učení technické v Brně CENTRUM MATERIÁLOVÉHO VÝZKUMU Fakulta chemická, VUT v Brně zaměřeno primárně na aplikovaný výzkum v oblasti anorganických materiálů a transportních systémů Hlavní oblasti výzkumu 1.Anorganické materiály cílem je vytvořit instrumentální a vědomostní základnu pro silikátový průmysl 2.Pokročilé organické materiály a biomateriály program zkoumá cílený transport biologicky aktivních látek a senzorů na bázi organických materiálů využitelných např. v diagnostice, medicíně či péči o zdraví obecně

Vysoké učení technické v Brně AdMaS Pokročilé materiály, konstrukce a technologie Fakulta stavební, VUT v Brně Cíl: výzkum, vývoj a aplikace pokročilých stavebních materiálů, konstrukcí a technologií v oblasti stavebnictví, dopravních systémů a infrastruktury měst, obcí a krajiny. Hlavní oblasti výzkumu Vývoj pokročilých stavebních materiálů Technologie stavebních hmot Mikrostruktura stavebních hmot Vývoj pokročilých konstrukcí a technologií Konstrukce a dopravní stavby EGAR Matematické modelování

Vysoké učení technické v Brně SIX Centrum senzorických, informačních a komunikačních systémů Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, VUT v Brně generování, vyzařování, šíření, přijímání a zpracování komunikačních signálů v pásmech GHz, GHz a GHz, s jejichž intenzivním využitím se počítá v blízké budoucnosti Hlavní oblasti výzkumu Mikrovlnné technologie Bezdrátové technologie Konvergované systémy Multimediální systémy Senzorické systémy

Vysoké učení technické v Brně CVVOZE Centrum výzkumu a využití obnovitelných zdrojů energie Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, VUT v Brně Hlavním cílem Centra je koncentrace významných výzkumných a vývojových kapacit pro řešení komplexní problematiky výzkumu, vývoje a využití obnovitelných zdrojů energie, včetně problematiky z oblastí elektrochemie, elektromechaniky, elektrotechnologie, elektroenergetiky, elektrických pohonů, mobilních robotů a průmyslové elektroniky. Svým zaměřením pokrývá celé spektrum disciplín v oblasti elektrotechniky ve vazbě na aktuální téma obnovitelných zdrojů energie a jejich efektivního využívání ve výrobě, dopravě a energetice. Hlavní oblasti výzkumu 1.Elektromechanická přeměna energie 2.Chemické a fotovoltaické zdroje energie 3.Výroba, přenos, distribuce a užití elektrické energie

Vysoké učení technické v Brně

Vysoké učení technické v Brně děkujeme Vám za pozornost