27.9.2016 CRZ Centrální registr zbraní. Úvod: Idea elektronického vedení evidence zbraní a střeliva vzešla v roce 2009 od bývalého předsedy Asociace výrobců.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Působnost odboru bezpečnostní politiky MV a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky.
Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Základní registry veřejné správy
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Listopad CÍL PREZENTACE 1.Jak vznikl nový úřad 2.Proč nový úřad vznikl.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
CIS Cizinecký informační systém
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Působnost Ministerstva vnitra a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Realizační tým ICZ duben 2005
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Registry veřejné správy Koncepce a legislativní zabezpečení Konference ISSS března 2001 Hradec Králové Ing. Ebbo Petrikovits Úřad pro veřejné.
MONITOROVACÍ SYSTÉM SF a FS PRO OBDOBÍ WEBOVÝ ÚČET ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY Nová aplikace monitorovacího systému Mgr. Matěj Mareš Odbor evropských.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Návrh a zavedení systému poskytování a sledování dotací
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Seminární práce z předmětu SIPOL
E-Government Moravskoslezského kraje (II. – VI. část výzvy) Projekt Vnitřní integrace úřadu Odbory informatiky, kancelář ředitele, investiční a majetkový,
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Aktivita A4 - Návrh a zavedení systému.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Helios Orange - Implementace systému
Interaktivní personální portál
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
REGISTRY VEŘEJNÉ SPRÁVY Obecné principy schváleného věcného záměru zákona o registrech veřejné správy Seminář sdružení Nemoforum Prostorová identifikace.
Vyhodnocení činnosti KŘP Stčk – vnější služba – 2015 Praha,
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Projekty CCRJM v oblasti internetových aplikací Brno Ing. Lukáš Bačík.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány. Cíle  Čtvrtina agend veřejné správy dálkově přístupná – ČR lídr e-Governmnetu ve střední Evropě  IT gramotná.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Mezinárodní konference ICT Fórum PERSONALIS 2006 Procesní řízení informační bezpečnosti ve státní správě Ing. Jindřich KODL, CSc. Praha
Biomedicíncký výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích 2012 Perspektivy elektronizace ve zdravotnictví v ČR 12. dubna 2012.
Úprava systému cizinecké policie a vytvoření relevantního datového fondu pro ROB Projekt spolufinancovaný Evropskými fondy prostřednictvím Integrovaného.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
Rozšíření informačního systému OBZOR projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Zánik trestnosti nedovoleného ozbrojování v roce 2009 (zbraňová amnestie)
Vodohospodářské aktuality
Odbor ekonomický Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Kybernetická kriminalita
Zvýšení kapacity, dostupnosti a efektivnosti systému SIS II spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Rozšíření funkcionalit systému ZC-CIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Předávání údajů o cestujících leteckými dopravci Policii České republiky projekt spolufinancovaný z ročního programu 2010 Fond pro vnější hranice.
Obnova infrastruktury SIS II před spuštěním do rutinního provozu - 1. etapa projekt spolufinancovaný z ročního programu 2011 Fond pro vnější.
Obnova HW (serverová část) v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Ing. Stanislava Správková
Zrealizované projekty z Fondu pro vnější hranice v rámci ročních programů FVH 2007, ročního programu FVH 2008 realizovaných v roce 2009.
LEGISLATIVNÍ DROBEČKY …plus něco navíc
Projekt KA3: ZPRACOVÁNÍ METODIK TVORBY NÁSTROJŮ PRO IMPLEMENTACI NÁRODNÍ STRATEGIE ELEKTRONICKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ (NSEZ)
Transkript prezentace:

CRZ Centrální registr zbraní

Úvod: Idea elektronického vedení evidence zbraní a střeliva vzešla v roce 2009 od bývalého předsedy Asociace výrobců a prodejců zbraní a střeliva o.s. pana Rudolfa Fulína Kompetence: Odbor bezpečnostní politiky MV Ředitelství služby pro zbraně a bezpečnostní materiál PP ČR Kancelář projektů a evropských fondů PP ČR Odbor koncepce a rozvoje informatiky a Odbor provozů, komunikací a technické podpory IT Podpora a součinnost současné vedení Asociace výrobců a prodejců zbraní a střeliva o.s., Český úřad pro zkoušení zbraní a střeliva CENTRÁLNÍ REGISTR ZBRANÍ – plk. Mgr. Hana Tröberová 2

Kompetence: Kancelář projektů a evropských fondů PP ČR pplk. Mgr. Monika Mezuliáníková p. Mgr. Petra Stárková Příprava a koordinace projektu – globální analýza Program švýcarsko-české spolupráce Financování projektu CRZ CENTRÁLNÍ REGISTR ZBRANÍ – plk. Mgr. Hana Tröberová 3

Kompetence: Odbor koncepce a rozvoje informatiky PP ČR plk. Ing. Bohuslav Zůbek - vedoucí odd. provozu Celkové technické zastřešení projektu Zabezpečení prostupů Internet-Intranet Dodávka (nákup) a instalace ICT technologie Zpracování SW Přenos již existujících IS (D-zbraně, P-zbraně, Transport) Testování a vyhodnocení Zahájení rutinního provozu CRZ CENTRÁLNÍ REGISTR ZBRANÍ – plk. Mgr. Hana Tröberová 4

Kompetence: Odbor bezpečnostní politiky MV Mgr. Milena Bačkovská – vedoucí odd. obecní policie, zbraní a dopravního inženýrství Mgr. Ing. Andrea Nižníková Předložení návrhu legislativních změn zákona č. 119/2002 Sb. s vymezením základních podmínek pro zavedení a využívání CRZ CENTRÁLNÍ REGISTR ZBRANÍ – plk. Mgr. Hana Tröberová 5

Kompetence: Ředitelství služby pro zbraně a bezpečnostní materiál PP ČR (dále jen „ŘSZBM“) plk. Mgr. Hana Tröberová - ředitelka kpt. Bc. Jiří Pichl – odd. evidencí a informatiky Koordinace činnosti a plnění úkolů členů pracovní skupiny „CRZ“ Zajišťování součinnosti s ostatními partnery projektu (AVPZS, ČÚZZS) Garance věcné správnosti navrhovaných procesních postupů- modulů (za spolupráce vybraných pracovníků OSZBM KŘP) Návrhy legislativních změn zákona č. 119/2002 Sb CENTRÁLNÍ REGISTR ZBRANÍ – plk. Mgr. Hana Tröberová 6

Úkoly ŘSZBM: Výkon státní správy v oblasti zbraní (část) Vedení informačních systémů D-zbraně P-zbraně Transport Provádění dozoru u držitelů zbrojních licencí nad dodržováním povinností dle zákona 119/2002 Sb., o zbraních a střelivu za využití zákona o státní kontrole (552/1991 Sb.) problémy s vedením evidencí zbraní a zejména střeliva na 800 provedených dozorů v roce 2011 byly v cca 40% zjištěny chyby ve vedení evidencí zbraní a střeliva CENTRÁLNÍ REGISTR ZBRANÍ – plk. Mgr. Hana Tröberová 7

Priority: Vytvoření jednotného IS pro evidenci a monitorování pohybu všech střelných zbraní vyrobených a dovezených na území ČR Posílení bezpečnosti osob jak na území ČR, tak v rámci mezinárodní spolupráce na území ostatních států Získání nástroje k odhalování trestné činnosti v oblasti nelegálního obchodu se zbraněmi v ČR, k efektivnějšímu pátrání po zbraních Zkvalitnění a usnadnění vedení evidence zbraní a střeliva podnikatelům v oboru zbraní a střeliva CENTRÁLNÍ REGISTR ZBRANÍ – plk. Mgr. Hana Tröberová 8

Cíle: Zjednodušit vedení evidencí zbraní a střeliva podnikatelům Vybudovat komplexní databázi s informacemi o pohybu zbraní držených všemi subjekty (mimo ozbrojených složek) na území ČR Sloučit data obsažená ve stávajících IS PČR - IS D-Zbraně, IS P- Zbraně a IS TRANSPORT Propojit CRZ s dalšími IS veřejné a státní správy, základními registry Přispět k větší elektronizaci státní správy ČR CENTRÁLNÍ REGISTR ZBRANÍ – plk. Mgr. Hana Tröberová 9

Obsah „CRZ“: údaje o všech zbraních od okamžiku začátku své existence na území ČR (vyrobených, dovezených) na území ČR až do svého konce (zničení nebo vývozu) monitoring přeprav zbraní určený pro sledování probíhajících přeprav zbraní a plnění oznamovacích povinností o pohybu zbraní on line informace oprávněným subjektům o evidovaných a registrovaných zbraních, informace o jejich technických změnách (např. výměnách hlavních částí zbraní, údaje o znehodnocení, označení/neoznačení zkušební značkou, zničení nebo o jejich vývozu z území ČR CENTRÁLNÍ REGISTR ZBRANÍ – plk. Mgr. Hana Tröberová 10

Co od IS „CRZ“ očekávají uživatelé ? Systémová kontrola při vedení evidence, její zjednodušení Hlídání termínů, automatická ohlašovací povinnost (náhrada oznámení o nabytí-převodu zbraně, hlášení přepravy) Sjednocené výstupy dat, eliminace chyb lidského faktoru Zavedení řízeného a bezpečného sdílení dat Sjednocení číselníků zbraní, střeliva, ráží, výrobců, modelů, vzorů a jejich centrální správa Zajištění informační bezpečnosti (přístup pouze oprávněné osoby) Jednotné uživatelské on-line formuláře, náhrada za vedení „papírových“ knih CENTRÁLNÍ REGISTR ZBRANÍ – plk. Mgr. Hana Tröberová 11

Časový harmonogram projektu 0. etapa – návrh procesních postupů a legislativních změn plán realizace: 01/ / etapa – nákup HW + zpracování SW plán realizace: 10/2012 – 03/2013/ 2. etapa - integrace IS D-Zbraně, IS P-Zbraně a IS TRANSPORT do základního CRZ plán realizace: etapa - doplnění modulů CRZ o „PYRO a BM“ plán realizace : CENTRÁLNÍ REGISTR ZBRANÍ – plk. Mgr. Hana Tröberová 12

Stav legislativních prací: Podmínkou pro zahájení realizace projektu je předložení návrhu legislativních změn zákona č. 119/2002 Sb. o zbraních související s vymezením základních podmínek pro zavedení a využívání CRZ Vnitroresortní připomínkové řízení – Meziresorní připomínkové řízení –červenec-září 2012 Předložení návrhu vládě září 2012 Účinnost od podrobnosti viz - Mgr. Milena Bačkovská CENTRÁLNÍ REGISTR ZBRANÍ – plk. Mgr. Hana Tröberová 13

Poděkování všem spolupracovníkům: pplk. Mgr. Monice Mezuliáníkové a Mgr. Petře Stárkové - z Kanceláře projektů a evropských fondů PP ČR plk. Ing. Bohuslavu Zůbkovi - vedoucímu odd. provozu Odboru provozu komunikací a technické podpory IT a jeho nejbližším spolupracovníkům /programátorům Ing. Jiřímu Wolfovi a Ing. Milanu Vejmolovi Mgr. Mileně Bačkovské - vedoucí odd. obecní policie, zbraní a dopravního inženýrství a Mgr. Ing. Andree Nižníkové - z Odboru bezpečnostní politiky MV kpt. Bc. Jiřímu Pichlovi - z odd. evidencí a informatiky ŘSZBM kpt. Bc. Haně Kropáčkové - z OSZBM hl. m. Prahy por. Mgr. Milanu Prchalovi - z OSZBM Středočeského kraje por. Bc. Petru Rubešovi - z OSZBM Ústeckého kraje por. Dis. Petru Kopeckému - z OSZBM Královehradeckého kraje p. Petru Šenkovi a Jiřímu Vránovi - z Asociace výrobců a prodejců zbraní a střeliva o.s. Ing. Zdeňku Štěpánkovi - předsedovi ČÚZZS CENTRÁLNÍ REGISTR ZBRANÍ – plk. Mgr. Hana Tröberová 14

CENTRÁLNÍ REGISTR ZBRANÍ – plk. Mgr. Hana Tröberová 15 Děkuji za pozornost plk. Mgr. Hana Tröberová ředitelka Ředitelství služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Policejního prezidia ČR Kontakt: Strojnická 27, P.O. BOX Praha 7