S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

VY_52_INOVACE_ZBP1_5864VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Minidezerty z italských cukráren
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.21 SOU Obořiště
VY_52_INOVACE_ZBP1_6264VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.13 SOU Obořiště
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.19 SOU Obořiště
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.16 SOU Obořiště
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
VY_52_INOVACE_ZBP1_5964VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Téma: Ověřování gastronomických dovedností a vědomostí
VY_52_INOVACE_ZBP1_5664VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
VY_32_INOVACE_11_ODV_636_Klu
VY_52_INOVACE_ZBP1_5664VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
VY_32_INOVACE_11_ODV_633_Klu
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Sněhové kokosy Z bílků ušleháme sníh, po částech do něj všleháme krupicový cukr, poté moučkový cukr a nádobu vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až.
SVATEBNÍ DORT DVOUPATROVÝ
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
VY_52_INOVACE_ZBP1_5764VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
Jednoduché restaurační moučníky
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_52_INOVACE_ZBP1_5864VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výrobky z kynutých těst
CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu
VY_52_INOVACE_ZBP1_5764VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_500 Ročník: 2. Cukrářská technologie
TŘENÉ LINECKÉ TĚSTO Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Ivana Francová, SOU Liběchov
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_485 Ročník : 2. Cukrářská technologie
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
C UKRÁŘSKÉ TECHNOLOGIE – PEVNÁ TĚSTA A LINECKÉ TĚSTO TŘENÉ Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název DUMuCUT C.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍS PĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
DĚLENÍ MOUČNÍKŮ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: Moučníky, dělení, druhy těst Autor:
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE CUT Název.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
VY_32_INOVACE_Salamonová_ Méně trvanlivé náplně
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
VY_32_INOVACE_ Likérové špičky
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Výroba dezertních hmot 3
KRÉMY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: krémy, charakteristika, kakaový, máslový Autor:
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Cukrářské technologie – těžké šlehané hmoty
VY_32_INOVACE_ Výrobky Modelované brambory
Cukrářské technologie – výrobky ze zvláštních šlehaných hmot
Těžké šlehané hmoty / TŠH/.
I N T E G R O V A N Á S T Ř E D N Í Š K O L A C H E B, p.o.
Transkript prezentace:

S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Cukrá ř ské výrobky

Vysoká energetická hodnota /tuky, cukry/

 Korpusy – těsta  Náplně  Polevy

 Linecké těsto/korpus/ – linecká kolečka, košíčky  Listové těsto/korpus/ – žloutkové řezy  Vaflové těsto/korpus/ (s oříšky) – kolečka  Pálené těsto/korpus/ – větrník, věnečky, banánky  Jádrové těsto/korpus/ (převládají oříšky) – rohlíčky  Šlehané těsto/korpus/ - podle obsahu tuku se dělí na lehké a těžké hmoty

ROZDĚLENÍ:  Lehké hmoty  Těžké hmoty

 DORTOVÁ  DOBOŠOVÁ  PIŠKOTOVÁ  BUFLERY  BEZÉ HMOTA  SNĚHOVÁ HMOTA  ŽLOUTKOVÁ HMOTA

 TERSKÁ HMOTA vzniká třením cukru, tuku, bílků a mandlí  SACHROVÁ HMOTA ušlehané žloutky s olejem se spojí s bílkovým sněhem, moukou a čokoládou nebo kakaem

 KYNUTÉ  ČAJOVÉ  DEZERTY  MODELOVANÉ VÝROBKY

 KAKAOVÝ KRÉM  ČOKOLÁDOVÝ KRÉM  KÁVOVÝ KRÉM  VANILKOVÝ KRÉM  MÁSLOVÝ KRÉM, S PUDINKEM, LÍSKOOŘÍŠKOVÝ  BANÁNOVÝ KRÉM  ŽLOUTKOVÝ KRÉM  JAHODOVÝ KRÉM  PUNČOVÝ KRÉM  TVAROHOVÝ KRÉM  BROSKVOVÝ KRÉM  JABLEČNÁ NÁPLŇ  OŘECHOVÁ NÁPLŇ  MAKOVÁ NÁPLŇ

 CUKROVÁ POLEVA  ČOKOLÁDOVÁ POLEVA-ZRCADLOVÁ  BÍLKOVÁ POLEVA  JAHODOVÁ POLEVA-ZRCADLOVÁ  PISTÁCIOVÁ POLEVA  MANDLOVÁ POLEVA  ROSOLOVÁ POLEVA  FONDÁNOVÁ POLEVA  MARCIPÁN

ZÁKUSKY:  Věnečky  Větrníky  Rohlíčky  Žloutkový řez  Punčový řez  Ovocný řez  Štafetka  Košíček ovocný, čokoládový  Indián  Špička  Rakvička  Kremrole, kokoska…..

DORTY:  Máslový dort  Čokoládový dort  Harlekýn  Pařížský dort  Ovocný dort  Ořechový dort  Šlehačkový dort…

 v chladící lednici maximálně 24 hod.  šlehačkové zákusky a dorty se neskladují, objednávat pouze tolik, kolik se jich ten den prodá

 žluklá tuková náplň  kyselá šlehačka  popraskaný rosol  nestejné velikosti zákusků  pomačkaný /rozmáčklý/ zákusek  připálený korpus

1. Ze kterých částí se skládá cukrářský výrobek? 2. Vyjmenujte 10 zákusků. 3. Vyjmenujte 5 dortů? 4. Řekněte složení věnečku a ovocného dortu.

             20s%20kakaovou%20polevou%2050g.jpg 20s%20kakaovou%20polevou%2050g.jpg  20kokosov%C3%A1%2050g.jpg 20kokosov%C3%A1%2050g.jpg  m%20kr%C3%A9mem%2050g.jpg m%20kr%C3%A9mem%2050g.jpg  g.jpg g.jpg  %20polevou%2040g.jpg %20polevou%2040g.jpg  A1novou%20polevou%2060g.jpg A1novou%20polevou%2060g.jpg  BD%20s%20fond%C3%A1novou%20polevou%20120g.jpg BD%20s%20fond%C3%A1novou%20polevou%20120g.jpg  8Dek%20s%20pudinkov%C3%BDm%20kr%C3%A9mem%2050g.jpg 8Dek%20s%20pudinkov%C3%BDm%20kr%C3%A9mem%2050g.jpg  dinkov%C3%BDm%20kr%C3%A9mem%20a%20ovocem%2050g.jpg dinkov%C3%BDm%20kr%C3%A9mem%20a%20ovocem%2050g.jpg

  5%99ez%2080g.jpg 5%99ez%2080g.jpg  %C3%AD%C5%BEskou%20%C5%A1leha%C4%8Dkou%20100g.jpg %C3%AD%C5%BEskou%20%C5%A1leha%C4%8Dkou%20100g.jpg    pi%C5%A1kot%20s%20kakaovou%20polevou%2050g.jpg pi%C5%A1kot%20s%20kakaovou%20polevou%2050g.jpg            

Autorem materiálu a jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Kapalínová