Zadavatel, zakázka a řízení. 1.Zadavatel dle ZVZ: a)Veřejný zadavatel (stát, státní p.o., ÚSC, osoba ovládaná státem nebo jiným veřejným zadavatelem ve.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Co nás čeká nového při zadávání veřejných zakázek ? Eva Vizdalová
Advertisements

Petr Prášek Veřejné zakázky v OP VK Veřejné zakázky v OP VK.
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení Tomáš Mikulecký Oddělení veřejných zakázek Státní fond životního prostředí ČR.
zelená linka: Veřejné zakázky v OPŽP a nejčastější pochybení Odbor právní Státní fond životního prostředí.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek Ing. Josef Šetek Seminář pro SC 2.2 VZNIK NOVÝCH A ROZVOJ EXISTUJÍCÍCH PODNIKATELSKÝCH AKTIVIT V OBLASTI SOCIÁLNÍHO.
JEDNÁNÍ MONITOROVACÍ SKUPINY projektu Podpora procesů v soc. službách dne
Petr Prášek Veřejné zakázky v OP VK Veřejné zakázky v OP VK.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
„VEŘEJNÉ ZAKÁZKY A JEJICH ZADÁVÁNÍ“ VELKÁ NOVELA Doc. JUDr. Ing. Radek Jurčík, Ph.D. 1.
Seminář pro žadatele IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek červen 2016.
Obsah  Hlavní zásady financování projektu  Finanční řízení (účetnictví, BÚ)  Způsobilost nákladů/výdajů  Struktura EFRR projektu  Kategorie způsobilých.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Základní informace o novém systému elektronických tržišť a legislativních změnách JUDr. Daniel Weinhold, Ph. D. 24. května 2012.
Role dobrovolných svazků obcí (DSO) v ČR při centrálním zadávání 1 Ing. Lukáš Vlček starosta města Pacova předseda Regionální komise Svazu měst a obcí.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Problémy v zadávaní 3. Dotazy.
Program rozvoje venkova Veřejné zakázky – v Pravidlech (vybrané části) 1. kolo PRV.
Seminář pro žadatele k 37. výzvě IROP „Energetické úspory v bytových domech II" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Elektronické tržiště Gemin. Elektronické tržiště Gemin - nový systém e-tržišť jako součást soustavy NIPEZ pro zadávání VZ - regulaci upravuje.
Žadatel je povinen při výběru dodavatele projektu postupovat dle závazných podmínek v kapitole 9. Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace před podpisem.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek Mgr. Barbora Dedková - Specialista na administraci VZ Seminář pro SC 2.1 ZVÝŠENÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI SLUŽEB VEDOUCÍ.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_17-19 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Judikatura S oudního dvora EU v návaznosti na nové směrnice k VZ Vítězslava Fričová Head of ERA Brussels Office 13. května 2014.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP Josef Jemelka Oddělení veřejných zakázek OPŽP Státní fond životního prostředí ČR.
JAN FABIANEK, CS-PROJECT spol. s r.o. Konference Centralizované zadávání veřejných zakázek Praha, VYUŽITÍ ČÍSELNÍKU NIPEZ.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Praha, Centralizované zadávání veřejných zakázek RNDr. Jiří Svoboda ředitel Odbor veřejného investování MMR.
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 22. – 23. září 2016 Harrachov Ing.
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 29. října 2012.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Problematika koncesí a sektorových veřejných zakázek
Veřejné zakázky malého rozsahu ve světle základních zásad
Seminář pro žadatele IROP
Seminář pro žadatele IROP
Podpora odborných praxí a stáží studentů ESF MU
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Jednoduché účetnictví
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
jako forma kontroly ve veřejné správě
Seminář „Kontrola výdajů“ v rámci programu Interreg CENTRAL EUROPE
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Informace k e-tržišti Gemin
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI Z OPERAČNÍHO PRGRAMU ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Pozemkové úpravy.
Seminář pro žadatele k 13. výzvě IROP „Revitalizace vybraných památek"
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Seminář pro žadatele k 72. výzvě IROP „Cyklodoprava II"
Řízení rizik podvodu a korupce při zadávání veřejných zakázek
Tisková konference ČMKOS
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Veřejné zakázky v rámci malého projektu
Daň z přidané hodnoty Nepřímá daň.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro žadatele k 36. výzvě IROP „Stanice IZS"
Transkript prezentace:

Zadavatel, zakázka a řízení

1.Zadavatel dle ZVZ: a)Veřejný zadavatel (stát, státní p.o., ÚSC, osoba ovládaná státem nebo jiným veřejným zadavatelem ve veřejném zájmu) b)Dotovaný zadavatel (PO/FO, která není veřejným zadavatelem a zadává veřejnou zakázku hrazenou z více než 50% z veřejných zdrojů nebo zakázku, kde peněžní prostředky z těchto zdrojů přesáhnou Kč) c)Sektorový zadavatel (osoba vykonávající tzv. relevantní činnost v odvětví plynárenství, teplárenství, elektroenergetiky, vodárenství a vodního hospodářství, veřejné dopravy, poštovních služeb, těžby nerostných surovin, letecké a námořní dopravy) 2.Osoba, která není zadavatelem dle ZVZ: PO/FO, která není veřejným zadavatelem a zadává veřejnou zakázku hrazenou z méně než 50% z veřejných zdrojů a zároveň na tuto zakázku peněžní prostředky z veřejných zdrojů nepřesáhnou Kč. Zadavatel 2

Veřejná zakázka dle předmětu Shodná definice v ZVZ i v MP: Dodávky Služby Stavební práce V případě smíšeného předmětu rozhoduje základní účel plnění, případně převažující hodnota plnění.

Veřejná zakázka dle předpokládané hodnoty Předpokládaná hodnota (PH) vždy v Kč bez DPH!!! ZVZ a)Nadlimitní VZ – (PH vyšší než limit stanovený nařízením vlády č. 77/2008 Sb. v platném znění) b)Podlimitní VZ – (PH nižší než limit stanovený nařízením vlády č. 77/2008 Sb. v platném znění, ale vyšší než VZMR) c)VZ malého rozsahu (VZMR) – PH nižší než Kč u dodávek a služeb nebo nižší než Kč u stavebních prací) MP a)Zakázka malé hodnoty (ZMH) – PH nižší než Kč u dodávek a služeb nebo nižší než Kč u stavebních prací) b)Zakázka vyšší hodnoty (ZVH) – PH vyšší než Kč u dodávek a služeb nebo vyšší než Kč u stavebních prací)

Řízení/způsob zadávání ZVZ (nadlimitní a podlimitní VZ) a)Otevřené řízení (nadlimitní a podlimitní VZ) b)Užší řízení (nadlimitní a podlimitní VZ) c)Zjednodušené podlimitní řízení (pouze podlimitní VZ, jejíž PH není vyšší než Kč) d)Jednací řízení s uveřejněním (nadlimitní a podlimitní VZ) e)Jednací řízení bez uveřejnění (nadlimitní a podlimitní VZ) f)Soutěžní dialog (nadlimitní a podlimitní VZ) MP a)Otevřená výzva (ZVH, ZMH) b)Elektronické tržiště (ZVH, ZMH) c)Uzavřená výzva (pouze ZMH) Výjimky – shodné v ZVZ i MP (§18, §19, § 23 ZVZ, 5.4. MP)

Dotovaný zadavatel vs. nezadavatel Dotovaný zadavatel zadává Dle ZVZ a)Nadlimitní VZ b)Podlimitní VZ Dle MP a)VZMR (která je tedy současně i ZMH) Osoba, která není zadavatelem dle ZVZ zadává Dle MP a)ZVH b)ZMH