MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Základní informace Praha, 25.1.2012 ČÍSELNÍK NIPEZ Miroslav Padalík AURA, s.r.o. Martin Grill MMR ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kategorizace a standardizace komodit – ČÍSELNÍK NIPEZ
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
Elektronické tržiště ve městě – přínosy praktického využití Město Cheb Bc. Jiří Kurucz.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Pilotní projekt základního registru územní identifikace a nemovitostí („PP ZRÚIN“) Vít Suchánek, ČÚZK.
© ABB Group September 27, 2016 | Slide 1 Spolupráce NNO a firmy Pohled dárce Magdaléna Boušková, ABB s.r.o., Workshop,
„Integrované dopravní systémy – informační systémy pro podporu rozhodování veřejné správy při výstavbě a provozování IDS v České republice“ Výzkumný projekt.
Základní informace o novém systému elektronických tržišť a legislativních změnách JUDr. Daniel Weinhold, Ph. D. 24. května 2012.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser.
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Základní informace k Minimálnímu povinnému seznamu komodit povinně nakupovaných s využitím institutu centrálního zadavatele.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Základní informace Praha, Kategorizace a standardizace komodit – ČÍSELNÍK NIPEZ Ing. Marek Grill MMR ČR.
Elektronické tržiště Gemin. Elektronické tržiště Gemin - nový systém e-tržišť jako součást soustavy NIPEZ pro zadávání VZ - regulaci upravuje.
Žadatel je povinen při výběru dodavatele projektu postupovat dle závazných podmínek v kapitole 9. Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace před podpisem.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Zavádění centrálních nákupů 1.Legislativa 2. Jednotlivé kroky centralizovaného zadávání a centrálních nákupů 3. Působnost jednotlivých.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Virtuální kolega Attavena, o.p.s. Prezentace projektu a návrh implementace jeho nabídky: do systému vzdělávání.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Jak přistupovat k inovačním možnostem s dotacemi Richard Lev Ředitel odboru Projektového poradenství Mob:
JAN FABIANEK, CS-PROJECT spol. s r.o. Konference Centralizované zadávání veřejných zakázek Praha, VYUŽITÍ ČÍSELNÍKU NIPEZ.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Kategorizace a standardizace komodit – ČÍSELNÍK NIPEZ Mgr. Martin Grill Konference „e-government 20:10“, Mikulov, 5.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Praha, Centralizované zadávání veřejných zakázek RNDr. Jiří Svoboda ředitel Odbor veřejného investování MMR.
Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc.
Ministerstvo vnitra ČR, leden 2012 Centrální nákup v resortu MV.
E-aukce, workshop, , Praha E – aukce Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování Ing. Jan Novotný.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Radek PLATZER e-tržiště GEMIN.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
model fungování a praxe
Pojem přeměna obchodní společnosti
Zákon o sociálním podnikání
Plánování ve školní tělesné výchově
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
RASC Standardy řízení služeb
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Povinnosti provozovatele střešních instalací při dodávkách přímým vedením
eRecept – komunikace se základními registry
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Sémantické aspekty katalogizace VI
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
2. ČNB a její role v platebním styku.
Informace k e-tržišti Gemin
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Projekt realizace referenčního rozhraní
GDPR aneb to chceme.
Centrální nákupy SŽDC pro opravu, údržbu a modernizaci železničního svršku Stanislav Smeták Workshop „Oprava a údržba kolejí železničních drah“ Praha –
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Finanční plán stavební zakázky
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Mistrovská zkouška Jednání Sektorové rady
INFORMACE TAJEMNÍKA PROFESNÍCH UNIÍ
Střední škola obchodně technická s. r. o.
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ŠKOLY ZAPOJENÉ DO PROJEKTU MOV
Dotazníkové šetření II – koncepce a nastavení
Klíčové aktivity projektu
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Základní informace Praha, ČÍSELNÍK NIPEZ Miroslav Padalík AURA, s.r.o. Martin Grill MMR ČR

Číselník NIPEZ Jeden z informačních systémů projektu NIPEZ funkce: a)podpora zadavatelů a dodavatelů při procesu zadávání veřejných zakázek b)efektivnější popis nakupovaných komodit c)využití při standardizaci komodit d)efektivnější proces nákupu komodit „Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek (NIPEZ)“ financovaného z Integrovaného operačního programu (IOP) pod registračním číslem CZ.1.06/1.1.00/

stromová struktura CPV + parametrický popis komodit + pravidla pro popis komodity + stanovování povinnosti + úprava – špatných překladů nelogické struktury CPV duplicita komodit atd. stromová struktura CPV špatné překlady nelogická struktura CPV duplicita komodit atd. Číselník NIPEZ klasifikace CPV na / / …….klasifikace komodit založená na CPV Aktuální příklady zadefinování předmětů VZ ze současných e-tržišť Cílový stav zadefinování předmětů VZ Varná konvice BOSCH TP-4521 Pracovní stanice v provedení minitower o riginální systém Win 7 Professional 64bit Intel Core i MB 500GB SATA 7200 HDD, 4GB (2x2GB) DDR X DVD+RW SM SATA Intel HD Graphics Předmět VZ odkazuje na konkrétní typ výrobek jednoho z výrobců Popis obsahuje řadu obchodních názvů a je neúplný

Číselník NIPEZ je vytvářen jako soustava několika různých komoditních číselníků Číselník NIPEZ je postaven na standardu ISO 8000 a využívá metadata eOTD Národní oborové číselníky NCS (eOTD) CPV eOTD Otevřený technický slovník postavený na ISO Číselník NIPEZ – základní koncepce

Číselník NIPEZ se skládá ze dvou základních částí: 1.Klasifikační strom Číselník NIPEZ – struktura

2. Pravidla pro popisování předmětu VZ včetně sad parametrů pro jednotlivé standardizovatelné komodity z klasifikačního stromu Číselník NIPEZ – struktura

Číselník NIPEZ bude obsahovat:  sady parametrů pro komodity, které jsou standardizovatelné, tj. zejména komodity, které jsou povinné pro e-tržiště  obecná pravidla pro definici předmětu VZ u komodit, které jsou obtížně standardizovatelné, ale tvoří významný podíl z celkového finančního objemu VZ (např. stavební práce) Ukázky obecných pravidel pro komoditu „Práce pro kompletní nebo částečnou výstavbu“: „Pro klasifikaci prací a materiálů při stavebním projektování používejte výhradně třídník stavebních konstrukcí a prací a oborové třídníky stavebních konstrukcí a prací“ „Respektujte standardy pro zpracování stavebních projektů, které jsou platné pro daný typ stavebního objektu” Číselník NIPEZ – obsah

Číselník NIPEZ nebude obsahovat:  sady parametrů pro komodity, které nejsou standardizovatelné (např. umělecké služby)  sady parametrů ani pravidla pro komodity: a)které se nenakupují podle ZVZ (spadají do výjimek) b)které se „nesoutěží“ (zejména z důvodu monopolního postavení dodavatele) c)které veřejní či sektoroví zadavatelé v ČR nenakupují v objemu, který by převyšoval aktuální limit pro použití elektronického tržiště (5 tis. Kč) nebo je nakupuje v objemu nad tento limit výhradně jeden zadavatel, jehož provozní činnost úzce souvisí s nákupem dané komodity Obsahem číselníku NIPEZ nebudou sady parametrů pro popis jaderné elektrárny

Číselník NIPEZ musí odpovídat nabídce a poptávce komodit na trhu, a proto je potřeba ho udržovat a dále rozvíjet. Správcem číselníku NIPEZ je MMR MMR je pracovištěm certifikovaným podle ISO jako Správa číselníku NIPEZ Quality Master Data Provider a Master Data Quality Manager

Vysoká kvalita dat číselníku NIPEZ je nezbytná  kvalitní číselník NIPEZ = základ kvalitního popisu předmětů VZ  pravidelná aktualizace komodit i sad vlastností (SV)  export dat komodit a SV pro e-tržiště kumulativně i přírůstkově  bude zajištěn přístup k obsahu pro širokou veřejnost a pro registrované uživatele i stahování dat  změny v číselníku podléhají schvalovacímu procesu  podpora zadavatelů a dodavatelů – Helpdesk s registrací a schvalováním požadavků Správa číselníku NIPEZ

Číselník NIPEZ – vazby a souvislosti

 centrální referenční databáze pro standardní popis předmětů VZ, datový slovník vyhovuje ISO 8000 a  jednotná definice předmětů VZ při centralizovaném zadávání v jednotlivých rezortech  možnost tvorby typových katalogů předmětů VZ  napojení číselníku na e-tržiště a NEN, jednotná standardizace předmětů VZ při různých typech nákupů Výhody použití číselníku NIPEZ

 základní informace na  informační podpora na xeon2.aura.cz/mmr-nipezxeon2.aura.cz/mmr-nipez  kontakt na podporu z MMR Martin Grill,  kontakt na podporu z AURA Miroslav Padalík, Přístup k číselníku NIPEZ

Ukázka informační podpory