MAPOVÁNÍ ŠKOLY ŠKOLA PRO DEMOKRACII. PRÁCE S KRITÉRIEMI ♦ s materiálem škola pro demokracii jsme pracovali v měsících únor a březen ♦ do práce byli především.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Mapování probíhalo od ledna do března 2013  Bylo zaměřeno na naplňování kritéria Pravidla ve třídách.
Advertisements

Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Podpora meziobecní spolupráce
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ZŠ JANOVICE ŽÁKOVSKÁ RADA. VOLBY DO ŽÁKOVSKÉ RADY zástupci 4. až 9.třídy zástupci 4. až 9.třídy každá třída si zvolí své dva zástupce se svým třídním.
Cesta ke kvalitě v praxi
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
Konference projektu Cesta ke kvalitě
. PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE PROJEKT SVAZU MĚST A OBCÍ ZBRASLAVICE 4. PROSINCE 2014.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Základní škola a Mateřská škola Stařeč, okres Třebíč
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Projektová výuka. Úspěch projektu je závislý na dobrém naplánování a dobrém řízení v poměru 8:2.
ETWINNING & COMENIUS PROJEKTY SPOLUPRÁCE NA DÁLKU.
Studium pro školní metodiky prevence
Žákovský parlament. Charakteristika Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením školy, školou a obcí Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením.
ZAHRANIČNÍ PRAXE 2015 ERASMUS+. VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ RÁMEC ŠKOLY (ŠKOLA SI UDĚLALA SAMA SVOJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ) VYPLNĚNÍ PŘIHLÁŠEK – DOSTUPNÁ NA WEBU (KAŽDÝ.
Bezpečné cesty do školy optikou jejich uživatelů MĚSTO V POHYBU: UDRŽITELNÁ MOBILITA A NOVÉ TRENDY V ŠETRNÉ DOPRAVĚ Radek Patrný , Magistrát.
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Projekt Podpora meziobecní spolupráce (reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B ) 2. oficiální setkání představitelů obcí ve správním obvodu ORP Třebíč Třebíč, 22.
Košatý strom poznání vyrůstá z aktivity, tvořivosti a spolupráce všech.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Jak to u nás chodí? schůzky každý čtvrtek v 7,00 hodin v učebně fyziky každý člen ŽP má svou funkci ze schůzky vedeme zápis, který tvoří zapisovatelka.
BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY 2016 Jak to začalo? V lednu 2016 proběhla schůzka ředitele školy s paní starostkou a panem místostarostou a výsledkem je – 20.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Dokumentace školy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 12. prosince 2013 Mgr. Karel Bárta.
Praxe v Anglii - Portsmouth Lucie Samcová A3B. VÝB Ě ROVÉ Ř ÍZENÍ  Grant od Erasmu+ v rámci projektu Praxe v EU  Přihláška + motivační dopis Pohovor.
Math Exercises for You (Math4U)
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
Mentoring Technology Enhanced Pedagogy (MENTEP)
Základní škola Heřmanův Městec
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
ZŠ JANOVICE ŽÁKOVSKÁ RADA.
ŠKOLA PRO DEMOKRACII.
Lidé, procesy, partnerství
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
I. Dvořák Zahajovací setkání
PARLAMENT NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE A MATEŘSKÉ ŠKOLE ANGEL V PRAZE 12
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Š A B L O N Y II.
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Vzorový projekt pro ZŠ.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
J a k REALIZUJEME MAP II NA ŘÍČANSKU ? Linda Kůstková.
I. Setkání se starosty obcí
Vzorový projekt pro gymnázia
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Nedvědová, Kotlárová, Bannertová
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Vzorový projekt pro ZŠ.
Rodičovské fórum kraj Vysočina
Lidé, procesy, partnerství
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
Transkript prezentace:

MAPOVÁNÍ ŠKOLY ŠKOLA PRO DEMOKRACII

PRÁCE S KRITÉRIEMI ♦ s materiálem škola pro demokracii jsme pracovali v měsících únor a březen ♦ do práce byli především zapojeni žáci 1. stupně /rozděleni do skupin/ ♦ své výsledky pak konzultovali se staršími žáky ♦ s materiálem škola pro demokracii jsme pracovali v měsících únor a březen ♦ do práce byli především zapojeni žáci 1. stupně /rozděleni do skupin/ ♦ své výsledky pak konzultovali se staršími žáky

MÍSTNOST ŽP ♦ podněty jsou většinou ze strany učitelů ♦ komunikaci s ostatními lidmi ve škole zajišťuje převážně 2. stupeň ♦ nemáme školní rozhlas ♦ schůzky 1. stupně jsou většinou v režii koordinátora ♦ setkání se zřizovatelem školy neproběhlo ♦ nesetkáváme se a příliš nespolupracujeme s Ekotýmem ♦ podněty jsou většinou ze strany učitelů ♦ komunikaci s ostatními lidmi ve škole zajišťuje převážně 2. stupeň ♦ nemáme školní rozhlas ♦ schůzky 1. stupně jsou většinou v režii koordinátora ♦ setkání se zřizovatelem školy neproběhlo ♦ nesetkáváme se a příliš nespolupracujeme s Ekotýmem

TŘÍDA ♦ ve třídách občas chybí vyvěšená pravidla, navíc nejsou průběžně upravována, třídní akce většinou plánují učitelé ♦ přehled rolí a služeb není vidět ♦ ve třídách občas chybí vyvěšená pravidla, navíc nejsou průběžně upravována, třídní akce většinou plánují učitelé ♦ přehled rolí a služeb není vidět

MÍSTO PRO SETKÁVÁNÍ ♦ velmi se líbila myšlenka školního řádu jako komiksu, piktogramů… ♦ chybí nám školní klub ♦ velmi se líbila myšlenka školního řádu jako komiksu, piktogramů… ♦ chybí nám školní klub

ŘEDITELNA A SBOROVNA ♦ někteří učitelé příliš nevnímají naše názory ♦ rozumíme školnímu řádu, ale chtěli bychom mobilní telefony do třídy ♦ žákovská samospráva není ve školních dokumentech ♦ neúčastníme se setkání Školské rady ♦ sebehodnocení ve čtrnácti denních plánech bylo zrušeno, už máme pouze sebehodnotící listy ♦ neznáme možnost jak měnit školní řád ♦ někteří učitelé příliš nevnímají naše názory ♦ rozumíme školnímu řádu, ale chtěli bychom mobilní telefony do třídy ♦ žákovská samospráva není ve školních dokumentech ♦ neúčastníme se setkání Školské rady ♦ sebehodnocení ve čtrnácti denních plánech bylo zrušeno, už máme pouze sebehodnotící listy ♦ neznáme možnost jak měnit školní řád

OKOLÍ ŠKOLY ♦ do řešení problémů naší obce a širšího okolí se zapojujeme pouze prostřednictvím městského parlamentu ♦ setkáváme se s jinými ŽP a jezdíme na akce mimo školu pouze přes SOS ♦ třídy mají svůj web, ale spravovat ho může pouze třídní učitel ♦ většinu těchto aktivit jako škola pořádáme, ovšem vždy je to v režii učitelů nikoli samotných žáků (besedy, přenášky….) ♦ do řešení problémů naší obce a širšího okolí se zapojujeme pouze prostřednictvím městského parlamentu ♦ setkáváme se s jinými ŽP a jezdíme na akce mimo školu pouze přes SOS ♦ třídy mají svůj web, ale spravovat ho může pouze třídní učitel ♦ většinu těchto aktivit jako škola pořádáme, ovšem vždy je to v režii učitelů nikoli samotných žáků (besedy, přenášky….)

FOTODOKUMENTACE

ZÁVĚRY Z MAPOVÁNÍ ŠKOLY ♦ veškeré výsledky mapování předložili ŽP 1. stupně starším spolužákům ♦ jako oblast vylepšení si společně zvolili ♠ MÍSTNOST ŽP, kde členové ŽP mají být v kontaktu se všemi lidmi ve škole, zejména pak by se to mělo týkat druhé školní samosprávy ♠ OKOLÍ ŠKOLY – spolupráce s dalšími zařízení mimo školu ♦ veškeré výsledky mapování předložili ŽP 1. stupně starším spolužákům ♦ jako oblast vylepšení si společně zvolili ♠ MÍSTNOST ŽP, kde členové ŽP mají být v kontaktu se všemi lidmi ve škole, zejména pak by se to mělo týkat druhé školní samosprávy ♠ OKOLÍ ŠKOLY – spolupráce s dalšími zařízení mimo školu

SPOLUPRÁCE S EKOTÝMEM ♦ vybraní členové ŽP se zúčastnili zasedání Ekotýmu ♦ byla dohodnuta spolupráce s Ekotýmem pro přípravu Dne Země ♦ vybraní členové ŽP se zúčastnili zasedání Ekotýmu ♦ byla dohodnuta spolupráce s Ekotýmem pro přípravu Dne Země

SPOLUPRÁCE S DALŠÍMI SUBJEKTY ♦ téma projektového dne MULTIKULTURA ♦ na realizaci tohoto projektového dne jsme spolupracovali s DDM Šikula ve Starém Městě ♦ MÚ Uherského Hradiště – Odbor životního prostředí ♦ téma projektového dne MULTIKULTURA ♦ na realizaci tohoto projektového dne jsme spolupracovali s DDM Šikula ve Starém Městě ♦ MÚ Uherského Hradiště – Odbor životního prostředí

PŘÍPRAVA PROJEKTU ♦ rozdělení rolí mezi Ekotýmem a ŽP ♦ rozdělení rolí v rámci ŽP ♦ výběr tématu ♦ výběr místa ♦ rozdělení rolí mezi Ekotýmem a ŽP ♦ rozdělení rolí v rámci ŽP ♦ výběr tématu ♦ výběr místa

REALIZACE PROJEKTU ♦ propagace Dne Země ♦ ohláška na MÚ ♦ výběr vhodného data ♦ příprava prezentace + základních informací pro třídy ♦ příprava stanovišť a úkolů ♦ zapůjčení materiálů z DDM Šikula ♦ vytvoření hodnotících dotazníků pro žáky i učitele ♦ kopírování potřebných materiálů, vyhledávání informací ♦ organizační záležitosti dne ♦ propagace Dne Země ♦ ohláška na MÚ ♦ výběr vhodného data ♦ příprava prezentace + základních informací pro třídy ♦ příprava stanovišť a úkolů ♦ zapůjčení materiálů z DDM Šikula ♦ vytvoření hodnotících dotazníků pro žáky i učitele ♦ kopírování potřebných materiálů, vyhledávání informací ♦ organizační záležitosti dne

POPIS PROJEKTU ♦ Den Země pro 1. stupeň, téma Multikultura ♦ úvodní aktivita ve třídách – prezentace /zhruba 20min/ ♦ přesun do Kunovského Lesa – procházení jednotlivých stanovišť a plnění úkolů ♦ závěrečná aktivita ve třídách – zhodnocení projektového dne + výroba plachet ♦ Den Země pro 1. stupeň, téma Multikultura ♦ úvodní aktivita ve třídách – prezentace /zhruba 20min/ ♦ přesun do Kunovského Lesa – procházení jednotlivých stanovišť a plnění úkolů ♦ závěrečná aktivita ve třídách – zhodnocení projektového dne + výroba plachet

INFORMAČNÍ PLAKÁT

HODNOTÍCÍ DOTAZNÍK PRO ŽÁKY

HODNOTÍCÍ DOTAZNÍK PRO UČITELE

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ

FOTODOKUMENTACE