Rozhovor s Mgr. Michalem Chalupným, ředitelem naší školy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lidice.
Advertisements

Život je jako cesta vlakem…
Naše třída od 1. do 7..
Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
PRÁZDNINY 2010 A JAK TO ZASE ZAČALO. CO SE VLASTNĚ DĚLO NA KOPRETINĚ ? •B•Bylo potřeba uskutečnit další výměnu elektrického vedení •Š•Štěstí přeje připraveným,
„Jak ovlivňuje můj život současná technika“.
Integrita bezúhonnost
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Grafika Martina Fabianová, Lyra. … rozhodla jsem se zúčastnit se grafické části VZSST z trošku jiné stránky, tak doufám, že mě s tím hned nevykopnete.
Srdce z lásky darované.
1. Předmět mé činnosti je v oboru : Jsem: REGULACE PROFESÍ - NEZBYTNOST ČI PŘEKÁŽKA? (520 odpovědí) 1/14.
Mgr. Jana Palanská.
Ideologie strany Lenka Brotánková, předsedkyně klubu Praha 20.
Montessori Prachatice, ZŠ Národní
Vítejte, po delší době jsem vytvořil opět další verzi našich stránek. Doufám, že se Vám poněkud odlišný design webu bude líbit. Pokud ne, tak se stejně.
Jak vést diskuzi Zásady – rady - nebezpečí Výhody diskuze Společné dopracování se výsledku Společné dopracování se výsledku Odstranění pochybností a.
Dialog o podstatě matematiky Kristýna Pítrová, 2.B
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
Masarykovo gymnázium.
Jak vybírat školu a obor?. Víte, že? Víte, že… V Plzeňském kraji je téměř 60 středních škol Všechny důležité informace o oborech SŠ v Plzeňském kraji.
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE EVALUACE ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Žákovská prezentace Následující práce, je prací žáka (žáků) ZŠ T. G. Masaryka Jihlava. Je určena pouze jako prezentace výsledků práce žáků školy
Víkend rodin dětí se syndromem Prader-Willi HOTEL PAVLA NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ
Vybrali jsme si problém letního kina v Rumburku, protože si myslíme že je ve špatném stavu. (Nepromítá se, rozbité sedačky, atd..)
Všechno v mém životě souvisí
Je zbožnost cool? ZAJÍMAVÁ ZÁBAVNÁ PŘITAŽLIVÁ. Jak lidé kolem nás vidí zbožnost? Je to něco společného s Bohem Je to nuda Nejspíš to nemá žádný praktický.
FÁZE NÁCVIKU SLOHOVÉHO PROJEVU
Žákovská prezentace Školní dílo
Rozbor celkové úrovně vzdělávání na ZŠ Olbramovice po ukončení celkové rekonstrukce školy (ve školních letech 2012/2013 a 2013/2014) Vyhodnocení dotazníku.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Vyhodnocení besed a ankety studentů SŠ o neobnovitelných přírodních zdrojích VŠB - TU Ostrava, katedra společenských věd Ing. Jiří.
Dexův zpravodaj. BAF!!! Utíká to jako voda, u nové paničky jsem už měsíc a tak vás, mí milí příznivci, zase zdravím. (SPAM upozornění: Kdo je do příznivců.
PREZENTACE O čtyřech letech učení fyziky na této škole očima Karla Kratochvíla & Martina Hortvíka.
Svatební šaty Iva. Jak a kdy naše firma vznikla? Firma Svatební šaty Iva vznikla přibližně v červnu minulého roku. Celá organizace této firmy trvala půl.
9 let na základní škole:.
Plánování hodiny pozpátku Text: Ivan Klíma, Jak daleko je slunce Příprava hodiny literární výchovy pro žáky 4. a 5. ročníku ZŠ A. Studentka vyhledá text.
Košatý strom poznání vyrůstá z aktivity, tvořivosti a spolupráce všech.
Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,
Sára Motyčková 9.B 2015/2016 Název úkolu: Životní prostředí - Jak se vám žije ve Veselí nad Moravou? Číslo úkolu: 28 Zadání úkolu: Vytvoř a následně zpracuj.
P. uč. Zelinková a P. uč. Solnařová MATEMATIKA X MATEMATIKA.
Rozhovor se… slečnou Magdalenou Žižkovou Co jsme zjistily o Majdě ? Co ji baví? Jak ji (ne)znáte…..
Co dělat když ztratíte práci… ?. Ztráta zaměstnání….  Pro mnoho lidí je to nepříjemnou záležitostí.  Dokáže pořádně zacloumat životem a odráží se i.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
STRATEGIE ROZVOJE ŠKOLY
Prevence sociálně patologických jevů
Vítáme Vás na AG Dotazy Mgr. Jan Košárek, ředitel AG
Název společnosti Produkty a služby
ZODPOVĚDNÝ EVROPAN Markéta Válková 9.B 2015/2016.
Obědy ve Školní jídelně 5.A 2016/2017
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Co se rozumí kvalitou vzdělávacích služeb Mgr. Pavel Říha
Zaměstnání členů rodiny
KDO VLÁDNE A JAK VLÁDNE? Lekce 4A.
SLOVENSKO 2016.
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
ZŠ Ludgeřovice Ema Musálková
Informace o průběhu informačních seminářů a výsledcích strukturovaných rozhovorů za stranu zaměstnavatelů BP Stavebnictví I.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
Čím chci být až vyrostu M. Krátká.
KVĚTINY “M” VÁM NABÍZEJÍ
Vytvořil: Ondřej Koubek a David Hraba
Průřez domácí péčí Pracoviště ošetřovatelské péče Hana Pekárková
Naše škola ZŠ T.G. Masaryka.
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
„Najdi a nafoť školní hřiště, jaké bys chtěl mít u naší školy“.
Tajemství internetu Minule jsme si společně ukázali karty jednotlivých zařízení a říkali jsme si, že některá z nich se umí připojit na internet. Vzpomenete.
Volba povolání / střední školy
SOUTĚŽNÍ PROJEKT Lepší místo ve škole
Transkript prezentace:

Rozhovor s Mgr. Michalem Chalupným, ředitelem naší školy

1. Naše škola se přezdívá 'Škola dorozumění', koho vlastně napadlo, že by škola mohla mít takovou přezdívku? Tento motivační název vznikl už za vedení paní ředitelky Láznické. Takže pochází od ní a jejich dvou zástupkyň. Já ho pochopitelně rád přejal, protože je velmi výstižný. Neřekl bych, že bych byl v ZŠ vzorný žák.. Na druhou stranu jsem nebyl "flákač" ani jsem nebyl vůči učitelům drzý. Co se týče známek, tak si myslím, že jsem byl ten, kterému se říká - "dvojkař". Každopádně, když jsem měl větší motivaci, výsledky byly lepší. 2. Jaké jste měl známky na základní škole? Byl jste vzorný žák?

3. 1.září nás všechny překvapily změny, které na škole během prázdnin proběhly. Čí to byl nápad? A plánujete ještě nějaké změny? Pokud ano, tak jaké?. Všechny tyto změny (tzn. plastové dveře, lavičky kolem sloupů, plastová okna, výzdoba od Arkadie, barevné vymalování, dřevěný nábytek u vchodu) vymyslelo vedení školy (čili já a mé zástupkyně) společně s naší paní hospodářkou. Plánujeme pochopitelně další změny. Vše je závislé na financích a technických možnostech školy.Chtěli bychom více učeben vybavit plastovými okny, opravit lina ve všech třídách II.a I.patra, nechat vymalovat a vyzdobit schodiště z I. do II.patra, nechat opravit plot kolem školy atd. Vždy se jedná o nemalé částky, takže to závisí v mnohém na zřizovateli školy - tedy Magistrátu města Teplic. Pokud by naši žáci měli nějaké další nápady, rád si je vyslechnu.

4. Kdy Vás napadlo, že byste se stal ředitelem? Byl to váš sen už od mala? To, že bych mohl být ředitelem, mě napadlo, až když jsem vyslechl verdikt komise, která ředitele vybírala. Do té doby mě ani ve snu nenapadlo, že by toto mohlo vyjít. Zní to nepravděpodobně, ale je to tak. Složitá otázka. Vím, že děláme maximum pro zlepšení estetického vzhledu, ale že bych byl úplně spokojený se říct nedá. Když na jedné straně školy skončíte s úpravami, můžete na druhé straně začít. Je to nikdynekončící proces. 5. Jste spokojený se současným stavem školy? Myslíme tím estetický vzhled školy.

6. Co považujete na práci ředitele za nejtěžší? Dle mého je na práci ředitele nejtěžší to, že 1) řídí velké množství různých lidí různých profesí a 2) že musí rozumět a je zodpovědný za velké množství různých odvětví - od bezpečnosti práce, ochranu zdraví ve škole, účetnictví příspěvkové organizace, pracovní smlouvy a dohody se zaměstnanci, smlouvy s firmami, výplatu mezd, technické záležitosti, pedagogický proces a řadu dalších. 7.Naši školu zdobí čím dál víc zajímavých výtvorů z Arkadie. Koho vlastně napadlo, že se do ozdoby školy zapojí Arkadie? To byl od počátku nápad mé zástupkyně paní Laštovkové. Myslím, že výtvory z dílen Arkadie jsou pozorohudné a rozhodně v této keramické výzdobě budeme pokračovat.

8. Kdo nebo co Vás nejvíce ovlivnilo při výběru povolání? Jako své povolání jsem si kdysi vybral učitelství. Neřekl bych, že by mě někdo nebo něco výrazně v tomto rozhodnutí ovlivnilo. Snad geny a také to, že mě zatím od učitelství nic tak zásadně neodradilo. 9. Škola také pořádá zájezdy do zahraničí. Minulý rok se takto uskutečnily zájezdy do Provence a do Skotska. Kdo cílová místa vybírá ? Vybírají si je sami organizující učitelé a se mnou je konzultují.

10. Estetický vzhled našich web stránek je velmi hezký a barevný. Podílíte se na jejich úpravě? Rozhodujete o tom jak stránky budou vypadat? Ten základní estetický vzhled zvolilo bývalé vedení školy - tedy paní Láznická, Kučerová a Rutzenstorferová. Mně se moc líbil, takže jsem na tom základním nápadu nic neměnil. Příspěvky, fotografie, ankety a členění webovek mám teď na starosti já. Pochopitelně rád přijímám impulsy od zaměstnanců, žáků nebo jejich rodičů.

11. Jak často se chodíte koukat na výuku ve třídách? Chodíte se dívat jak pracují žáci nebo spíše učitelé? "Koukat se na výuku ve třídách" tedy hospitovat ve třídách chodím pravidelně. Snažím se každý rok navštívit každou třídu alespoň jednou. Ne vždy se to vydaří. Při hospitacích sleduji jak žáky, tak pochopitelně své podřízené - tedy učitele.

Doufáme, že se Vám rozhovor líbil a děkujeme panu řediteli za odpovědi. Daniela Buková, Anna Sedláčková a Magdalena Žižková