STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Kombinovaná a plastová okna.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ocelové zárubně Střední odborná škola Otrokovice
Advertisements

Název operačního programu:
Otvory v nosných stěnách
Dvojitá okna deštěná Střední odborná škola Otrokovice
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Zámečnické práce (STA39) - vrata
Konstrukce otočných a posuvných vrat
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Technologie výroby stavebních truhlářských výrobků
Palubová křídla Střední odborná škola Otrokovice
Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_UPEVŇOVACÍ PRVKY_Z2
Vytápění Kompaktní plynové infrazářiče. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vytápění Termoregulační hlavice. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Vytápění Materiály potrubí ve vytápění. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Hydraulické řízení. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Zdvojená okna a eurookna. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Kreslení oken
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství Vzdělávací.
Technické prostředky v požární ochraně Tlakové požární hadice.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Zkoušení oken. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
MATEMATIKA Kvadratická rovnice. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Vytápění Otopná tělesa. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 10 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_1PP_OPR_08.
Vytápění Kotle pro zplynování dřeva. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Terminologie oken
Technické prostředky v požární ochraně Požární žebříky.
Technické prostředky v požární ochraně Motorové řetězové a rozbrušovací pily v požární ochraně.
Technická mechanika – Čepové tření
Vytápění Tepelná pohoda. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Vytápění Parní otopná tělesa. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Technické prostředky v požární ochraně Sací koš. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Frézování I Řezné podmínky Nástroje. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Rozdělení oken. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Zasklívání oken. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Materiály na okna
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Výroba eurooken - video
Fyzika – Asynchronní elektromotor
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Výroba eurooken
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Konstrukce a výroba oken
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Konstrukce a výroba oken
Technické prostředky v požární ochraně
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technické prostředky v požární ochraně
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2.ročník oboru Strojírenství.
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Osazování oken
Technické prostředky v požární ochraně
ZELENINA S VLASTNOSTMI OVOCE
PICTURES FOR DESCRIPTION
Technické prostředky v požární ochraně
Technické prostředky v požární ochraně
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Jednoduchá a dvojitá okna
Technické prostředky v požární ochraně
Řezné podmínky Nástroje
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Technické prostředky v požární ochraně
Technické prostředky v požární ochraně
Fyzika – Jednoduchý elektrický obvod
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ELEKTROTECHNIKA Řazení kondenzátorů – sériové řazení
Technické prostředky v požární ochraně
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Technologie – spojování materiálů – pevné rozebíratelné spoje
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Spojité a nespojité řízení
Fyzika – Usměrňovače.
Technické prostředky v požární ochraně
MATEMATIKA Mocniny s přirozeným exponentem
Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_DRUHY SÁDROKARTONU_Z2
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
Transkript prezentace:

STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Kombinovaná a plastová okna

Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu: 04_03_32_INOVACE_07

KOMBINOVANÁ A PLASTOVÁ OKNA Předmět: Stavební truhlářství Ročník: ND3 Jméno autora: Ing. Petr Fusek Škola: SPŠ Hranice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Petr Fusek. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Anotace: Prezentace obsahuje stručný odborný výklad učiva kapitoly konstrukce a skladba kombinovaných eurooken a plastových oken včetně znázornění svislých řezů těchto oken s okótováním průřezových rozměrů. Klíčová slova: Kombinované okno, plastové okno, eurookno, eloxovaný hliník, pokos, profil, vrut, křídlo, rám, ocelový plech, řez, extrudovaný profil, komorový systém.

KOMBINOVANÁ OKNA  Jedná se o dřevěná eurookna z vnější strany obložená eloxovaným hliníkem.  Rohové spoje hliníku se řeší na pokos, plastové úchytky jsou přišroubovány vruty do vlysu křídla i rámu.  Obložení zvyšuje odolnost proti povětrnosti, usnadňuje údržbu a prodlužuje životnost.  Mohou se kombinovat materiály jako dřevo – polyuretan – hliník.

Obr. 1 Svislý řez kombinovaného okna

PLASTOVÁ OKNA  Vyrábí se z vytlačovaných extrudovaných profilů z tvrzeného plastu.  V porovnání s dřevěnými eurookny je jejich výroba podstatně jednodušší.  Dříve se používaly tříkomorové, dnes pěti a vícekomorové systémy.  Profily se vyztužují ocelovými pozinkovanými plechy tloušťky h = 1,5 - 3 mm.

VÝHODY: a) minimální nároky na údržbu, b) příznivější cena v porovnání s dřevěnými eurookny, c) široká škála barevných profilů. NEVÝHODY: a) nízké mechanické vlastnosti, b) nutnost použití ocelových výztuh, c) citlivost profilů na teplotní rozdíly (roztažnost).

Obr. 2 Svislý řez plastového okna

Zdroje: KOČÍ, Ivan. Okna. 1. vydání. Praha: Grada Publishing s. r. o., Kapitola 13 a 16, s. 69 – 75 Obr. 1 a 2 Moderní prefabrikovaná výstavba – výplně otvorů. [cit. 2004]. Dostupný z www: vystavba.fsv.cvut.cz/ vystavba.fsv.cvut.cz/