ELEKTROTECHNIKA Ing. Pavel Svoboda a Ing. Tomáš Mlčák Ph. D., Katedra elektrotechniky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Silnoproudá elektrotechnika zabývá se řízením toku a přeměn elektrické energie.
Advertisements

Ivana FIALOVÁ Lékařská fakulta Ostravské univerzity v Ostravě.
Situace na trhu práce Pardubický kraj. Mapa Pardubického kraje údaje o nezaměstnanosti k Počet obyvatel: Pardubický kraj Chrudim 104.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / / Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Chodov,
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Nabízíme všem účastníkům projektu Posílení oborové zaměstnanosti absolventů Vytvoření poradenského servisu a aktivit pro stávající studenty, zájemce o.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky 4 ČSN Obor:Elektrikář.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Bc. Martin Bártek Název prezentace (DUMu): 5. Stříhání plechů, rovnání a ohýbání, pájení (krabička) Název sady: Tematické.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně AUTOR: Ing. Oldřich Vavříček NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Základy elektrotechniky.
TRANSFORMÁTOR Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_18_32.
Projekt práce s nadanými studenty Drahomíra Pavelková, Alena Kolčavová Zlín,
VY_52_INOVACE_05_23_LEZB Zbyněk Lecián Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky 1.2 Bezpečnostní předpisy.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Ohmův zákon Obor:Elektrikář Ročník:3.
Projekt „Diagnostika stavu znalostí a dovedností žáků v česko–slovenské příhraniční oblasti se zaměřením na jejich rozvoj“ Fyzika pro 3. stupeň Autor:
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada44 Anotace.
Přírodověda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Jeršovová.
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP Vzdělávání ředitelů středních škol Kraje Vysočina Téma: Prezentuje: Ing. Josef Crha, ředitel SŠT Žďár nad.
Normativní požadavky kladené na veřejné osvětlení prof. Ing. Karel Sokanský, CSc. Bc. Petr Šebesta VŠB – Technická univerzita Ostrava Fakulta elektrotechniky.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autor bakalářské práce: Jitka Macháčková Vedoucí bakalářské práce: Ing.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Katedra elektrotechniky
Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství
Anotace Seznámit žáky s fungováním školství v ČR. Popsat jednotlivé stupně a možnosti přechodu z nižšího na vyšší stupeň. Výukový materiál.
Čas, kdy si musím vybrat, co dál…
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Technické vybavení počítače - Počítač PC
Procesní management v oddělení logistiky
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice ( Viètovy vzorce)
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Snížení nákladů na vytápění budov
Výkon, účinnost VY_32_INOVACE_11_218
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Výroba II.. Výroba II. Organizace výrobních pracovišť V jedné dílně jsou příbuzné stroje Výrobek prochází několika dílnami Technologické uspořádání.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Řemesla Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Výsledky průzkumu HK ČR k čerpání a využívání OP PIK 2014 – 2020
Workshop 2, Možnosti spolupráce škol a firem 2018 – 2019,
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Rovnice s absolutní hodnotou I.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Naše škola Střední odborná škola Managementu a Práva s.r.o.
Střední průmyslová škola Ostrov
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Zpráva o studiu za rok 2014 Zdeňka Chmelíková
Živá knihovna povolání
Krajský metodický kabinet STROJÍRENSKÉ MECHANIKY
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Krajský metodický kabinet ZEMĚDĚLSTVÍ A CHOVATELSTVÍ
Seminář Energetické úspory v budovách v praxi
Máte zájem o více informací?
Možnosti studia techniky a technických projektů na fakultách ZČU
Mistrovská zkouška Jednání Sektorové rady
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
První český medicínský portál
Život bez střeva , Praha.
Setkání kariérových poradců Teplice –
Setkání kariérových poradců oblasti Louny, Most a Chomutov
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Transkript prezentace:

ELEKTROTECHNIKA Ing. Pavel Svoboda a Ing. Tomáš Mlčák Ph. D., Katedra elektrotechniky

Kdo jsme? 2  Jsme jedna ze 6 technických univerzit v ČESKÉ REPULICE.  Studuje u nás studentů.  Máme 160 ti letou historii.  Jsme skokany ve vědě a výzkumu roku  A hlavně žijeme zde s Vámi v Moravskoslezském kraji !

Kdo jsem já?  Absolvent základní školy v Hati na Opavsku.  V roce 2005 jsem získal maturitní vysvědčení v oboru mechanik silnoproudých zařízeni na Střední odborné škole a odborném učilišti strojírenském v Ostravě – Hrabůvce.  Titul Bc. a následně Ing. jsem obdržel v oboru elektroenergetika na Fakultě elektrotechniky a informatiky VŠB – TU Ostrava.  Dnes studuju doktorské studium na téže fakultě pod vedením pana prof. Ing. Josefa Palečka CSc., 3

Co mě vedlo ke studiu elektrotechniky?  Nechtěl jsem studovat obor, kde bych musel prokazovat schopnosti z jazyka českého a jiných jazyků.  Aby práce nebyla fyzicky náročná.  Dále jsem chtěl ať mé povoláni jde z dobou a má široké spektrum uplatnění.  Rovněž mě bavilo sledovat strejdu elektromontéra při práci a vidět jak se stal pro sousedy nepostradatelný. Koneckonců řekněte sami, který ze spotřebičů, jenž používáte v domácnosti nebo ke komunikaci není na elektrický proud ? 4

Co mi dalo studium elektrotechniky?  Během praxe v podnicích jsem si vše reálně vyzkoušel a díky tomu si dnes dokážu všechny elektrospotřebiče opravit sám.  Poznal jsem že tento obor mi dává široké rozpětí uplatnění na pracovním trhu.  Poznal jsem zajímavé lidi. Elektrická energie je v dnešní době nejvíce využívanou komoditou ! 5

Na co se dělí elektrotechnika?  Elektroenergetika  Elektrické stroje a přístroje  Elektrické přístroje  Elektrické pohony (výkonová elektronika) 6

Možnost uplatnění!  Vývojový pracovník  Projektant  Konstruktér  Technolog  Zkušební technik  Provozní technik  Marketing  Management 7

Co dneska dělám?  Pomáhám zajištovat výuky jedinečného oboru v České republice a na Slovensku  Jedná se o nový obor, který vznikl na základě požadavku z praxe. 8

Co dělám dnes?  Pomáhám zajištovat výuky jedinečného oboru v České republice a na Slovensku  Jedná se o nový obor, který vznikl na základě požadavku z praxe.  Všechny projekční firmy elektro se potýkají s nedostatkem projektantů.  S mnoha spolupracujeme a podílíme se na dílčích projektech  Naši studenti pracují přímo v projekčních firmách a spolupracují reálných projektech  Příklady 9

Elektrická trakce - železnice 10

Inteligentní domy 11

Telekomunikace 12

Elektrické pohony 13

Dvoustolicová širokopásová válcovna  Výsledný výrobek, neboli plech požadované tloušťky a šířky, válcovny, který je určen pro další zpracování.  Tento výrobek můžete je následně dopravován na dělící linky, kde jsou vyráběny požadované rozměry plechů.  ArcelorMittal Ostrava a.s. 14

Proč jsou tak obory spojené s elektrotechnikou zajímavé? 15

 Děkuji za pozornost 16